As dori sa stiu către care instituții trebuie să mă îndrept cu o plângere daca in blocul unde locuiesc , la et.2, deasupra mea o profesoară face meditatii de foarte multi ani si deranjează liniștea de pe scara in sensul ca suna interfonul, se aud pe scări tinerii;este un trafic infernal, circa 20 ,25 De copii pe zi; de asemenea am schimbat interfonul de 2 ori in plus fata de cealaltă scara , ne strica zugrăveala, ne ocupă parcarea
În concluzie, fiind un bloc de locuit , ar trebui să respecte liniștea și în plus nu înțeleg de ce trebuie să suport eu costurile cu zugravitul, interfonul si parcarea În condițiile în care ea( profesoara) încasează sute de milioane in fiecare lună.
Mulțumesc
Buna ziua
Si care ar fi parghiile legale ale unui Președinte de Asociație , va rog
In afara faptului că sunt Președinte eu locuiesc chiar sub ea, adică la et.1 si ea deasupra mea la et.2.
Pentru a schimba destinația din ap.de locuit in srl, pfa samd , nu avea nevoie de acordul meu?
Avem perete comun!
Eu nici nu stiu daca are o firmă, cred ca făcea meditatii așa, fără să dețină o firmă si fara acordul celorlalți proprietari, având în vedere că interfonul, usa de la intrare, zugravitul, scările sunt comune.
În afară de acestea este vorba despre tulburarea liniștii
De aceea eu am intrebat care sunt instituțiile la care ma pot adresa pentru a rezolva această problemă care persista de foarte multi ani.
Cu ea am discutat di a spus că a înțeles, nu va mai face meditatii.
După care, spune ea, ca a luat acordul celorlalți proprietari in numar de 9, mai puțin eu(suntem 10 pe scara) si a venit la Asociatie , a făcut scandal , tot ea.
Eram in Adunare Generală
Eu ca persoană afectată ce pot să fac?
Dar ca Președinte, ce pot să fac?
Mulțumesc
marianliviuh
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Reclamație la ANAF, sigur nu are firma, PFA sau altă formă legala.
Iar chiar dacă are firmă, spuneți in reclamație câți copii vin zilnic. Stați si dumneavoastră si îi numărați si dați in concret. In ziua de... in intervalul... au venit X copii. Să vedem de unde scoate doamna X bonuri. Puteti instala si o cameră de supraveghere care să filmeze zona dumneavoastră de ușă, se vor vedea câți copii trec. Dar filmarea nu o postați pe net sau să faceti altceva cu ea, ci strict o dați la ANAF.
Eventual mai puteti instala una si la intrarea in scară cu acordul asociației dar să bată strict pe intrare nu pe domeniul public.
marianliviuh
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cunosc o profesoara care are 10-12 copii pe serie. Altele câte 8.
Stau la vile, si-au cumpărat apartamente si au transformat sufrageria in sală de clasă. Puneți doar 3 serii pe zi si 5-6 serii in weekend si ia vedeți cât rezultă?
Cum am spus si mai sus... reclamație la ANAF
Eu aș vrea totuși să înțeleg următorul fenomen: de ce ar fi zugrăveala scării afectată că vin respectivii copii la meditații? Merg cu picioarele pe pereți sau cum?
Iar uzura interfonului... păi interfoanele nu s-au inventat ca element decorativ, să ne uităm la ele ce frumoase sunt. Și nu există o normă de utilizare, ca peste X acționări ale interfonului utilizarea acestuia să nu mai fie permisă.
Am așa o vagă impresie că înainte să faceți reclamații la ANAF pe care ar trebui să le mai și puteți dovedi (simplul fapt că o vizitează un anumit număr de copii și că e profesoară nu constituie dovada că dă meditații sau încasează bani pentru acele meditații; sigur, e cel mai probabil ca asta să se întâmple, dar probabilitatea nu înseamnă certitudine), poate ar trebui să nu vă mai spionați vecinii și să vă faceți o viață proprie?