avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... As dori sa stiu către care instituții trebuie să ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

As dori sa stiu către care instituții trebuie să mă îndrept ...

As dori sa stiu către care instituții trebuie să mă îndrept cu o plângere daca in blocul unde locuiesc , la et.2, deasupra mea o profesoară face meditatii de foarte multi ani si deranjează liniștea de pe scara in sensul ca suna interfonul, se aud pe scări tinerii;este un trafic infernal, circa 20 ,25 De copii pe zi; de asemenea am schimbat interfonul de 2 ori in plus fata de cealaltă scara , ne strica zugrăveala, ne ocupă parcarea
În concluzie, fiind un bloc de locuit , ar trebui să respecte liniștea și în plus nu înțeleg de ce trebuie să suport eu costurile cu zugravitul, interfonul si parcarea În condițiile în care ea( profesoara) încasează sute de milioane in fiecare lună.
Mulțumesc

Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 00:28, 28 Mai 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei cu experienta au ce povesti domnul LATKA.
Faceti reclamatie si la scoala si la ANAF. In codul fiscal din 2015 aveau scutire . S-a modificat de mult si este chiar si inchisoare cand nu declari un venit .

Pana atunci aveti dreptul sa o ii bagati un numar de persoane marit conform articolului 82 din legea 196/2018. Anunati comitetul si ii treceti 25 de persoane daca atatea vin la ea.
Legea Învățământului Preuniversitar nr. 198/2023, referitoare la sancțiunile pentru profesorii care dau meditații pe bani elevilor de la clasă

Activitatea de desfășurare a meditațiilor cu elevii de la propria clasă constituie abatere disciplinară, conform Art. 209, alin. (2), lit. d).

Sancțiunile disciplinare care se pot aplica personalului didactic de predare, în raport cu gravitatea abaterilor, sunt:

a) avertisment scris;
b) reducerea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizația de conducere, de îndrumare și control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1-6 luni;
c) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru obținerea gradației de merit, pentru ocuparea unei funcții de conducere, de îndrumare și de control ori a unei funcții didactice superioare;
d) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de a face parte din comisiile de organizare și desfășurare a examenelor naționale;
e) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, conform art. 209, alin. (1).

===================

Profesorii declară pe propria răspundere că nu fac meditații contra cost cu elevii de la clasă, falsul în declarații se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă,

conform Art. 326, alin (1) din Codul penal:

„Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.“
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2025
w_v_w_v, utilizator
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei, vedeti ca nu v-ati aminit ce scrie la art. 82 din legea 196/2018, oamenii aia nu locuiesc acolo, ori conditia de baza, cum spune legea, e sa locuiasca. Nu puteti trece, legal, nici 25 , nici alt numar.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trecem foarte legal!
Incercati sa retineti ca apoi sa puteti sa va amintiti ca apa se distibuie proportional cu consumul si ca a locui nu insemna adormi acolo.
Amintiti-va pentru apa si persoana de exemplul cu diferente negative care nu pot fi distribuite pe persoane ca omul vine doar o data pe luna si da si el drumul la apa si aeriseste si pleaca .
Si pentru ce insemna a locui amintiti-va ca exista blocuri cum spuneam la unirii unde nu stau permanent decat 3 apartamente din 45 si unde restul sunt firme ce au acolo trafic .
-cabinet dentar unde vin zilnic 20 insi si unde merg si eu.
-sedii avon care dau produse catre distribuitori (vanzatori ambulanti cam 40 pe zi)
-notriate
etc.

Daca ar fi dupa dv ar plati doar cei care dorm respeciv 3 apartament ca restul sunt trecatori prin viata!
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2025
w_v_w_v, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@nicunicolae10 și @latka

ART. 82
[ link extern ]

(1) Cheltuielile repartizate proporțional cu numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației
pentru asigurarea serviciilor de utilități publice de care beneficiază persoanele care locuiesc sau
desfășoară activități în mod curent în condominiu
și care nu pot fi individualizate pe fiecare unitate
de proprietate individuală în parte pe baza unor dispozitive de măsurare/înregistrare, fie datorită
naturii și caracteristicilor anumitor servicii, fie din lipsa dispozitivelor de măsurare/înregistrare.

(4) Comitetul executiv stabilește cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente
persoanelor cu domiciliul în clădire.

(5) Dacă adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște în acest sens, comitetul executiv
stabilește cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor care locuiesc
temporar, minimum 15 zile pe lună, și stabilește perioada pentru care proprietarii, respectiv
chiriașii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană și care
trebuie să fie de cel puțin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale.

Asadar proprietarul daca vrea nu declara niciodata ca sta sau declara mult mai putine persoane.
Comitetul impreuna cu presedintele cu v-a comunicat colega w_v_w_v stabileste nr de persoane.
Le impune ca sunt destui cu care nu ai ce discuta.

2 Nu exista nici o scutire daca nu s-a hotarat in adunarea generala . Chiar daca s-a hotarat tot comitetul stabileste nr de persoane ca proprietarul poate cere orice oricand mereu.
Dar daca din exemplu doamnei nu ati inteles nimic nu are rost sa ne batem capul.
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2025
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Taxe asociatie de proprietari. hdanny hdanny Locuiesc la bloc, unde exista o asociatie de proprietari. La aceasta asociatie se plateste doar curentul pe scara, liftul si curatenia. Celelalte utlitati sunt ... (vezi toată discuția)
Se poate angaja un presedinte al asociatiei din afara blocului? shaftroo shaftroo Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari si 6 apartamente pe scara. Locuite sunt doar 10 apartamente in total. Restul sunt ramase cu mostenitori de negasit. ... (vezi toată discuția)
Buna seara. avem la bloc urmatoarea situatie . s-a schimbat la ... caradis caradis Buna seara. Avem la bloc urmatoarea situatie . S-a schimbat la o scara o coloana de apa calda si rece pe un tronson. Administratorul a repartizat cheltuiala ... (vezi toată discuția)