avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... As dori sa stiu către care instituții trebuie să ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

As dori sa stiu către care instituții trebuie să mă îndrept ...

As dori sa stiu către care instituții trebuie să mă îndrept cu o plângere daca in blocul unde locuiesc , la et.2, deasupra mea o profesoară face meditatii de foarte multi ani si deranjează liniștea de pe scara in sensul ca suna interfonul, se aud pe scări tinerii;este un trafic infernal, circa 20 ,25 De copii pe zi; de asemenea am schimbat interfonul de 2 ori in plus fata de cealaltă scara , ne strica zugrăveala, ne ocupă parcarea
În concluzie, fiind un bloc de locuit , ar trebui să respecte liniștea și în plus nu înțeleg de ce trebuie să suport eu costurile cu zugravitul, interfonul si parcarea În condițiile în care ea( profesoara) încasează sute de milioane in fiecare lună.
Mulțumesc

Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 00:28, 28 Mai 2025
Nu se pune problema de trecut persoane la întreținere, deoarece la noi in bloc se împarte pe număr de persoane doar curentul de pe scară, care înseamnă cam 0, 20 lei/ luna.
Ci doar de cele expuse: liniște și costuri suplimentare pentru noi , ceilalți locatari( schimbare interfon, zugrăveala, nervi cu parcarea)
Este până la urmă o chestiune de bun simt sa câștigi sute de milioane pe luna din meditatii, iar eu Să îți suport toate acestea.
Cu atât mai mult cu cât, eu i am spus personal sa înceteze, a spus că a înțeles,iar ea , ca o profesoară ce este ,ulterior,a preferat să facă ceartă în ședința de Adunare Generală.Imi este teama sa imi duc nepoții sa mi i educe asemenea specimene!
Pentru a i răspunde corespunzător comportamentului ei ma voi adresa in scris Directorului școlii unde profesează.

- Editat de admin: Nu mai citați integral mesajele cărora le răspundeți, faceți topicul greu de citit. Mulțumesc -
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2025
Manuela Rășină, administrator
Sunt absolut siderata … Cum sa consideri - OMG - o persoana care te viziteaza ca “ desfasoara activitati “ si s-o “ numeri “ ( !!! ) ca sa o pui la cheltuieli ? E drept ca desfasoara activitati , ca sta de vorba , o ora , doua , cu mine … Dar sa o socotesti ca persoana de pus la cheltuieli ??? Ce le mai place unora sa fie “ sef “ , sa poata el/ea sa taie si sa spanzure , sa danseze toti dupa cum canta … In alte imprejurari , e greu sa ajungi sa conduci , sunt conditii de indeplinit ( meritocratie , sau sa fi patron , sau sa ai legaturile care se cer ) … Dar poti sa-ti faci micul tau regat intr-un bloc … Spuneti-ne si noua , cei care ar putea fi in cauza , cand apare pe lista ca investitie un tron . Eventual , si o coroana ( cat de mica … ) . PS. Cine ar putea numara ? zic - sa se angajeze 4 “ numaratori “ , pentru 3 schimburi - 3 persoane , si una pentru a inlocui salariatul in CM , CO , etc. si pentru weekend-uri .
CHKa, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna CHKa Daca la dumneavoastra ar veni zilnic 25 de persoane sa va viziteze doar in mod clar ar trebui sa suportam un disconfort si facem un efort financiar noi toti ceilati dupa cum spune utilizatorul.
Daca ar fi un bloc cu mai multe etaje ar lua liftul deci ar produce un cost suplimentar pentru noi ceilalti deci uite si efortul financiar pe langa sumele de bani platite ca sa schimbam maner sau clanta , intefon amortizor etc.
De ce credeti ca cei care au apartamente in regim hotelier impun taxe suplimentare?
Nu e vorba de regat ci de calitate vietii si asteptarile oamenilor din blocul respectiv.
Daca blocul e de pe vremuri apuse cu oameni care au apucat fosta conducere si au fost obisnuiti sa traiasca chinuiti , nu prea comenteaza.
Dar cand blocul e nou plin tot de oameni mai tineri care au trait pe afara o sa vedeti ca au pretentii si ne suna la orice mic deranj. Vointa majoritatii e vointa majoritatii reflectat in regulamentul intern pe care daca il aveti doar il aplicati cu taxe sau fara.
Cand la Herastrau se muta un chirias copil de bani gata , proprietarul are in contract motive pentru care poate fi reziliat:
-deranjarea vecinilor e unul din ele.
A venit a dat 3000 euro chirie pe luna sa stea langa Herastrau si afla ca nu poate da petreceri fix la prima petrecere cand ii bate paza blocului la usa .
Ii vine prima intretinere are si o taxa de deranj de 1000lei ca a trezit oamenii ca nu a stiut ca nu poate da petreceri bani care intra in fondul de reparatii.
Daca vrea sa mai stea o plateste daca nu pleaca si o achita proprietarul care a hotarat impreuna cu ceilalti proprietari sa puna taxa .

Incet incet s-au format si la noi cu ne povestesc cei de afara diferite reguli. Deocamdata nu au putut impune la vanzare unui apartament hotarare ca in afara sa cumpere doar daca e aprobat de adunarea generala dar probabil ca vor reusi si asta ca e totul privat.
La Miami o colega nu a putut cumpara nimic pentru ca avea o fata de 15 ani si au hotarat ca nu se incadreaa ca fisa probabil va dori sa dea. petreceri peste un an.

2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi permit eu sa raspund, disconfortul exista oricum, fiecare proprietar de pe acel condominiu are rude, prieteni, vizitatori de ocazie, pot fi mai multi de 25 /zi, adunati . Sau altfel, daca un proprietar din condominiu are 5 copii, sa zicem, nu au voie sa-si invite, fiecare dintre cei 5 copii, prietenii de joaca, in casa acelui proprietar? Locuieste cineva in plus acolo ? Nu, desigur. Efort financiar se face oricum, periodic se dau bani pentru reparatii.

In rest doar povesti, ca in SUA sunt nu stiu ce reguli, ca in Herastrau nu stiu cum se face. E vreuna dintre povesti temei legal ? Trebuie sa bage asociatia niste taxe inventate ? Nu, desigur.

Povestile sunt doar povesti, de adormit oameni mari. Exista insa o lege, care ne place sau nu. Nu trebuie s-o respectam, d-le @Ricadinas ?

ricadinas a scris:

Daca la dumneavoastra ar veni zilnic 25 de persoane sa va viziteze doar in mod clar ar trebui sa suportam un disconfort si facem un efort financiar noi toti ceilati dupa cum spune utilizatorul.

3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
O asemenea lege nu va fi niciodata in Romania , cel putin pana cand actuala Constitutie e in vigoare . Pentru ca , o astfel de prevedere , ar incalca dreptul proprietarului sa vanda cui doreste , ori proprietatea e garantata de Constitutie . Iar unul dintre atributele proprietatii este dreptul de dispozitie , dreptul proprietarului de a dispune de proprietatea sa . Stiu ca in USA exista niste absurditati legate de asociatiile de proprietari ( care nu sunt neaparat in blocuri , pot fi pe cartiere , chiar pe o strada , chiar in zona de case unifamiliale ) , care pot hotari si in ce culoare ai dreptul sa vopsesti fatada . Dar nu trebuie sa luam neaparat , pe nemestecate , tot ce vine de acolo , considerand ca e perfectiunea intruchipata . Ba , in circumstantele actuale , ar trebui sa luam cat de putin se poate … E posibil ca eu sa fiu o persoana foarte populara si sa am mai multi musafiri , iar vecina mea , persoana in varsta care prefera singuratatea , sa aiba mult mai putini . Dar de aici , si pana la a spiona vecinii si a le numara oaspetii , e o cale la fel de lunga , ca de la rational , la ridicol si sicana . Traiului in bloc ii incumba niste neajunsuri , trebuie facute niste compromisuri . Asta e si motivul pentru care o casa pe pamant , eventual cu propria curte , costa mult mai mult decat un apartament . Ca locatarii au dreptul sa faca un regulament al condominiului - perfect adevarat . Dar acesta ( regulamentul ) NU poate incalca legea . Asociatiei nici o lege nu-i permite sa amendeze PE NIMENI , nici macar daca proprietarul a semnat acel regulament . Liniste perfecta nu poti avea in bloc niciodata . Am o vecina de palier cu doi copii maruntei , care pleaca la gradinita , vin de la gradinita si sunt destul de vocali ( povestesc mamei una-alta , canta …) . Ar trebui sa ma ofuschez ca-s deranjanti ? dimpotriva , mi-e chiar drag sa-i aud . Alta , cu care am peretele dormitorului comun , are un bebelus de o luna , care plange mai-toata noaptea . E de facut scandal ? il aud , ma trezeste , dar … asta e , va creste , am si eu copii ( chiar 3 ) , au avut si ei colici … Trebuie doar sa fim OAMENI , si sa pierdem aceasta impamantenita dorinta sa moara si capra vecinului , daca a murit a noastra …
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxe asociatie de proprietari. hdanny hdanny Locuiesc la bloc, unde exista o asociatie de proprietari. La aceasta asociatie se plateste doar curentul pe scara, liftul si curatenia. Celelalte utlitati sunt ... (vezi toată discuția)
Se poate angaja un presedinte al asociatiei din afara blocului? shaftroo shaftroo Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari si 6 apartamente pe scara. Locuite sunt doar 10 apartamente in total. Restul sunt ramase cu mostenitori de negasit. ... (vezi toată discuția)
Buna seara. avem la bloc urmatoarea situatie . s-a schimbat la ... caradis caradis Buna seara. Avem la bloc urmatoarea situatie . S-a schimbat la o scara o coloana de apa calda si rece pe un tronson. Administratorul a repartizat cheltuiala ... (vezi toată discuția)