Desigur dvs. aveți alte „raționamente” decât cele ale Instanțelor de judecată reținute în considererentele zecilor de Hotărâri pronunțate în cauze deduse judecății având ca obiect refuzul acordării acordului pentru închirierea în regim hotelier a locuințelor.
Poate nu ați avut răbdare să citiți, sau poate din motive subiective ați trecut cu vederea partea relevantă:
„Tribunalul reţine că, pentru emiterea certificatului de clasificare pentru persoane fizice, printre alte cerinţe, există şi condiţia obţinerii acordul asociaţiei de locatari/proprietari şi acordul proprietarilor cu care persoana fizică are pereţi comuni, pe plan orizontal şi vertical, din care să rezulte activităţile ce urmează a fi desfăşurate în structura de primire turistică respectivă.
Această reglementare are în vedere şi dispoziţiile Legii nr. 196/2018 care, la art. 40, prevede că:
„(1) Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.
(2) Odată cu acordul menționat la alin. (1), proprietarii direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării și proprietarul care solicită acordul pentru schimbarea destinației locuinței sau spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință semnează și o convenție cu privire la declararea activității care se va desfășura în spațiul respectiv, precum și numărul de persoane în funcție de care vor fi calculate cheltuielile pe număr de persoane.
(3) O copie a convenţiei prevăzute la alin. (2) se înmânează preşedintelui asociaţiei de proprietari în vederea anexării acesteia la acordul de asociere.”
În acord cu prima instanţă, având în vedere dispoziţiile legale incidente, tribunalul constată că textul de lege instituie posibilitatea asociaţiei de proprietari/vecinilor cu care respectiva unitate are pereţi comuni de a-şi exprima acordul cu privire la destinaţia pe care apelanta-reclamantă doreşte să o atribuie imobilului său, nefiind instituită o obligaţie a asociaţiei ori a vecinilor de a-şi da acest acord.
########## de a-şi exprima ori nu acordul pentru schimbarea destinației locuințelor dintr-un condominiu, prevăzută de lege, decurge tocmai din inconvenientele de ordin practic pe care cazarea în regim hotelier le poate genera pentru restul locatarilor, având în vedere natura de condominiu a imobilului în care se afla amplasată garsoniera a cărei proprietar este apelanta-reclamantă, acest acord nefiind necesar, spre exemplu, în cazul locaţiunii de drept comun”.
latka a scris:
Ei na, nu am sesizat, bineînțeles că știu, ați făcut reclama de vreun an. Nu s-a schimbat nici o destinație, e tot o locuință, numai ca poate diferi locatarul, sa lăsăm filozofia ieftina a locuirii si prezumția de vinovăție a chiriașului de scurta durata.
Pe asta se bazează asa zisele "hotărâri", rușinoase, ca și cum cei ce închiriază in acest scop sunt a priori niște " golani" fără nici o educație.
Iar cei ce închiriază pe termen lung sunt călugări. :)))