Succesiune. Buna ziua forum,as avea rugamintea daca cineva stie sa -mi raspunda la o intrebare, care ma macina.Unul din frati,inainte de a deceda [2023] a construit la casa parinteasca etaj, fara autorizatie, Asta ,,deoarece casa la fel, a fost trecuta fraudulos de el la notar pe numele lui.Eu si trei nepoti nu am fost anuntati. Sunt in proces de anulare certificat mostenitor al lui,si vreau sa stiu daca eu si ceilalti mostenitori (nepoti) o sa fim obligati sa intoarcem cheltuielile facute la imobil,catre succesorii fratelui ( sotie si copil) deoarece au cerut asta in instanta.Va multumesc.
Doamna ,nu am cunoscut legile ca nu ma interesa asa de tare din moment ce ma stabilisem in alta tara. Dar am inceput sa le cunosc in doi ani de cand am intrat in aceasta problema. Stirile romanest, le urmaresc doar de cativa ani,si da stiu cum merg lucrurile. Asa am ajuns sa dau de site-ul dvs,cautand informatii. Tot pe acest site ,am vazut cazuri ca al meu,de frati inselati de alti frati la notar... Ar fi chiar culmea sa fie acelasi notar,dar nu.E tara plina de notari cinstiti. Dupa opinia dvs , cei de la Uniune .mint si-m-a mintit..Atunci ,va mirati ca am fost eu mintit de frate.daca autoritati care trebuie sa-si faca treaba mint.In fine, pare ca mai sunt si oameni care nu mint. Notarul,dupa ce a fost chemat la Uniune ,mi-a trimis e-mail ca-i fac reputatia de ras.Pentru ca ,,eu cand i-am trimis e-mail notarului sa-l intreb omeneste de ce nu am fost citat,anuntat etc. nu a catadicsit sa-mi raspunda.Apoi am sunat,la fel nu a vrut sa raspunda.De aceea am sezizat Uniunea Notarilor. Martori nu a avut ,mi-a spus doamna avocat..S-a declarat unic mostenitor iar notarul l-a crezut.Cu primaria aceeasi problema,nu vroia sa -mi spuna daca are autorizatie la etajul construit ..La telefon nici atat nu au mai raspuns.Daca nu era nimic de ascuns,nu vad de ce nu vroia sa raspunda.Dupa ce am facut sesizare la judet, am primit imediat raspuns semnat de primar .Bineinteles,contructia nu avea autorizatie. Eu cred ca si-a riscat meseria notarul si nu doar odata,are 2 hoteluri in oras.( sa mai si glumim).In final,vina mea e ca nu am stiu si am facut asta prea tarziu,iar fratele care mi a furat dreptul,notarul care nu a cerut martori,autorizatie la casa nu, eu sunt cel mai mare vinovat din toti.,se pare.Daca asta e gandirea dvs.nu pot eu sa zic nimic. Cinstitii sunt pierzatori iar hotii eroi. seara buna.
Casa parinteasca
luiza44
sunt un pachet de nervi am umblat din notar in notar si fiecare are varianta lui.......
va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema, tata a ... (vezi toată discuția)