avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
in cursul lui streteanu scrie cum se face diferenta intre concurs idealsi real>Delimitarea în practică dintre concursul real şi cel ideal: vom exemplifica prin
speţa în care infractorul, care nu posedă permis de conducere, conduce în stare de
ebrietate pe drumurile publice. Este evident că sunt două infracţiuni: conducere fără
permis şi conducere în stare de ebrietate. În speţa de faţă este un concurs ideal, deoarece
avem o singură acţiune, aceea de a conduce maşina pe drumurile publice. În absenţa
acestei acţiuni, cele două fapte nu constituie infracţiuni.
Din cele de mai sus rezultă că criteriul de delimitare este următorul: se înlătură
acţiunea şi, dacă în urma acestei operaţiuni nu mai avem nici o infracţiune, înseamnă că
suntem în prezenţa unui concurs ideal. Dacă în urma înlăturării acţiunii avem totuşi o
infracţiune, înseamnă ca suntem în prezenţa unui concurs real.
=D>cricri_mag
[ link extern ] /

eee.. ce parere aveti de proiectul Chiujdea?
Eu sper sa nu fie ales presedinde CSM
crista76 a scris:

[ link extern ] /

eee.. ce parere aveti de proiectul Chiujdea?
Eu sper sa nu fie ales presedinde CSM

:O
:angry:
asta-parere-am.sper.sa.nu.fie.ales.
cricri_mag a scris:

in cursul lui streteanu scrie cum se face diferenta intre concurs idealsi real>Delimitarea în practică dintre concursul real şi cel ideal: vom exemplifica prin
speţa în care infractorul, care nu posedă permis de conducere, conduce în stare de
ebrietate pe drumurile publice. Este evident că sunt două infracţiuni: conducere fără
permis şi conducere în stare de ebrietate. În speţa de faţă este un concurs ideal, deoarece
avem o singură acţiune, aceea de a conduce maşina pe drumurile publice. În absenţa
acestei acţiuni, cele două fapte nu constituie infracţiuni.
Din cele de mai sus rezultă că criteriul de delimitare este următorul: se înlătură
acţiunea şi, dacă în urma acestei operaţiuni nu mai avem nici o infracţiune, înseamnă că
suntem în prezenţa unui concurs ideal. Dacă în urma înlăturării acţiunii avem totuşi o
infracţiune, înseamnă ca suntem în prezenţa unui concurs real.

De fapt, conteaza sa faci incadrarea juridica (viol forma agravata sau concurs de infractiuni intre viol si vatamare corporala grava) si nu diferenta intre concurs real si ideal, cata vreme tratamentul sanctionator la concurs nu face diferenta.

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)