Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Acum inca o problema;
"faptuitorul, dupa ce patrunde prin efractie, escaladare sau prin folosirea fara drept a unei chei adevarate sau a unei chei mincinoase, comite talharia."
camicris a scris:
Acum inca o problema;
"faptuitorul, dupa ce patrunde prin efractie, escaladare sau prin folosirea fara drept a unei chei adevarate sau a unei chei mincinoase, comite talharia."
Daca patrunde intr-o locuinta sau dependinte ale acestora avem agravanta de la talharie in concurs real cu violarea de domiciliu iar efractia intra in continutul agravantei si nu se va putea retine distrugerea decat daca s-a produs efectiv o distrugere.
sotul meu facuse speta de genul:
hotul sparge poarta de lemn cu piciorul, dupa care escaladeaza un geam, si in timp ce fura se trezeste proprietarul.Hotul ii da una si fuge cu cea furat.:sorry:
PS: lucreaza in MAI si are o imaginatie f. bogata:D
camicris a scris:
sotul meu facuse speta de genul:
hotul sparge poarta de lemn cu piciorul, dupa care escaladeaza un geam, si in timp ce fura se trezeste proprietarul.Hotul ii da una si fuge cu cea furat.:sorry:
PS: lucreaza in MAI si are o imaginatie f. bogata:D
Retinusem dintr-un post mai vechi de-al tau informatia ca sotul tau lucreaza in sistem. ;)
Eu sunt de parere ca sotul tau nu are o imaginatie bogata, ci pur si simplu genul asta de anunturi te baga in ceata la examen.
Pai sunt atat de multe elemente la care ma duce gandul cand citesc acest enunt ambigu, ca nici nu stiu de unde sa incep: locul savarsirii infractiunii, ziua sau noaptea, victima/infractorul era minor sau major, infractorul a patruns ori prin efractie ori prin escaladare ori a folosit o cheie, pentru ca astfel poti determina exact modul de savarsire a infractiunii si obtine mai multe probe; de asemenea natura amenintarii - ce-a facut? i-a aratat punul victimei si aceasta s-a speriat sau a folosit efectiv violenta ? Si mai sunt dar nu imi mai vin acum in minte.
Ideea e ca genul asta de enunturi ambigui pe mine ma baga in ceata si nu antreneaza rationamentul juridic sau logic al viitorului magistrat.
Parerea mea...