Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
camicris a scris:
Laelia a scris:
Buna, buna!
Eu acum sunt la penalul special; cu cat citesc mai mult inclusiv spete si jurisprudenta parca ma tampesc mai tare, iar infractiunile de fals cel putin " le ador".
Ce bine ca mai este cineva la penal special.
Speta la infr. de viol
Daca autorul comite vatamarea grava cu intentie, este concurs intre infractiunea de viol alin 2 lit c si infractiunea din art. 182 alin 2.
Dar, ce fel de concurs?real sau ideal?
Ai zice ca real(comite a 2-a infractiune pentru sav infr de viol).
Parerea vs. care este?
eu zic ca este ideal daca ar fi praeterintentie ar fi doar viol alin 2
actiunea de vatamare este una singura ,forma vinovatiei face sa existe si art 182
Prin actul sexual se realizeaza atat violul cat si vatamarea corporala grava. Asta am vrut sa spun
Draga fluturas, de unde ai tras concluzia ca vatamarea corporala grava a fost realizata prin actiunea - element marial al infractiunii de viol:(
driaana a scris:
camicris a scris:
dupa ce am mai citit eu asa vreo 50 de pagini din penalul special mi-am dat seama ca #-o:hammer:
Acum inca o problema;
"faptuitorul, dupa ce patrunde prin efractie, escaladare sau prin folosirea fara drept a unei chei adevarate sau a unei chei mincinoase, comite talharia."
Care este incadrarea?
Eu zic concurs intre violare de domiciliu si talharie, la care as adauga si infr de distrugere(in cz efractiei)
Dar, de care concurs ideal sau real?
Imi vine sa urluuuuuuuuuuX-(
este un RIL 31/2007
1. Fapta de patrundere, in orice mod, intr-o locuinta sau dependinte ale acesteia, urmata de savarsirea unei talharii constituie un concurs real intre infractiunea de violare de domiciliu prevazuta de art. 192 din Codul penal si infractiunea de talharie prevazuta de art. 211 alin. 2^1 lit. c) din Codul penal.
2. Fapta de patrundere, in orice mod, intr-o curte sau intr-un loc imprejmuit ce tine de domiciliul persoanei, urmata de savarsirea unei talharii constituie un concurs real intre infractiunea de violare de domiciliu prevazuta de art. 192 din Codul penal si infractiunea de talharie prevazuta de art. 211 din Codul penal, cu exceptia circumstantei incriminate in art. 211 alin. 2^1 lit. c) din Codul penal.
l-am citit si eu RIL-ul la violare de domiciliu, dar nu stiu de ce nu am facut legatura ca actiunea de patrundere poate avea loc si prin efractie, escaladare etc.
Mercic pentru luminare!