Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
oti a scris:
camicris a scris:
Laelia a scris:
Buna, buna!
Eu acum sunt la penalul special; cu cat citesc mai mult inclusiv spete si jurisprudenta parca ma tampesc mai tare, iar infractiunile de fals cel putin " le ador".
Ce bine ca mai este cineva la penal special.
Speta la infr. de viol
Daca autorul comite vatamarea grava cu intentie, este concurs intre infractiunea de viol alin 2 lit c si infractiunea din art. 182 alin 2.
Dar, ce fel de concurs?real sau ideal?
Ai zice ca real(comite a 2-a infractiune pentru sav infr de viol).
Parerea vs. care este?
eu zic ca este ideal daca ar fi praeterintentie ar fi doar viol alin 2
actiunea de vatamare este una singura ,forma vinovatiei face sa existe si art 182
da, dar daca dupa infr de viol victima ca sa scape de faptuitor sare de la fereastra si se alege cu o vatamare grava?:O
camicris a scris:
oti a scris:
camicris a scris:
Laelia a scris:
Buna, buna!
.
Speta la infr. de viol
Daca autorul comite vatamarea grava cu intentie, este concurs intre infractiunea de viol alin 2 lit c si infractiunea din art. 182 alin 2.
Dar, ce fel de concurs?real sau ideal?
Ai zice ca real(comite a 2-a infractiune pentru sav infr de viol).
eu zic ca este ideal daca ar fi praeterintentie ar fi doar viol alin 2
actiunea de vatamare este una singura ,forma vinovatiei face sa existe si art 182
da, dar daca dupa infr de viol victima ca sa scape de faptuitor sare de la fereastra si se alege cu o vatamare grava?:O
aici parerea mea e ca forma agravata a violului imputabila autorului violului sub forma praeterintentiei
Dar vatamarea corporala grava se realizeaza ca urmare a actului sexual prin care are loc si violul........Deci printr-o singura actiune se realzieaza continutul a 2 infractiuni......CONCURS IDEAL
concurs real, daca ar fi ideal, ar trebui ca prin aceeasi actiune( act sexual) sa se produca si vatamarea grava.(concurs ideal-o actiune savarsita de aceeasi persoana datorita imprejurarilor in care a avut loc si urmarilor pe care le-a produs intruneste elementele mai multor infractiuni)
ori, violul( act sexual.. prin constrangere..)
vatamarea corporala grava e savarsita cu intentie , deci nu e consecinta violului,asadar concurs real as zice eu, intre infractiunea de viol in forma simpla si infractiunea de vatamare corporala grava