avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
pentru martie am invatat 3 luni(nici aceleda intregi), am luat 6.10
acum am invat din iulie, dar trag tare acum pe ultima suta.copiii iti sug toata energia.seara dupa ce o culc pe Timi, sunt zile cand nu sunt in stare sa citesc o revista, dar sa mai invat.
sotul meu nu mai rezista.
dupa ultima discutie, a zis ca daca nu iau acum, sa incerc si la institut, dupa care si in martie...si daca nici atunci nu iau:((....sa fac o pauza....ca daca nu innebunesc eu, el sigur innebuneste.:D
ursuletz a scris:

fluturas1980 a scris:

Eu l-am descarcat de pe inm-lex. ro. Mi s-a descarcat bine
Sunt formulare de inscriere si la tribunale. Sa inteleg ca te inscrii la judecatori?

Multumesc, intre timp am facut rost, cred ca ceva nu e in regula cu calculatorul la care am incercat sa listez.
Da, la judecatori vreau sa ma inscriu. Si tu? Te-ai inscris deja? Eu ma duc vineri dimineata, am treaba pe la arhiva si vreau sa le "combin".
Nu stiti cum merg inscrierile, daca s-au inscris multi? Eu inca nici nu am luat concediul, abia din noiembrie o sa reusesc, sper sa fiu in stare sa profit la maximum de ultimele trei saptamani.
Sa dea Dumnezeu sa ajungem colegi! Spor la invatat tuturor!
Nu m-am inscris inca, ma inscriu luni sau marti. Mi-e cam teama ca la judecatori o sa fie concurenta foarte mare. Asa vreau si eu , la judecatori.
Cu invatatul cum stati?
Dar cu cititul jurisprudentei? Grilele?
camicris a scris:

ariel30 a scris:

Am sa va povestesc cum a functionat la mine reteta succesului:
- prima data - martie 2009 -am invatat cam 4 luni - cam 5 ore/zi - am un copil si necesita atentie, mai aveam si servici - picat 7.40;
- a doua oara - noiembrie 2009 - am invatat cam 4 luni - cam 5 ore/zi, picat 6.8 ( + 4 luni inainte = total 8 luni) ;
- A treia oara - martie 2010- am invatat cam 3 luni, fara concediu ( m-am dus la servici si in vinerea dinaintea examenului) 4 ore/zi - a fost prima data cand ma citit foarte bine jurisprudenta ICCJ - admis 8,5. Iar acum sunt judecator intr-o localitate aproape de casa, este un colectiv super ok - instanta nu este foarte aglomerata, 25-35 dosare pana in prezent.
Cred ca am reusit a treia oara pentru ca am dat o mare importanta jurisprudentei iccj - chiar au fost 3 spete asemanatoare la penal. La cursurile de pregatire - o formatoare nu intelegea de ce candidatii care dau acest examen nu studiaza foarte bine jurisprudenta incj, intrucat subiectele - la spete cel putin - se dau din aceasta jurisprudenta.
[b]Concluzie: Studiati foarte bine jurisprudenta iccj mai ales la penal si procedura penala. Succes tuturor.

multumim pentru reteta.
la fel cred si eu ca jurisprudenta face diferenta.eu am simtit-o pe pielea mea in martie 2010.

=D> felicitari pentru reusita!
si multumim pentru sfaturi.:luck:

referitor la efectele cesiunii de creanta, un prim efect este cel al contractului prin intermediul careia se realizeaza, adica daca se face prin vanzare-cumparare, asta are fi primul efect, specific actului j.prin intermediul careia se realizeaza..( se transmite proprietatea, se plateste pretul etc)

Acelasi sfat l-am primit si eu de la un prieten, formator inm.Inchideti tratatele si cursurile in biblioteca.J urisprudenta si Codurile!! Atat. Cursurile sunt pentru studenti.:)
Multa bafta, ca succes aveti deja!
si cata jurisprudenta avem :slap:

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)