avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
repetatul?:((:((:((
m-am prins in contracte..., succesiunile sunt varza, iar de penal ce sa mai spun? #-o#-o#-o#-o#-o#-o
Miltiade a scris:

Si iata cum romanasii nostri nu se dezmint nici de aceasta data....decat sa incerce sa lamureasca o problema, mai bine isi etaleaza public "vastele" cunostinte juridice dobandite in doi anisori de "audieri de justitie".

Hai sa fim seriosi, mi-e foarte teama ca o sa incep sa-i dau dreptate unui coleg de-al meu mai batran, care spunea ca mai bine sa faci legile decat sa le cunosti........:stunned:

Sunt si avocat definitiv, pe langa auditor de justitie, daca asta ma legitimeaza cu ceva in fata mariei tale. Dar chiar daca nu as fi fost, cei doi "anisori" nu se pierd dand consultatii pe net la INM. E pacat ca se ajunge sa se spuna ca stiinta de carte reprezinta o "etalare" a cunostintelor. Credeam ca e de dorit ca viitorii si actualii magistrati, ca de altfel si avocatii (consultanti sau nu pe internet), sa fie "la zi" cu toate problemele controversate in materia practicii, care nu sunt putine la numar...Am intrat pe forum pentru ca am doi prieteni foarte buni avocati care sustin examen in noiembrie, si chiar eram bucuros ca am gasit persoane cu un adevarat interes pentru drept aici, dar constat ca exista "printre romanasi" sindromul "capra vecinului". Pacat, cu un astfel de discurs nu faci onoare robei de avocat...
Haideti fratilor, sa nu ne ciondanim pe acest forum..
Nu avem nimic de impartit, am intrat pe acest forum doar cu dorinta de a impartasi din cunostintele noastre, de a clarifica unele probleme de drept, si cel mai important sa ne sustinem moral..
Nu vad de ce se ajunge la conflict....
Va invit la o cana de :coffee: si sa-i dam bataie... la studiu, doar :)

vreau sa profit si eu ca se afla pe forum oameni care au luat examenul si o sa pun si eu intrebari.
Sa vad daca am inteles bine.
durata arestarii preventive nu poate determina inlocuiriea acestei masuri preventive cu obligarea de a nu parasi localitatea, avand relevanta eventual asupra incetarii de drept a masurii arestarii. asta zicea ICCJ in 2006.
in 2009 ICCJ zice ca potrivit jurisprudentei CEDO daca durata arestarii nu mai e rezonabila poate determina inlocuirea arestarii cu obligarea de a nu parasi localitatea, fiindca se poate considera ca nu mai e pericol public.
deci din astea 2 spete eu inteleg ca desi, in principiu durata arestarii nu e motiv de inlocuire a masurii preventive (fiindca temeiul care a determinat arestarea nu s-a schimbat), totusi daca CEDO zice despre durata rezonabila, se poate interpreta ca depasirea duratei rezonabile cu consecinta faptului ca persoana nu mai reprezinta pericol public inseamna schimbarea temeiului arestarii, deci se poate inlocui arestarea.
ce ziceti?
din bucuresti s/a inscris careva? inscrierea se face la parchetul de la judecatoria de domiciliu al candidatului? actele se pun intr/un dosar normal sau cu sina, sau cum?cat ati achitat taxa de cayier judiciar/fiscal si timbre in valoare de cat? maine vreau sa ma duc sa scot toate cazierele necesare si daca e ok, sa ma si inscriu!doamne ajuta!spor la toate cele
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
cricri_mag, utilizator

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)