Miltiade a scris:
Daca eu fac sau nu onoare robei de avocat,e cea mai mica problema. Este o profesie liberala iar clientul are optiunea de a alege.Altfel se pune insa problema in cazul magistratilor, unde justitiabilul nu are acesta optiune si o eventuala lipsa a acesteia ar avea urmari mult mai grave.... Atentie deci, ai intrat intr-un sistem care te obliga infinit mai mult, simpla cunoastere/intelegere a legilor nu mai este suficienta.
Si totusi,nedemnul purtator de roba iti doreste mult succes in noua cariera si pentru a pune punct subiectului, retrage toate cuvintele care au deranjat.....
Iti multumesc pentru sfaturile de viata acordate cu condescendenta cunoscatorului unui naiv aflat la inceput de drum ca mine. Nu mi-am dat seama catre ce profesie doream sa imi indrept viata si ce presupune statutul de magistrat, dar acordand "atentie" avertismentelor tale devin constient de pericolele in care pot alunca datorita ignorantei care caracterizeaza, nu-i asa, pe fiecare INM-ist in parte. Totusi, naiv cum sunt, nu pot sa nu remarc anumite prejudecati care iti caracterizeaza opiniile, si intreb, retoric, daca acestea sunt compatibile cu impartialitatea de care trebuie sa dea dovada un magistrat/candidat la statutul de magistrat? Daca vei inregistra o reusita la examen, aspect pe care ti-l doresc in mod sincer, te intreb daca acelasi "tratament" prejudicios il vei aplica colegilor de birou absolventi de INM si daca o asemenea abordare de subapreciere a competentelor acestora, vadit lipsiti de experienta, ar fi compatibila cu o atmosfera de respect reciproc asa cum recomanda codul deontologic?
In aceea ce priveste "problema mica a robei de avocat", Romania a fost condamnata la CEDO si pentru "apararea formala" a unor colegi de-ai nostri (repet, sunt si eu avocat incompatibil) a caror prestatie a fost asimilata cu "lipsa de aparare". Eu stiam ca avocatii sunt persoane onorabile, demne, care trebuie sa aduca prestigiu profesiei de aparator in mod special si actului de justitie in general. Exista si cod deontologic si comisii de disciplina, deci caracterul "liberal" nu trebuie confundat cu cel "libertin", nu?
:offtopic:
Mesajul a fost offtopic, imi cer scuze utilizatorilor si moderatorilor pentru acest aspect, dar "explicatiile" erau necesare. Corpul magistratilor este unul singur, in interiorul caruia nu se fac discriminari referitoare la modalitatea de admitere. E problema legiuitorului daca existe diferente referitoare la aceste aspecte.Nu e bine sa existe animozitati inca de la admitere, cu o parte dintre forumisti voi fi, in mod negresit, coleg.