salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
1 - declaratia nu trebuie autentificata
2 - dupa ce iti faci o copie dupa Carnetul de munca, il iei frumusel la rasfoit si aduni DOAR vechimea in specialitatea studiilor, indiferent de intreruperi, pt ca nu se cere sa fie continua. Daca iti da 5 ani sau peste BINGO :dance:.
Din cate imi aduceam aminte pacra concediul de crestere copil era la candva asimilat vechimii, insa nu stiu sigur. Doamnele mamici de pe aici, voi cum stiti?
A si inca ceva, trece exact cum scrie in carnet activitatea intreruperile pt ca nupoti sti cum vor reactiona daca vor descoperi neconcordante intre carnet si declaratie.
Succes!!
Intr-adevar, declaratia pe proprie raspundere nu trebuie autentificata.
Eu am sunat astazi la CSM si am intrebat sub ce forma trebuie sa intocmesc aceasta declaratie, pentru ca si eu am intreruperi. Din aprilie 2010 pentru crestere copil si mai am inca doua intreruperi, insa cumulate nu afecteaza vechimea solicitata.
Cei de la CSM mi-au spus ca declaratia aceasta urmareste pe cei ce au la limita cei 5 ani de vechime, insa nu se cere ca ea sa fie neintrerupta, ci totalul sa fie peste 5 ani.
Astfel ca am specificat ca nu am intreruperi de natura sa incalce cerintele de vechime prevazute in art. 33, alin. 1 din Lg. 303/2004.
Ah, da si inca ceva, mi-am trecut vechimea pana la data suspendarii pentru crestere copil, pentru ca pe perioada suspendarii curge vechimea, dar nu si inspecialitatea studiilor.
In concluzie: m-am inscris! Nah!
Sunt extrem de complexata din cauza succesiunilor, nu imi plac, nu le-am invatat si nici nu am de gand! Marjez pe coduri si jurisprudenta ICCJ. Am facut o pauza, au aparut ca la fiecare dintre noi tot felul de probleme ... si asta e ... dar trebuie macar sa incerc!
Toata aprecierea pentru cei care repeta, nu va lasati oameni buni, mai este putin!
Alaturi de voi ... subsemnata ...:)
Saru-mana de raspuns. Si eu am, cumulat, mai mult de 5 ani, fara cele doua suspendari care intr-adevar nu constituie vechime in specialitate. Nelamurirea mea era in legatura cu concediul prenatal si postnatal care nu apare nicaieri dar care constituie totusi suspendare si deci intrerupere in activitate, desi nu imi afecteaza vechimea. Voi ziceti sa merg efectiv pe ce scrie in carnetul de munca si sa nu mai fac referire la ceea ce nu apare acolo ? Poate e vreo mamica in situatia mea.
Si daca tot mi-ati raspuna asa repejor, mai am doua probleme:
1.copiile de pe diploma, certificat nastere si carnetul de munca trebuie cumva legalizate ? Stiu, scrie cerificate de candidat ca fiind conforme cu originalul, dar vroiam sa fiu sigura.
2. de unde cititi jurisprudenta ICCJ ? Doar de pe site-ul Curtii ?
Eu am scris declaratia de mana. Am spus ca nu am intreruperi conform legii, si la mine e raportul de servici suspendat pe un interval de 6 luni, cand am fost in CIC cu cea mica - suspendarea nu e caz de intrerupere imputabil. Eu sunt chiar la limita, adica la data de 21 noiembrie voi avea, fara cele 6 luni de suspendare, 5 ani si 15 zile :D dar important e ca is 5. Si ca sa fiu sigura ca nu am calculat gresit am pus-o pe colega de la resurse umane sa calculeze si ea ... de mai multe ori.
Sa stiti ca au fost cazuri in care s-a luat in considerare si CIC-ul ca vechime in specialitate, e atributul comisiei asa ca ...
Copiile le-am certificat eu conform cu originalul si a fost ok.
M-am inscris ieri la procurori si am fost a 5 inscrisa.
Repetatul merge dar cum se scria mai demult pe forum varza parca nu e calita inca :stunned: asa ca dam focul la mare.
Era sa uit nici la mine in cartea de munca nu apare nimik legat de concediul pre si post natal asa ca ... las-o asa, faci xerox eu am mai pus is o adeverinta de la locul de munca cu data de 15 octombrie pt ca la mine in cartea de munca nu s-a mai operat de la inceputul anului. Si inca un aspect, eu am atasat si un xerox de pe certificatul de casatorie pt ca pe diploma de licenta e numele de fata si mai bine o hartie in plus.
m-am poticnit la imprumutul cu dobanda ( si asta apropos la faptul ca uni invata nu repeta)
Eu stiam ca dobanda la contractele de imprumut nu poate fi decat dobanda legala, punct.
Cu toate astea citesc ca la contractele de imprumut cu titlu oneros, dobanda conventionala poate depasi cu pana la 50% dobanda legala si ea se va datora pana la data introducerii actiuni. De la data introducerii actiunii se datoreaza daune moratori care nu pot fi decat dobanda legala.
Adica, pe perioada executarii contractului se poate pretinde mai mut decat dobanda legala cu 50% iar dupa, in caz de neexecutare si cu titlu de daune moratorii doar dabanda legala? Am inteles bine?