avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
daca observi acolo unde ai citit despre pretul lezionar este o nota de subsol 3 care face trimitere la Deak. Deak spune ca desi pretul lezionar determina nulitatea relativa, actiunea in resciziune putand fi folosita doar de minori, totusi in caz de disproportie vadita........ la majori si cand s/a profitat de starea de constrangere........(este vorba tot de pret lezionar) se admite ca sanctiunea este nulitatea absoluta dar de data asta pentru cauza ilicita.
doniacris a scris:

Da, va fi concurenta, s-ar putea sa fie chiar ultimul examen pentru cei cu "cincinalul" in spate, dar ...

cum adica ar putea fi ultimul examen? la ce te referi? :) merci..
Departe de mine sa creez panica ... insa ... ieri, cand am fost sa depun dosarul, m-am intalnit cu o fosta colega, cu functie de conducere in sistem, care m-a incurajat pentru noiembrie, spunandu-mi ca din ce a auzit de la CSM ar fi ultimul examen pentru cei cu 5 ani vechime, deoarece ar fi o exceptie, ca UE nu agreaaza forma asta de accedere in magistratura, bla, bla. Dar, sa nu plecam urechea ... au mai fost zvonuri de genul asta!
La câte locuri libere sunt în sistem şi la câţi magistraţi sunt aproape de pensionare, cu siguranţa nu va fi ultimul examen de admitere direct pe post.
In accesiunii imobiliare - cand constructorul este de rea credinta proprietarul are un drept de optiune; pastreaza constructia sau solicita demolarea.
Jurisprudenta zice ca:
- daca proprietarul terenului sta in expectativa o perioada prea mare de timp si asteapta finalizarea constructiei exercitandu-si dreptul de optiune abia dupa ce aceasta este finalizata - comite un abuz de drept pierzandu-si dreptul de optiune, adica fiind obligat sa-l despagubeasca pe constructor
- la fel in jurisprudenyta se spune ca daca solutia demolarii ar reprezenta din pct de vedere economic o solutie neeconomica, proprietarul terenului practic nu ar avea un drept de optiune.
Boroi zice ca in ambele cazuri nu e de acord, proprietarul terenului pastrandu-si dreptul de optiune, indiferent de buna sau reaua credinta in exercitarea dreptului de optiune sau de consecintele economice.
Voi ce ziceti?

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)