salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Dragelor si dragilor colegi de suferinta, hai sa nu lasam ca stresul sa ne domine, uitati de statistici si cifre, ca o fi, ca n-o fi! Nu este timp de asa ceva.
Da, va fi concurenta, s-ar putea sa fie chiar ultimul examen pentru cei cu "cincinalul" in spate, dar ... trebuie sa ne folosim sansa asta la maxim si acum, pe suta sutei de metri, cu un efort supraomenesc trebuie sa ne regasim calmul, pentru ca avem nevoie sa fim lucizi si cat se poate de concentrati.
Hai, spor la repetat ... pupici!
Avand in vedere cate posturi de procuror sunt pe raza Curtii de Apel Cluj, e normal sa fie asa mare concurenta la judecatori. Cat despre stres...nu ma pot abtine#-o, dar nu mai este mult si se termina, speram cu bine pentru noi toti
Ca e nevoie de nervi tari asta e o certitudine. Cu eforturi supraomenesti incerc sa nu ma gandesc la examen, ci la ce mi-am propus in fiecare zi, pentru ca altfel simt ca o iau razna X-( Azi termin realele de repetat, daca ma vor lasa fetele :"> Deseara oi mai citi ceva jurisprudenta si ceva spete. Afara ploua in continuu si mie se face un somn asa ca ma duc sa mai bag o :coffee: Sunt tare curioasa cati vor fi inscrisi. Va pup. Spor.
Problema:Boroi si altii, Drept civil, pag. 79 :
"... leziunea poate conduce la doua sanctiuni alternative:
-nulitatea relativa
-reducerea sau marirea uneia dintre prestatii."
aceeasi carte, pag.365:
"Sanctiunea vanzarii cu pret lezionar este nulitatea absoluta. Leziunea poate fi invocata numai de vanzator ( deci cumparatorul nu poate introduce o astfel de actiune)."
Acuma, inteleg ca e o diferenta intre cele doua notiuni, leziune si pret lezionar, principiul de functionare al nulitatii absolute permite ca ea sa fie invocata de orice persoana interesata ( aici cumparatorul nu ar fi interesat, deoarece lui ii convine sa plateasca pretul mic, lezionar pentru vanzator).Pe acest rationament inteleg ca e nulitate absoluta.Pareri?
- Leziunea viciu de consimtamant - sanctiune nulitate relativa sau reducerea/marirea contraprestatiei
- pret lezionar la vanzare - parca daca tin eu bine minte in cazul in care e vorba de cauza ilicita - eludarea fiscului- e sanctiunea nulitatii absolute.
Contractele :O nu le-am repetat inca.