salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Pertinente observaţiile făcute de zz-man.
Personal, mi-aş dori ca admiterea în magistratură să se facă numai prin INM, asta fiind cea mai potrivită cale. Din păcate, realitatea dovedeşte că lucrul ăsta nu se poate întâmpla, cel puţin nu acum. Capacitatea institulului e limitată (vorbesc de numărul de auditori), în timp ce nevoia de magistraţi e încă mare. Condiţii în care se impune menţinerea examenului pentru cei cu vechime.
Ar mai fi şi varianta modificării modului în care e conceput INM-ul, prin reducerea duratei cursurilor la un an, după care să vină anul de stagiatură, apoi definitivatul. ªi nici aşa nu ştiu dacă ar fi suficient.
În ceea ce priveşte instituţia care trebuie să se ocupe de bunul mers al justiţiei, am sentimentul că CSM-ul e singurul care are un interes concret în sensul ăsta.
Din păcate, pârghiile sunt la parlament şi guvern, instituţii politice al căror interes nu se suprapune întotdeauna cu cel al CSM-ului.
salutare zzman, bine ai revenit! te rog sa fii mai activ pe acest thread, avem nevoie de tine, pe mine m-ai ajutat mult pana acum si iti multumesc. sper sa aiba rezultat si in cazul meu. eu incerc sa nu ma gandesc la eventuale viitoare concursuri.
daca mai ai si alte extrase de jurisprudenta, te rog mult sa ni le dai.
un salut si un gand bun si pentru carmen miron, cip, larrysa, laelia si ceilalti forumisti care invata in conditii din cele mai grele (serviciu+copii) - sa tragem tare-tare, pana la capatul puterilor, si, cu ajutorul lui Dumnezeu, pe 21.11.10 ne vom bucura.
actiune in rectificare?
Cere instantei sa acorde inscrierii sale rang preferential
Cum zice Deak, donatarul nu se bucura de efectele publicitatii imobiliare decat dupa 10 ani.