avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Pertinente observaţiile făcute de zz-man.
Personal, mi-aş dori ca admiterea în magistratură să se facă numai prin INM, asta fiind cea mai potrivită cale. Din păcate, realitatea dovedeşte că lucrul ăsta nu se poate întâmpla, cel puţin nu acum. Capacitatea institulului e limitată (vorbesc de numărul de auditori), în timp ce nevoia de magistraţi e încă mare. Condiţii în care se impune menţinerea examenului pentru cei cu vechime.
Ar mai fi şi varianta modificării modului în care e conceput INM-ul, prin reducerea duratei cursurilor la un an, după care să vină anul de stagiatură, apoi definitivatul. ªi nici aşa nu ştiu dacă ar fi suficient.

În ceea ce priveşte instituţia care trebuie să se ocupe de bunul mers al justiţiei, am sentimentul că CSM-ul e singurul care are un interes concret în sensul ăsta.
Din păcate, pârghiile sunt la parlament şi guvern, instituţii politice al căror interes nu se suprapune întotdeauna cu cel al CSM-ului.

salutare zzman, bine ai revenit! te rog sa fii mai activ pe acest thread, avem nevoie de tine, pe mine m-ai ajutat mult pana acum si iti multumesc. sper sa aiba rezultat si in cazul meu. eu incerc sa nu ma gandesc la eventuale viitoare concursuri.
daca mai ai si alte extrase de jurisprudenta, te rog mult sa ni le dai.

un salut si un gand bun si pentru carmen miron, cip, larrysa, laelia si ceilalti forumisti care invata in conditii din cele mai grele (serviciu+copii) - sa tragem tare-tare, pana la capatul puterilor, si, cu ajutorul lui Dumnezeu, pe 21.11.10 ne vom bucura.
Doamne ajuta.
Da de grilele mele si de speta chiar nimeni nu e interesat :sorry:
Multumim zz man, pentru incurajari.

De speta sunt interesata, hai sa vad..

actiune in rectificare?
Cere instantei sa acorde inscrierii sale rang preferential
Cum zice Deak, donatarul nu se bucura de efectele publicitatii imobiliare decat dupa 10 ani.
Atentie mare la data cand are loc vanzarea cumpararea apartamentului
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
carmen_miron, utilizator

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)