salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Grila 3 de unde e? Eu nu as fi de acord cu varianta a. Eu sunt de parere ca fiecare nu poate transmite mai mult decat ce are. Ori daca autorul meu era posesor de rea credinta si posesia mea este de rea credinta nu se poate transforma in buna credinta pt a fi indeplinite conditiile uzucapiunii de scurta durata. Numai in varianta in care are loc intervetirea posesiei, respectiv mostenitorul crede ca bunul apartinea autorului lui. In rest e discutabila.
Unde e lumea de pe forum, va uitati la Dansez ... :P ... don't kill me !
Am inteles ca in aceeasi perioada cu noi s-ar desfasura si examenelepentru rezidentiat, ceea ce inseamna ca va fi multa populatie din provincie pe la usile hotelurilor. Cred ca ar trebui sa ne gandim si la aspectul asta, ce ziceti? Stie cineva ceva, exista vreo idee cam in ce zona sa ne axam?!
PS - votati oameni buni, votati echipa favorita :P
: ... glumeam .. spor sa aveti!
Cine a fost propus pt duel? :D Am ras bine de dimineata cand ti-am citit mesajul.
Eu ma distrez cu contractele, sotul a mers cu copiii in sat la mama, asa ca pot sa-i dau bataie =D> Voi cu ce va laudati.
Si cum taman ce am luat micul dejun, hai sa va servesc cateva grile dintr-o parte a materiei care mie imi place foarte mult: publicitatea imobiliara :O
1 Inscrierea in cartea funciara a intentiei de a instraina isi pierde efectul daca nu s-a realizat in termen de
a 45 zile
b 2 luni
c 3 luni
2 Inscrierea provizorie poate fi ceruta daca:
a dreptul este afectat de o conditie suspensiva
b se solicita intabularea unui drept real in temeiul unei hot care nu e irevocabila
c debitorul aconsemnat sumele pt care a fost inscrisa ipoteca
Si o speta
In decembrie 2004 A cumpara de la B un apartament prin inscris sub semnatura privata fara a solicita inscrierea in cartea funciara si fara a intra in stapanirea bunului. In 17 ianuarie 2005 B doneaza apartamentul lui C prin inscris autentic, acesta inregistrand in aceeasi zi cererea de inscriere in CF a contractului de donatie. Predarea bunului are loc la data incheierii contractului
Ce actiune/actiuni in justitie poate exercita A impotriva lui C pt a i se recunoaste dreptul de proprietate?