avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
1ac
2a
3a
2b (cazul in care partile se prezinta la o alta data decat la termenul de judecata in sedinta publica)
ursuletz a scris:

1. Cererea pentru lamurirea dispozitivului unei hotarari:
a) poate fi formulata oricand;
b) poate fi formulata in termenul prevazut de lege pentru declararea, dupa caz, a apelului sau recursului impotriva acelei hotarari;
c) se solutioneaza de instanta de urgenta, prin incheiere data in camera de consiliu, cu citarea partilor.

Grila asta, desi este simpla, am postat-o pentru ca in Voineag este gresita. El da ca raspunsuri coecte b si c. Evident, carmen are dreptate, sunt corecte a si c.
La celelalta doua grile mai ganditi-va putin...;)
ursuletz a scris:

ursuletz a scris:

1. Cererea pentru lamurirea dispozitivului unei hotarari:
a) poate fi formulata oricand;
b) poate fi formulata in termenul prevazut de lege pentru declararea, dupa caz, a apelului sau recursului impotriva acelei hotarari;
c) se solutioneaza de instanta de urgenta, prin incheiere data in camera de consiliu, cu citarea partilor.

Grila asta, desi este simpla, am postat-o pentru ca in Voineag este gresita. El da ca raspunsuri coecte b si c. Evident, carmen are dreptate, sunt corecte a si c.
La celelalta doua grile mai ganditi-va putin...;)
Eu zic
2 b
3 niciuna
ursuletz a scris:

2. Hotararea de expedient:
a) se pronunta numai in sedinta publica;
b) se poate pronunta in camera de consiliu;
c) se ataca cu recurs, cu exceptia hotararii pronuntate in materie comerciala.

3. Daca reclamantul nu si-a indeplinit obligatia de completare sau modificare a cererii, astfel cum a dispus judecatorul la momentul primirii acesteia:
a) se poate dispune prin incheiere suspendarea judecatii potrivit art. 155 indice 1 Cpc;
b) se poate dispune prin incheiere suspendarea judecatii potrivit art. 339 Cpc;
c) este obligatorie suspendarea judecatii cererii.

2 a) si c)
Desi, conform art. 271 alin. 3 Cpc, judecata poate avea loc in camera de consiliu cand partile se infatiseaza in alta zi decat cea fixata pentru judecata, conform art. 121 alin. 3 Cpc, hotararea se pronunta intotdeauna in sedinta publica.
Deci, chiar daca judecata are loc in camera de consiliu, hotararea va fi pronuntata tot in sedinta publica.

3. b) spune Voineag.
Vedeti art. 114 alin. 4 Cpc. Aici ar fi discutabil, mi se pare, deoarece temeiul mi se pare a fi art. 155 indice 1 Cpc, iar dispozitiile privitoare la incheiere sunt cele de la art. 339 Cpc.
N-ar trebui sa fie a si b?
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
ursuletz, utilizator

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)