salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Si-n primavara s-a intrat la procurori cel putin, ca asta ma intereseaza, cu 7 deci la fel gandesc si eu. Oricum stresul e din ce in ce mai mare. Petra cum stai cu repetatul?
Sunt curioasa de speta cu masina. Nici un raspuns?
Eu am raspuns D- obiectul legii 10 il reprezinta bunurile imobile = terenuri+constructii la care se adauga bunurile mobile devenite imobile prin incorporare in constructii.
violarea de domiciliuu e ABSORBITA in furtul calificat prev. de art. 208-209 alin. 1 lit. i) (escaladarea, efractia, folosirea fara drept a unei chei adevarate sau mincinoase(.
La fel, distrugerea (217 cp) e absorbita in efractie.
Ref. la prima fapta (bicicleta) furtul s-a consumat in momentul in care a luat obiectul din locul in care se afla (deposedarea), intrand in posesia inculpatului (imposedarea)
ref. la autoturism, consdier ca nu e desistare (cauza de impunitate), ci tentativa relativ improprie, intreruperea actvitatii nefiind urmarea vointei inculpatului, ci a unei forte straine ("ïncapatanarea"masinii):)
Consider ca rapunsul e C, intrucat talharia in modalitatea intrebuintarii violentelor pt a'si asigura scaparea ABSOARBE, in continutul sau complex, furtul calificat, respectiv tentativa (parca e si o decizie de speta a ICCJ in acest sens)
Sunt pe la Pr pen. dar mi-am pierdut concentrarea, si tot astept sa-mi revin.
De maine, fie ce-o fi bag tare. Doar doua saptamani asa ca am de gand sa trag pe ultima suta de metri sa citesc non stop, pana la epuizare. Ultima tura, asa ca nu ma las. Hai, spor la invatat !