avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
potrivit a 332 C.P.P instanta se desesizeaza si restituie cauza procurorului care procedeaza potrivit art 268 alin. 1 adica instanta restituie cauza procurorrului care a sesizat-o initial care mai departe o trimite organului competent.
carmen_miron a scris:

Speta cu trimisul dosarului la parchetul de la judecatorie nu a contestat-o nimeni? eu nu pot s-o inteleg. de ce sa trimita la judecatorie si nu direct la curtea de apel?

se trimite la procurorul care a facut rechizitoriul
si grila cu lipsirea de libertate de ce nu e posibila in toate formele? macar sa mi le clarific si eu

Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani.
În cazul în care fapta este săvârşită prin simularea de calităţi oficiale, prin răpire, de o persoană înarmată, de două sau mai multe persoane împreună sau dacă în schimbul eliberării se cere un folos material sau orice alt avantaj, precum şi în cazul în care victima este minoră sau este supusă unor suferinţe ori sănătatea sau viaţa îi este pusă în pericol, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani.
Cu pedeapsa închisorii de la 7 la 15 ani se sancţionează şi lipsirea de libertate a unei persoane săvârşită în scopul de a o obliga la practicarea prostituţiei.
Dacă pentru eliberarea persoanei se cere, în orice mod, ca statul, o persoană juridică, o organizaţie internaţională interguvernamentală sau un grup de persoane să îndeplinească sau să nu îndeplinească un anumit act, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 18 ani.
Dacă faptele prevăzute la alin. 1 - 4 se săvârşesc de către o persoană care face parte dintr-un grup organizat, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani, în cazul alin. 1, închisoarea de la 7 la 18 ani, în cazul alin. 2 şi 3, închisoarea de la 10 la 20 de ani, în cazul alin. 4.
Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani.
Tentativa faptelor prevăzute la alin. 1 - 4 se pedepseşte.
Constituie tentativă şi producerea sau procurarea mijloacelor, a instrumentelor sau luarea de măsuri în vederea comiterii faptei prevăzute la alin. 4.

forma tip e cea bolduita sau ma insel eu?
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2010
carmen_miron, utilizator
magiunel a scris:

SCUZE- PROBLEME TEHNICE. REIAU: ÎN LOC SÃ NE BUCURÃM ÎMPREUNÃ, AªA CUM NE-AM SPRIJINIT, SFÃTUIT, TESTAT, GLUMIT, CONFRUNTAT, AMUZAT ªI RELAXAT, NE VEDEM SPAŢIUL NOSTRU COMUN "INVADAT" DE CONCURENŢI (CÃRORA NU LI PE POATE REPROªA ASTA) CARE "SE JOACÃ CU JUCÃRIA NOASTRÃ"! REŢINEŢI, VÃ ROG, DRAGI FORUMIªTI NOU-SOSIŢI CÃ NU VÃ NEG SUB NICIO FORMÃ DREPTUL DE A POªTA AICI. LUAŢI-O DOAR CA PE O STRÂNGERE DE INIMA A UNUI GRUP DE PRIETENI CEL PUŢIN VIRTUALI CARE SUNT SUPÃRAŢI CÃ NU PE POT BUCURA ÎMPREUNÃ. SPER CÃ AM FOST ÎN ASENTIMENTUL CELORLALŢI PRIETENI, DEªI NU AM ELEGANŢA DE DISCURS GREU DE EGALAT A LUI CARMEN ªI NICI NU AM FOST UNUL DINTRE CEI MAI ACTIVI FORUMIªTI.

e chiar aberanta interventia asta a ta. eu sunt una dintre cei care au cont de ceva vreme. nu am fost activa ca nu aveam timp nici sa respir. nu vad care ar fi problema ta. aici e un spatiu public. jucariile de aici sunt pentru toata lumea. ca si toboganul de la McDonalds, daca ma intelegi. sunt foarte fericita ca macar acum mi-am facut timp sa intru pentru ca am aflat chestii care ma intereseaza, cum ar fi o gramada de carti bune si faptul ca trebuie citita jurisprudenta. acum stiu si unde o gasesc. daca vrei sa faci spirala cheama-ti prietenii de messenger, desi nu stiu daca te va urma cineva acolo. vad ca in afara de tine nimeni nu pare deranjat de faptul ca exista si oameni noi care - dupa un examen ca asta - incearca sa vada pulsul multimii ca sa zic asa. imi pare rau ca te deranjez, dar macar pentru cateva zile voi ramane aici si voi incerca sa discut cu restul forumistilor (noi sau vechi). sunt niste personaje foarte dragute pe aici. cine are nevoie de tine?

PS e foarte urat ceea ce ai scris. si pueril. acum ma gandesc ce legatura ai cu forumul asta
Andra Maria, utilizator
actele de complicitate constituie forma agravata a infractiunii..... in enunt se vorbea de forma tip...... pe asta am gresit-o si eu.....a fost mult prea tehnica.... sa spun asa.....
sendre, utilizator

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)