reddevil a scris:
Nu se specializeaza mai putin judecatori.E vb de nr de posturi/functie scoase la concurs.In 2008 au fost 60 pt jud/100 proc;anul trecut 100/100.Daca imi permiti o parere personala,meseria de magistrat e grea...fie ea de procuror/judecator.Nu cred ca una e mai usoara ca alta.Aceeasi scoala fac toti.Iar daca am vb de dezavantaje...m-as gandi intai la procurori,in special la controlul ierarhic :)
Am o amica care a dat la exam pentru judecatori de 2 ori, dupa care a patra oara s-a inscris la procurori si a luat, dar nu era impacata sufleteste asa ca dupa 1 an de meserie a mai dat o data la judecatori.Acum e judecator, dar regreta decizia luata.De la parchet la ora 17 era acasa, de la instanta pleaca dupa ora 20.Cand ajunge acasa ... ce crezi ca face?...citeste notite despre dosare si practica.
Ca judecator, stresul e mai mare...
Pantru ca un judecator sa judece drept si corect, nu trebuie sa aiba mai mult de 60 de dosare pe sedinta.Dar, la noi in Romania sunt sedinte si cu 90-120 de cauze.Nu poate lua mai putine dosare pe sedinte din cauza nr. mare de cauze care ii sunt repartizate, nu poate da termene prea lungi(stiti si voi, chestia cu termenul rezonabil) si uite asa isi "vede" sotul duminica.uneori se duce si sambata la serviciu.
Probabil i se intampla asta pentru ca ea este mai constiincioasa si vrea sa-si faca meseria bine.A fost avocat, apoi procuror, iar acum judecator, deci a trecut prin toate taberele.
Sper din tot sufletul, daca voi ajunge judecator, sa mai am timp si de familie.:(