avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
florrin a scris:

nu era vorba de criteriul de recrutare sau de sistemul de drept ci de faptul ca un om chemat "sa faca o judecata" trebuie sa aiba o anumita experienta de viata, pe langa pregatirea de specialitate dobandita in urma unor studii aprofundate ...experienta in privinta careia in mod cert nu poti emite pretentia ca ai dobandit o la 25 de ani

Discutia tinde deja sa capete accente filosofice care exced cu mult subicetul...Cunosc persoane care au 40 de ani si locuiesc cu parintii, traind din pensia acestora, despre care numai experienta de viata nu pot sa spun ca au...Daca ai parul alb nu inseamna neaparat ca esti si intelept, vorba latinilor philosophus non facit barbam... Dupa cum am colegi la inm care au lucrat de la varsta de 16 ani ca sa se sustina in liceu si apoi in facultate...Nu e o regula in sensul ca tineretea inseamna lipsa de experienta dupa cum o varsta mai coapta nu instituie o prezumtie de experienta. Eu explicam ca absenta unor criterii de varsta la admitere e un principiu aproape unanim la nivel european, si ca n-om fi noi mai prost inspirati decat altii la capitolul asta. De altfel, criteriu experientei se respecta partial si la noi in sistem, avand in vedere ca pentru promovarea la instanta urmatoare (tribunal) ai nevoie de 5 ani vechime efectiviin magistratura. Daca faci un calcul simplu ajungi la concluzia ca mai devreme de 28 - 29 de ani nu ai cum sa ajungi judecator de tribunal, iar unii deja au copii mari la varsta asta. Experienta o capeti muncind de-a lungul anilor, nu prin simpla trecere a anilor. E o diferenta...
Pt. Craiova se zvoneste ca o grefiera ar fi obtinut o medie peste 8 - mai exact 8,40
Si o alta care ar avea un punctaj de 7,90 ca mine.
Numai bine tuturor!
E clar. Daca mai apar multe note asa mari, eu cu 7,35 chiar nu mai pot spera la nimic!
pentru ce au optat cei cu notele de 8,40 si 7,90?
sunt in clasament?
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
sendre, utilizator

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)