avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
LIVE, ACUM Sub lupa ANAF: Tranzacțiile intra-grup care ridică semne de întrebare în 2025
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
PT Sendre.
Te rog sa scoti de la Craiova de la procurori, 7.10, 7.40 si 7.80 care sunt de doua ori. Cred ca au fost anuntati din greseala si mentionatai de 2 ori. Vad ca sunt si acuma
Testarea psihologică de la INM nu este chiar identică cu cea pe 5 ani vechime. Din câte mi-au spus colegi ce au terminat INM-ul, la examinarea orală comisia este alcătuită atât din psihologi cât şi din magistraţi. În cazul examenului direct pe post lucrurile nu stau aşa, iar comisia este formată doar din 2 persoane, ambele având calificarea de psiholog. Prin urmare nu vor fi şi magistraţi. Eu nu vreau să comentez prea mult despre INM, căci sunt persoane ce cunosc mai bine cum se desfăşoară procedurile acolo întrucât au trecut prin ele. În plus aş fi offtopic, căci discuţiile aici sunt despre cei cu 5 ani vechime şi aş spori confuzia printre candidaţi, unii dintre ei poate neştiind la care examen mă refer. Am dorit doar să aduc nişte lămuriri, să încerc într-un fel să mai elimin din stresul şi nesiguranţa aferente următoarelor probe printr-o informare - sper eu - cât mai corectă.
zz-man a scris:

Testarea psihologică de la INM nu este chiar identică cu cea pe 5 ani vechime. Din câte mi-au spus colegi ce au terminat INM-ul, la examinarea orală comisia este alcătuită atât din psihologi cât şi din magistraţi. În cazul examenului direct pe post lucrurile nu stau aşa, iar comisia este formată doar din 2 persoane, ambele având calificarea de psiholog. Prin urmare nu vor fi şi magistraţi. Eu nu vreau să comentez prea mult despre INM, căci sunt persoane ce cunosc mai bine cum se desfăşoară procedurile acolo întrucât au trecut prin ele. În plus aş fi offtopic, căci discuţiile aici sunt despre cei cu 5 ani vechime şi aş spori confuzia printre candidaţi, unii dintre ei poate neştiind la care examen mă refer. Am dorit doar să aduc nişte lămuriri, să încerc într-un fel să mai elimin din stresul şi nesiguranţa aferente următoarelor probe printr-o informare - sper eu - cât mai corectă.

Colegule, la INM se desfasoara doua interviuri: unul motivational, sustinut in fata unei comisii compusa din magistrati, profesori si psihologi, in cadrul examenului de admitere, care valoreaza 10% din media finala, alaturi de 15% proba de rationament logic si 75% examenul de drept; si apoi, dupa admitere, testul psihologic, IDENTIC cu cel al magistratilor admisi direct pe post, compus din proba scrisa + interviu PSIHOLOGIC. Eu nu stiu din "auzite", ci din faptul ca procedura de examinare psihologica este identica in cele doua regulamente adoptate de CSM privind admiterea in magistratura. Daca nu ma crezi pe cuvant, e problema ta, poti sa citesti regulamentele...
PS. Ca intre colegi, crezi ca un astfel de ton si o asemenea abordare "profesionista" slujeste scopului respectului reciproc pe care magistratii si-l datoreaza unii altora conform codului deontologic?
Sincer, nu înţeleg de ce eşti aşa nervos. Postările mele au fost strict legate de cei ce vor susţine probele următoare la admiterea pe 5 ani vechime. Nu am susţinut niciodată că nu ai avea dreptate în cele ce spui. În plus chestiunile pe care le-ai relatat pot fi identificate şi în regulamente. Eu am vrut să conturez ceea ce mulţi nu ştiu, şi anume modalitatea in concreto cum se desfăşoară probele, în ce anume constau ele. Aici chiar că nu este vorba despre INM, ci este un alt fel de topic. În legătură cu ultima ta întrebare îi las pe cei ce candidează să aprecieze tonul şi abordarea mea. Lor li s-a adresat, pe ei încerc să îi lămuresc, iar dacă nu am reuşit îmi însuşesc criticile lor.
EU, UNUL, NU POT DECÂT Sà ÎI MULŢUMESC LUI ZZ-MAN PENTRU TOATE EXPERIENŢELE PE CARE LE-A ÎMPÃRTêIT PE ACEST THREAD. @UN COLEG: TE APRECIEZ DE ASEMENEA FOARTE MULT PENTRU POSTARIE TALE, NU MI S-A PÃRUT Cà ZZ MAN AR FI FOLOSIT VREO ABORDARE NEPOTRIVITÃ. DACà ÎMI PERMITEŢI, Và ROG Sà Và ÎMPÃCAŢI ªI Sà NU RÃMÂNEŢI SUPÃRAŢI.

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)