zz-man a scris:
Testarea psihologică de la INM nu este chiar identică cu cea pe 5 ani vechime. Din câte mi-au spus colegi ce au terminat INM-ul, la examinarea orală comisia este alcătuită atât din psihologi cât şi din magistraţi. În cazul examenului direct pe post lucrurile nu stau aşa, iar comisia este formată doar din 2 persoane, ambele având calificarea de psiholog. Prin urmare nu vor fi şi magistraţi. Eu nu vreau să comentez prea mult despre INM, căci sunt persoane ce cunosc mai bine cum se desfăşoară procedurile acolo întrucât au trecut prin ele. În plus aş fi offtopic, căci discuţiile aici sunt despre cei cu 5 ani vechime şi aş spori confuzia printre candidaţi, unii dintre ei poate neştiind la care examen mă refer. Am dorit doar să aduc nişte lămuriri, să încerc într-un fel să mai elimin din stresul şi nesiguranţa aferente următoarelor probe printr-o informare - sper eu - cât mai corectă.
Colegule, la INM se desfasoara doua interviuri: unul motivational, sustinut in fata unei comisii compusa din magistrati, profesori si psihologi, in cadrul examenului de admitere, care valoreaza 10% din media finala, alaturi de 15% proba de rationament logic si 75% examenul de drept; si apoi, dupa admitere, testul psihologic, IDENTIC cu cel al magistratilor admisi direct pe post, compus din proba scrisa + interviu PSIHOLOGIC. Eu nu stiu din "auzite", ci din faptul ca procedura de examinare psihologica este identica in cele doua regulamente adoptate de CSM privind admiterea in magistratura. Daca nu ma crezi pe cuvant, e problema ta, poti sa citesti regulamentele...
PS. Ca intre colegi, crezi ca un astfel de ton si o asemenea abordare "profesionista" slujeste scopului respectului reciproc pe care magistratii si-l datoreaza unii altora conform codului deontologic?