zz-man a scris:
Sincer, nu înţeleg de ce eşti aşa nervos. Postările mele au fost strict legate de cei ce vor susţine probele următoare la admiterea pe 5 ani vechime. Nu am susţinut niciodată că nu ai avea dreptate în cele ce spui. În plus chestiunile pe care le-ai relatat pot fi identificate şi în regulamente. Eu am vrut să conturez ceea ce mulţi nu ştiu, şi anume modalitatea in concreto cum se desfăşoară probele, în ce anume constau ele. Aici chiar că nu este vorba despre INM, ci este un alt fel de topic. În legătură cu ultima ta întrebare îi las pe cei ce candidează să aprecieze tonul şi abordarea mea. Lor li s-a adresat, pe ei încerc să îi lămuresc, iar dacă nu am reuşit îmi însuşesc criticile lor.
Nu sunt nervos, si sper pentru bine justitiabililor ca pentru tine sunt permise contradictiile si in sala de judecata, daca esti judecator...Stiu, e nasol sa fii corectat, dar nu e nicio problema, nimeni nu le stie pe toate, am fost martor la situatii cand judecatori cu experienta (a se intelege experienta in profesia de magistrat) au suspendat sedinta de judecata pentru a merge in birou sa verifice legislatia cand li s-au adus la cunostinta anumite aspecte juridice de catre avocati/consilier, cu care acestia nu erau la curent.
Faptul ca macar subtil ai incercat sa acreditezi ideea ca admiterea la INM, chiar si tangential referindu-te la testarea psihologica, ar fi pe alocuri mai "facila", aduce deservicii celor care va sustin cauza. Si eu sunt un sustinator al admiterii cu 5 ani, pentru ca e nevoie si de alta viziune asupra sistemului decat cea propagata din b-dul Elisabeta, diversitatea fiind dintotdeauna un factor de progres. Dar totusi, cum am mai zis pe aici, sa dam Cezarului ce apartine Cezarului, respectiv INM-ului, inclusiv in ceea ce priveste admiterea. Crede-ma, nimic nu e mai usor decat la concursul pentru cei cu 5 ani, nici macar testarea psihologica sau verificarea bunei reputatii. Iar asta ti-o spun pentru ca fac parte din promotia in care 5 candidati declarati admisi au fost exclusi pentru ca au picat testarea psihologica (initial au fost 10, dar 5 au trecut la reexaminare), iar 2 eliminati la verificari de buna reputatie pentru condamnari penale reabilitate de multi ani...
Daca vrei ca lumea sa sustina cauza examenului direct pe post nu incerca sa realizezi asta prin comparatii cu sistemul INM, pentru ca e in defavoarea ta.