zz-man a scris:
(...)În legătură cu testarea psihologică scrisă de la INM eu mă refeream la faptul că acolo poţi vedea testele scrise ce s-au dat şi poţi avea idee despre cum ar arăta acestea, pe când la admiterea pe 5 ani vechime astfel de informaţii nu sunt disponibile. De aceea am făcut acea descriere, considerând că este corect ca lumea să aibă idee cam despre ce e vorba (...)
Am postat mai sus asertiunile care m-au facut sa il contrazic pe zz-man, explicand ca testul psihologic este IDENTIC pentru toti cei care sunt admisi in magistratura. Am argumentat as spune eu, cu temei juridic din regulamentele de organizare a examenelor de admitere, atat pentru INM cat si direct pentru cei cu vechime. El a insistat insa, dupa cum este specific de altfel juristilor (tuturor, inclusiv sussemnatului), sa ma contrazica, aspect pe care il puteti verifica citind paginile anterioare. Din insistenta lui, inutila de altfel asupra unui subiect pentru a carui lamurire poti face oricand verificari mergand la "text", am tras concluzia ca ar vrea sa sugereze ca undeva la INM e mai usor, in anumite privinte. Asta rezulta de altfel si din alte postari, apriorice acestei discutii. Acesta este "tonul" la care am facut referire. Or, personal consider ca daca e justificat sa se sustina cauza unui examen de admitere direct pe post, aceasta nu se poate face incercand sa evidentiezi ca ar fi mai greu decat la INM, chiar daca zz-man se referea punctual la testul psihologic. Nu e, iar cei dintre voi (si stiu persoane din aceasta categorie) care au fost si la examenul din august de la INM pot sa va confirme aspectul. Apropos, puteti sa adaugati in clasamentul vostru un Bacau cu peste 8 la judecatori(nu stiu exact, am aflat si eu prin intermediari). Unii, gen catalin, au inteles dupa propria lor putere de pricepere, altceva din ce am scris eu. Am fost si sunt un sustinator al acestei modalitati de admitere, pentru simplul motiv ca se simte nevoia unei diversitati de opinii in magistratura, lucru pe care doar voi il puteti face, folosind avantajul pe care experienta de viata si echilibrul familial l-ar transpune in activitatea voastra profesionala. Tineretea are multe avantaje, dar poate fi pe alocuri si prea impetuoasa. Sa nu credeti vreodata ca opiniile voastre, inclusiv cele exprimate despre INM pe aceste forumuri, nu ajung pe diverse cai la urechile celor din CSM...Ajung, si intoleranta nu e un argument care sa sustina cauza mentinerii acestui examen. Daca esti intolerant fata de colegii de la inm, unii isi pun intrebarea daca nu cumva esti la fel de intolerant si fata de justitiabili...Rationamentul e valabil si pentru absolventii de INM, dar la ei functioneaza scuza "sunt tineri si nelinistiti, cand se vor maturiza se schimba lucrurile". Daca insa la 30+ iti permiti sa afirmi despre colegi de-ai tai mai tineri ca sunt "frustrati si indoctrinati", nu prea stiu cand mai ai timp sa devii intelept si intelegator...Poate gresesc eu, si sper sa fie asa.