Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1554 soluții astăzi
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
deoarece cosidera ca in acea circumstanta i s-ar afecta integritatea morala si religioasa.

Totusi este dispusa sa-si faca

cred ca ar trebui sa fie dispusa sa isi faca un control la cap, acolo e problema.
si pt ca nu poate sa isi faca poze de buletin in alta parte pt cartea de identitate, poate alege cartea de identitate provizorie si merge cu pozele la pachet.(3 fotografii mărimea 3/4 cm, având la bază inclusă o bandă albă de 7 mm;)
si pana acum si-a facut poze de buletin in ghiseul evidentei populatiei si nu a fost o probleme, deciintre timp s-a scricat ceva acolo sus la mansarda.
2#
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca intra in atributiile femeii de serviciu ( ingrijitor cladiri ) sa care gunoiul de la usa fiecaruia. Este o chestie de bun simt, indiferent ce fel de gunoi este ( menajer sau ambalaje ) . Si eu stau la bloc turn - deci exista lift - si cum programul dansei este de luni pana vineri asta ar insemna sa stea cel putin 2 zile gunoiul la usa.
3#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Femeia de serviciu trebuie să facă curat pe scara blocului, nu sa care gunoiul fiecărui locatar. Ar fi de bun simt sa ii duceți dvs gunoiul mamei, daca ea nu se descurca. Au trecut vremurile când existau sclavi pe plantație...
4#
Răspuns la discuția Refuz retur
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin telefon oricine vă poate cere orice. Până nu acționează oficial nu ar trebui să vă faceți nicio problemă, având în vedere că banii v-au fost restituiți după ce au recepționat produsul.
În locul dvs. nu i-aș băga în seamă.

Ce ați cumpărat?
5#
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata timp cât vaccinarea nu este obligatorie nimeni nu va poate obliga sa va vaccinați.
Nici daca va dati acordul pentru vaccinare si apoi veti refuza vaccinul nu aveti nicio raspundere juridica.
Eu chiar le recomandam la.oameni sa zică ca accepta vaccinarea si apoi daca s-ar razgandi sa refuze vaccinarea.
Ei nici nu au anunțat la acel moment ca se poate și asa, insa au facut-o ulterior, in urma cu câteva zile.

Pe.de alta parte, vaccinul va apara pe dvs. de forme grave ale bolii dar nu impiedica transmiterea catre alte persoane si din acest motiv nu este cu nimic afectata colectivitatea de la.locul de.munca daca ati refuza vaccinarea.

In ipoteza in care vaccinarea ar fi împiedicat chiar îmbolnăvirea si ar fi dus la eradicarea Sars-Cov-2 ar fi fost alta discuție cu alti parametri juridici.
Este unul.din motivele pentru care nu ar trebui sa fie obligatorie vaccinarea.
6#
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu, femeia de serviciu (acum ocupatia se numeste - ingrijitor de cladiri), este angajata asociatiei de locatari/proprietari, avand drepturi si obligatii ca fiecare angajat. Mai mult, angajatorul este obligat prin legislatie sa-i intocmeasca o fisa a postului, care, la angajare, trebuie adusa la cunostinta salariatului. Daca acesta doreste sa munceasca, o sa semneze fisa postului, daca nu este de acord, nu semneaza, dar nici nu este angajat...
Pe scurt, mama dvs. trebuie sa se adreseze in scris la conducerea executiva a asociatiei aratand toate nemultumirile proprietarilor. Proprietarii nemultumiti pot sa semneze notificarea si sa ceara conducerii luarea de masuri.
Pe de alta parte, poate si femeia de servici are dreptate, insa daca se discuta amiabil, nu pot sa cred ca cateva cutii sau ambalaje mai mici sa o deranjeze atat de tare ca sa-si faca singura dreptate, mai ales ca acest lucru nu se intampla in fiecare zi...
Succes
7#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
E preferabil sa nu va certati cu angajatorul.Dati-i in scris ca sinteti de acord sa va vaccinati ca sa evitati eventuale sicane.Angajatorul stie ca nu va poate desface contractul de munca pe motivul refuzului de a va vaccina.Si chiar daca o va face , nicio instanta nu -i va da cistig de cauza intr-un eventual litigiu de munca fiindca vaccinarea nu este obligatorie.Dl. avocat Lascoschi a explicat mai sus , lipsa de temei legal in cazul cind angajatorul ar intentiona sa va sanctioneze pentru refuzul de a va vaccina.
8#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Da, aveti sanse de castig. Cel mai bine este, ca anterior intentarii actiunii, sa apelati la un contabil care sa verifice erorile facute de dna. contabil. Ulterior, in cadrul actiunii se vor prezenta aceste erori si cum acestea au condus la crearea in sarcina dumneavoastra a unor creante nereale prin raportare la situatia de fapt. Pe de alta parte, ar fi de o intentat si o contestatie la executare impotriva ANAF daca s-a inceput executarea sau contestarea procesului-verbal de control.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
9#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in fisa postului este trecuta si aceasta atributiune, pe care personal nu o consider corecta, trebuie sa fie si renumarata. Nu este treaba femeii de serviciu ca sa nu se infunde coloana de gunoi, cu toate ca ea este, mai mult ca sigur, responsabila cu desfundarea acesteia. Despre hartuire din partea femeii de serviciu nu poate fi vorba. Faptul ca tipa la locatari tine nivelul studiilor al fiecaruia. Cine nu tipa la nervi ... mai ales ca poate a spus de cateva ori si tot degeaba. Este si o mare nota de subiectivism faptul ca ii vine greu mamei dumneavoastra.
10#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, daca ari achitat integral sumele executate silit, trebuie sa va fi emis o incheiere de incetare a executarii silite. Chiar daca bej nu a emis o astfel de incheiere dar dvs. stiti ca s-au acoperit toate creantele executate, trebuie sa faceti contestatie la executare la instanta in termen de 15 zile de la data la care ati luat la cunostinta de noua poprire.
11#
Răspuns la discuția Acte notar, bani imprumutati.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
baniii lui reprezinta 1/2 din casa ?
ii vindeti jumatate din casa, fara nicio clauza. Corect ar fi un contract de dare in plata, ar reflecta mai bine realitatea, ii dati o parte din casa in contul datoriei.
daca ati vrea/ putea sa ii dati banii inapoi, convenabil pt dvs ar fi un contract de imprumut cu plata in rate.
daca nu vrea, dati-i o cota din casa, cat reprezinta efectiv aportul lui.
orice act ati incheia, in niciun caz, nuu ii dati drept de uzufruct.
12#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Legea i-ar permite. Mai exact, codul civil:


Dacă, în vânzarea unui imobil cu indicarea suprafeței și a prețului pe unitatea de măsură, suprafața reală este mai mică decât cea indicată în contract, cumpărătorul poate cere vânzătorului să îi dea suprafața convenită. Atunci când cumpărătorul nu cere sau vânzătorul nu poate să transmită această suprafață, cumpărătorul poate obține fie reducerea corespunzătoare a prețului, fie rezoluțiunea contractului dacă, din cauza diferenței de suprafață, bunul nu mai poate fi folosit în scopul pentru care a fost cumpărat.

Dar trebuie totuși analizat cazul, poate a intervenit un caz de prescripție sau alt motiv de respingere. :-)
13#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am avocat deoarece am considerat ca este o chestiune de inteles foarte usor. Dupa cum am precizat, este posibil sa rezolv acesta nintelegere rapid fara avocat?

in opinia mea, e mai mult decat o neintelegere si cred spre binele dvs, ca ar trebui sa va puneti avocat.
14#
Răspuns la discuția Acte notar, bani imprumutati.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca suma reprezinta 1/2 din valoarea casei, da, dati-i o jumatate fara clauza. concubinii nu se mostenesc intre ei, decai daca are jumatate din casa simoare, partea aia o mostenesc mostenitorii lui sau daca nu are o ia statul. Ca sa o mosteniti dvs, trebuie sa va lase testament.
mi-a venit o idee mai buna, in loc sa ii dati o jumatate din casa, daca vreti , puteti sa ii dati doar drept de abitatie viger pe jumatate din casa, asta inseamna ca el e asigurat ca nu il dati afara pana moare si daca moare, toata casa e a dvs, iar daca muriti dvs, inaintea lui toata casa o mosteneste fata, dar pe el nu il poate da afara pana moare.
nu ii faceti drept de abitatie pana moare pe toata casa ca va da afara cand se supara si nu mai sta nimeni cu el daca el nu vrea, pana moare.
discutati cu el de treaba asta.
el primeste ce vrea si dvs va pastrati dreptul de proprietate.
e un risc insa si aici, daca va desparitit, va trebui sa il tineti in casa si nu aveti cum sa faceti partaj.
15#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In niciun mesaj nu scrie de asa ceva ... plata se face la 4 ore ...
16#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil.sa aibă parte de sicanări dupa aceea daca depune vreo plângere sau sesizare si oricum nu are nici probe.
17#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Din informatiile (sumare) prezentate se pare ca s-a introdus o cerere de anulare a contractului de v-c din partea fostei sotii, iar cel mai probabil aceasta a fost anulata ca urmare a netimbrarii/neindeplinirii obligatiilor puse in vedere de instanta. Impotriva acestei solutii a formulat cerere de reexaminare care se judeca in camera de consiliu, fara citarea partilor. Deci, nu vorbim de o judecare a fondului, prin urmare nu se poate decide nimic in privinta fondului.
18#
Răspuns la discuția OCPI, intabulare
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
solicitati instantei sa constate ca s-a facut o compensare si cereti radierea sarcinii din cartea funciara in contradictoriu cu ocpi,
19#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă considerați că nu mai datorați nimic, puteți cere anularea executării prin contestație la executare. Dar dacă trec cele 15 zile de când ați luat la cunoștință, și nu depuneți acțiunea în instanță, nu mai puteți face nimic.
20#
Răspuns la discuția OCPI, intabulare
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
dupa mine, nu, dar nici nu aveti ce face.
oricum, nu cred sa dureze mult.
faceti cerere de radiere la ei, duceti copie dupa acel pv de la executor, ei va dau o incheiere de respingere ( daca o tin pe a lor) pe care dvs o atacati in instanta.
mergeti in prealabil la un avocat cu ce acte aveti.