avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
12 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara

am făcut schimb de locuri ca să nu îl bage pe el la închisoare am luat vina asupra mea . Eu aveam permisul suspendat pe 3 luni .

foarte inteligenta miscarea....

vreau sa îmi schimb declaratia la politie și sa spun adevărul.

Puteti incerca, sa vedem daca va crede cineva.

Pot păți eu ceva dacă îmi schimb declaratia ? Pentru ca am mințit?

Riscati un alt dosar penal, pentru marturie mincinoasa.
2#
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați greșit, trebuie de acum să plătiți. Nu prea aveți ce face mare lucru, ați comis o faptă penală.
- e penal dacă ați condus fără permis.
- e penal dacă că ați favorizat infractorul prin mărturie mincinoasă.
3#
10 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs nu aveti condiții sa ii creșteți, dsr ii lasati în grija unui alcoolic, tare asta.
4#
7 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare că aveți foarte mult timp de pierdut. Cât de mult costă o scrisoare cu confirmare de primire? Ce-ar fi să-l dați în judecată pe președinte?! Și emailul "costă", nu? Nimic nun e gratis. Știți că ANAF nu mai întreprinde nimic când e vorba de datorii mai mici de 30 de lei? Și mai sunteți și agresiv, că nu vă răspund "AVOCAȚII".
Nu rămâne decât să vă adresați justiției. Baza? Păi în ultimă instanță puteți invoca articolul din Codul Civil, nu-mi mai amintesc numărul, "cel ce creează altcuiva o pagubă, are obligația de a o îndrepta".
5#
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din istoricul utilizatorului reiese ca are nelamuriri multe si proces cu asociatia de proprietari si cere anularea tuturor hotararilor dintr-o AG a proprietarilor.
E logic ca atunci ca ai locatari nemultumiti care pot reclama orice sa aiba dovezi ca a raspuns .
Daca va uitati la discutiile de modificare a legii 196/2018 acum vor sa stabileasca ca emailul asociatiei si raspunsul prin email sa fie ceva oficial. Deocamdata in lege e precizat ca mijloc de comunicare (de exemplu sedinta) doar poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire.
Legat de cost este normal sa faci o corelare atunci cand nu e precizat express in lege costtul raspunsului prin scrisori.
Corelarea este cu art 28.

6#
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 196/2018.
[ link extern ]

ART. 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informați în legătură cu toate aspectele ce
privesc activitatea asociației, să solicite în scris și să primească copii după orice document al
acesteia. Proprietarii care solicită copii după documentele asociației de proprietari vor suporta
costul de multiplicare a acestora.



Dar asa dupa parerea dv cine ar trebui sa platesca astea?
Vecinii dv sau cine? sa nu spuneti asociatia ca insemna ca ne pierdem timpul pe aici.
Noua ni se pare greu de crezut cum gandesc unii pe aici si care nu li se pare normal sa platesca costurile generate de ei.
La fel si cu comisioanele individuale pe care unii doresc sa le achite "Asociatia". Parca ar fi vreo firma asociatia asta.
7#
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati abandonat copiii, i-ati lasat in grija cuiva. Totusi, cu copiii nu jucam ping pong, acum lasa-i aici, maine vin la mine ca ma redresez eu.
Copiii trebuie sa aiba stabilitate, sa stea acolo unde cineva ii ingrijeste continuu. Vorbiti cu un avocat, va fi extrem de greu sa luati copiii sa locuiasca la dv.
8#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exprimați va nemulțumirea cu un rewiew negativ pe net, sesizați ANPC în scris ,deși e greu de crezut ca se rezolva ceva ținând cont de circumstanțele spetei..Deoarece acest gen de afacere poate fi falimentar (ținând cont de apetenta romanului pt a face piramide in farfurie)cei care se încumetă la a organiza astfel de mese au îo serie de reguli. Dvs puteți acuza o eventuala neinformare în rest...
9#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, trebuie neaparat sa faceti contestatie la executare. Pot fi mai multe explicatii ale acestei erori insa cea data de ei mi se pare foarte subreda pentru ca ar fi trebuit sa fi primit de muuuult o somatie de la executor, imediat dupa ce zic ei ca l-au dat pentru executare silita. Daca nu faceti contestatie la executare nu aveti cum sa rezolvati problema si veti ramane cu datoria. Intre explicatiile erorii poate fi si aceea ca cineva de la IFN a falsificat un contract de credit (nu e primul caz) sau ca au incurcat ei dosarele cand le-au dat pentru executare silita, ori ca nu au evidentiat in dosar plata facuta de d-voastra. Multe si nu are rost sa speculam. Faceti contestatie, vor fi obligati sa depuna actele si veti vedea.
10#
4 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdată nu e dat ca exemplu generalizant ce ziceți dvs. ca reiese din art. 47 alin.4 din legea 196/ 2018. Comunicarea prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire e DOAR pentru convocarea la AG a acelor membri ai asociației care nu locuiesc la proprietate, dar au o altă adresă cunoscută.

Nu văd cu nici un chip cum rezulta că obligația unui președinte de a răspunde în scris, conform art. 28 alin 4 , la contestarea sumelor din lista cheltuielilor de întreținere lunare este EXPRES prevăzută a se face DOAR prin metoda scrisorii recomandate. Mai ales dacă proprietarul locuiește în condominiu, are email, are cutie postala fizică, exista orar al administratorului care poate înmâna acel răspuns scris, poate chiar cu confirmare de primire.

Unde legea nu precizează expres un lucru, nu trebuie nici noi să inventam, asa zice un principiu de drept.

Ca poate asa procedați dvs. în asociație, nu e un exemplu de generalizat.
Așa că, acel președinte să-și plătească corespondența făcută în afara temeiurile legale.

Legiuitorul a prevazut la art. 28 doar plata copiilor după documente și atât , alte " corelari " sunt invenții mincinoase.

w_v_w_v a scris:

Deocamdata in lege e precizat ca mijloc de comunicare (de exemplu sedinta) doar poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire.
Legat de cost este normal sa faci o corelare atunci cand nu e precizat express in lege costtul raspunsului prin scrisori.
Corelarea este cu art 28.



11#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. - valorile de "azi" / de la momentul partajului.
Dacă părțile au avut o contribuție egală la dobândirea bunurilor și dacă, urmare a partajului, X primește în proprietate exclusivă bunul de o valoare mai mare, atunci acesta, X, va avea de plătit celuilalt, Y, o sultă (sumă de bani care să compenseze diferența de valoare)

2. Intrebarea nu prea are înțeles "pe limba noastră" (deși, pricep cam pe unde bateți)
Oricum, ați zis partaj amiabil. Păi, dacă-i amiabil, atunci (metaforic exprimat) puteți să adunați ce vreți cu ce vreți și să împărțiți și la plopii fără soț. Nu interesează pe nimeni altcineva nici "cinstita ecuație", nici rezultatul la care părțile au ajuns prin bună învoială. Lor trebuie să li se pară echitabil, nici nouă, nici altora.
12#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles. Cautati termenii si conditiile ofertei. Daca incepi toate farfuriile si nu mananci, inteleg de ce ar putea exista o problema. Totusi, regret, dar nu va putem ajuta prea mult, intelegem greu situatia si nici nu avem toate informatiile ofertei.
13#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, primul semn că un animal este bolnav este că refuză mâncarea. Asta fiindcă digestia implică efort, consum de energie, iar organismul rezervă totul pentru activitatea de însănătoșire. Acest lucru elementar, nu-l știu mulți părinți, "hai mămică, mănâncă să te faci bine!". Mă întreb ce piramide erau în farfuriile dvs., soțului, "copilului bolnăvior" de nu ați reușit să faceți față?
Ce puteți face? Păi ați făcut deja, ați plătit. După ce vă informați care este politica localului, cereți explicații, dacă nu sunteți mulțumită, reclamați la OPC și, în final, vă puteți folosi de dreptul constituțional de acces liber la justiție. Dreptul la ridicol nu este trecut în constituție.

RUSUALIN87 a scris:

Bună, am fost intr-un local all you ca-n eat și copilul a fost bolnăvior nu a mâncat din farfurie și pentru lucrul acesta a taxat cu un meniu de adult în plus, pentru risipa , pe junior la taxat la jumate ca era Jr . Ce pot face ?

14#
~ Conținut șters la cerere ~
15#
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu ati putut manca ce mai avea copilul in farfurie ?
16#
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca copilul e bolnavior, mergi cu el la all you can eat ? cat poate sa manance un copil si sanatos daca e? cititi pe site termenii si conditiile lor si cred ca daca era ceva de facut, trebuia sa faceti atunci.
practic ati platit un meniu de adult in plus [t ca fiul nu a mancat din farfurie? nu prea are logica
17#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hmm. Nu-i așa de simplu. Căci el va avea un drept de opțiune distinct pentru fiecare dintre cele două calități/două vocații.

El va cumula vocația la moștenire în calitate de legatar cu vocația la moștenitre în calitate de moștenitor legal.
Va avea dublă vocație/dublă chemare/dublă calitate.
Într-o astfel de situație (cumul de vocații/calități) el va avea pentru fiecare dintre ele un drept de opțiune distinct; iși va putea exercita opțiunea în oricare din aceste calități.

Pe scurt, el va putea să spună/opteze așa: accept moștenirea legală și renunț la calitatea de legatar. (și, astfel, testamentul acela, cu clauza lui cu tot, va deveni un fel de hârtiuță numa' bună de pus în ramă și cam atât).
18#
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai dvs cereti niste lamuriri...si nu putine, daca spuneti ca aveti deja 6 scrisori., Daca dvs cereti, dvs platiti. Vecinii de ce ar plati pt ce vreti dvs?
La sesizari nu se raspunde pe mail, trebuie scrisoare recomandata.
Spuneti ca ''deoarece sunt de gasit doar o zi pe saptamana''...pai nu este destul??
19#
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
In strainatate se aplica regula in mod clar. Nu se comenteaza. De ce? Foarte simplu!
De foarte multe ori, clientii isi umplu farfuriile cu varf DE LENE sa se ridice de mai multe ori (am vazut asta de "N" ori la hotelurile de la noi care ofera "mic dejun suedez" - munti de mancare lasati in farfurie.
Copilul s-a vazut probabil cu mancare pe care nici nu o voia. Sau probabil s-a mers pe principiul nu-i nimic, daca nu manancei lasa in farfurie"...
Imi pare rau pentru Dumneavoastra, dar nu cred ca aveti dreptate.
Nu ne-ati spus daca aceasta situatie s-a petrecut in Romania sau altundeva.

P.S. "ca-n eat" se scrie corect "can eat" - daca are vreo importanta...
20#
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cf contractului încheiat cu banca, datoria e a dvs. Mai departe, e treaba dvs ce ati facut cu banii. Dvs ati ales sa ii dati rude.
Mai are bunuri în tara? O outeti da un judecata pt recuperarea sumei datorate daca faceți dovada ca banii dvs sunt la ea.