avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este recomandabil să așteptați finalizarea verificărilor efectuate de către poliție cu privire la situația juridică a autovehiculului, însă, în paralel, este esențial să vă pregătiți pentru formularea unei acțiuni impotriva vânzătorului, în vederea anulării contractului și recuperării prejudiciului suferit. O reacție promptă este necesară intr-o astfel de situatie.
2#
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar dacă e trecuta numai soția, întreținerea se prestează din banii comuni (venitul obținut de fiecare soț este bun comun).
Deci și imobilul ce va fi dobândit, va fi tot comun.
Vrea asa, fiindcă are senzația ca acea casa va fi doar a ei. Însă e fals.
3#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Clauzele de întreținere vizează în general asigurarea de alimente,medicamente,,tratament medical ,înmormântare,obiceiuri creștinești etc.Nu este sub nici o forma un contract care se încheie pe perioada determinata(sau perioada determinata este pe perioada vietii) pt ca nu puteți sa îl încheiați pe 3 ani și apoi intretinutul ajuns în nevoie e abandonat iar inttetinatorul rămâne cu imobilul.Discutati cu un av pt a intelege drepturi,obligații,cum sa dovediți îndeplinirea obligațiilor asumate pt a evita o eventuala rezolutiune etc.Intermetul nu va poate spune ce probleme se ivesc,cum se răzgândesc bătrânii influențați de alte rude.
4#
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati legatura cu firma prin care au fost adusi in tara si angajati la dvs. pentru o redistribuire.
Daca sunt calificati ca masinisti, prin instruire corespunzatoare cu instructiuni proprii ale angajatorului in limba romana plus instruire cu materialele in original (banuiesc ca sunt in limba engleza), acesti lucratori pot fi utili.
Ca nu va intelegeti cu ei, nu poate fidecat o singura cauza - ei nu cunosc limba romana si dvs nu cunoasteti limba engleza. Ce calificativ au obtinut la testul pentru limba romana, dat inainte de angajare la dvs. ?
5#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Durata este incerta.
Trebuie sa insistați sa se urgenteze.
Daca persoana nu este arestată puteți aștepta și câțiva ani.
Statului nu ii pasa de banii dvs.

București 2025
6#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand e vb de tehnica, e mai greu cu traducerea ,conteaza si exprimarea originala.
Daca nu știu sa folosească utilajele ,e si periculos, pot avea loc accidente de munca si angajatorul raspunde.
Cel mai bine, luati legatura cu cei ce i-au adus
7#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dati explicatii mai amanuntite :
1. Am masina si masina e pe numarul respectiv, sau
2. Am avut masina si am vindut-o cu numerele respective cuiva , sau
3. Am masina si nu are numarul respectiv, sau
4. Nici macar nu am masina.

8#
Răspuns la discuția Contract vanzare-cumparare imobil
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager la ce se refera, rog detalii


Casa valorează 100 de lei, îmi achiți 40 de lei și de restul mă întreții până la deces și mă lași să stau în casa și sa o folosesc.
La asta se referă.
Este o idee neinspirată, având în vedere că obligația de întreținere nu poate fi cuantificată. Nu se știe nici cât trăiește omul, nici ce nevoi are și se ajunge sa se plătească acea casă de 10 ori.
Dacă va gândiți la vânzare sau la întreținere, automat îl faceți proprietar și pe ginere. Fiica este căsătorită și orice bun dobândit în timpul căsătoriei este bun comun (cu unele excepții).
Dacă fiica divorțează, ea și ginerele vor trebui sa împartă casa. Fie fizic, fie sa o preia unul dintre ei, cu obligația de a achita sultă celuilalt.
Dacă vreți ca imobilul sa fie numai al fiicei, ar trebui sa ii faceți o donație.
9#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu reusiti sa clarificati deloc si nu va poate ajuta nimeni daca :
1. Nu precizati exact ce masini se presupune ca ati condus ? Ziceati initial ca sunt masini inchiriate.
2. Ziceti in ultimul mesaj ca nu ati inchiriat niciodata masini !

Atunci nu se poate explica decit prin faptul ca cineva are un act de identitate fals cu care a inchiriat in Italia masini, pe numele dvs..
Nu ramine decit sa va gasiti in zilele respective martori care sa poata declara exact unde ati fost si v-ati intilnit cu acele persoane.Daca se poate dovedi asa ca ati fost in Romania, trimiteti copii in format electronic (pdf, jpg), celor care reclama amenzile respective.

Mai puteti cere celor care va solicita plata amenzilor sa contacteze politia de frontiera de la noi, pentru a dovedi ca nu se regaseste numele dvs.pe lista pasagerilor nici unui zbor catre Italia, in zilele respective (nu are sens sa inchiriezi masina in Italia, daca ai veni cu auto propriu).
10#
Răspuns la discuția Contract vanzare-cumparare imobil
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vreti sa fiti etic si corect , asa cum spuneti ( aveti aprecierea mea pentru asta ) , atunci fiti pana la capat . Cumparati casa in indiviziune , pe cote-parti : 75% dvs. , si 25% copiii . Daca va interveni un divort intre copii , etic si corect este ca ginerele sa-si primeasca partea lui , de 12,5% , ca si el a participat cu bani . Eventual , ca sa nu va treziti ca va cere bani si nu aveti de unde , vorbiti cu ei sa va institue un uzufruct viager pe partea lor . Puteti sa-i donati fiicei partea dvs. , dar eu va sfatuiesc cu putere - daca-mi permiteti un sfat - sa nu o faceti . Orice , dar nu acoperisul de deasupra capului … Chiar daca aveti perfecta incredere in ea - cum e si firesc - nu puteti sti in ce directie o duce viata , multe se pot intampla , poate ati auzit de cazuri nefericite . Doar un exemplu ( dar sunt nenumarate ) , o afacere care merge prost si se ingroapa in datorii , sau un credit care , din motive obiective , nu mai poate fi platit , etc. , etc. Fiica va face , la timpul potrivit , succesiunea , asa cum face toata lumea … Taxele de succesiune nu-s chiar de speriat .
11#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proprietarul. El este trecut în contractul de la gaze, nu chiriașul.

costin_mentor a scris:

Verificarea tehnica periodica a centralei + instalatiei de gaz o data la 2 ani: cine ar trebui sa o suporte: proprietarul sau chiriasul?

12#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai aveți doua variante, în funcție de cum și când vreți sa ii dați:
1. Ii faceți amândoi un contract de donație (cu sau fără clauza de uzufruct viager), cu întrare în posesia după decesul dvs.
2. Soțul ii poate lăsa un testament pentru partea lui, iar la decesul ambilor, copilul dvs va dezbate ambele mosteniri și va fi unicul moștenitor.
13#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

"Ca nu va intelegeti cu ei, nu poate fidecat o singura cauza - ei nu cunosc limba romana si dvs nu cunoasteti limba engleza"

Dupa mine, daca cerinta a fost ca nepalezii sa știe engleza, inseamna ca angajatorul stie, iar nepalezii nu.
14#
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar , acele articole din Codul Muncii ii da dreptul sa va ceara socoteala , fidelitatea catre firma unde lucrati , precum si confidentialitatea datelor si secretul de serviciu sunt obligatorii . Indiferent ce continea acel tabel ( daca privea firma ) , si chiar daca dvs. l-ati elaborat , apartinea angajatorului . Nu-l trimiteti pe mail-ul personal , nu-l trimiteti niciunde , decat unde trebuia trimis conform sarcinilor de serviciu . Cata vreme sunt prevazute in lege , de ce sa aveti un spor ?
15#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil Primaria nu are nevoie de drum public acolo , vecinii au . Daca si dvs. va foloseste drumul si vecinii dau si ei teren , e una . Daca doar vecinii ar trage foloase , e alta , pot sa cumpere de la dvs. acel teren . Presupun ca mp de teren intravilan in Craiova are un pret semnificativ , de ce sa-l dati de pomana ? Oricum , va trebui sa contactati un topograf autorizat , sa parceleze terenul in doua parti - ce e de dat pentru drum o parcela , ce ramane alta parcela - lucrarea trebuie acceptata de OCPI , apoi contactati un notar . Acesta ( notarul ) va face si intabularea celor doua parcele rezultate . Abia apoi puteti dona parcela . Toti acesti pasi = bani ( nu putini ) . Inclusiv actul de donatie va costa .
16#
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mie imi miroase a teapa. Sigur veti fi pusa sa trimiteti bani cu anticipatie pentru ceva. Nimic inafara de laptele matern nu este gratis. Nimeni nu da bani fara a primi ceva in schimb. Nu visati imbogatirea fara munca, caci acest vis ii impinge pe oameni spre pacanele. Daca aveti venit ar cam trebui platit impozit pe venit. Iar asta e de competenta ANAF.
17#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi, contează. Că „opinia mea și a altora” reprezintă cel mult o calificare morală, care nu produce niciun fel de consecințe juridice. Dacă dilema dumneavoastră e pur morală, atunci un forum de exegeze biblice era mai potrivit. Dacă vreți o opinie juridică, nu mai repetați părerea dumneavoastră în buclă și furnizați mai multe detalii concrete despre prezumtivul „hoț” și relația dumneavoastră cu el.
18#
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate returna dintr-un magazin fizic, doar dacă acest lucru este prevazut în regulamentul de ordine interioară și relații cu clienții. Altfel bunul cumpărat nu poate fi returnat.
19#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In functie de diagnosticul tau, de tratamentul urmat, de starea ta emotionala, daca ai o locuinta si un loc de munca se pot aprecia sansele de a lua copila, insa trebuie discutat cu un avocat in privat si cu toate informatiile pe masa ca sa te poata ajuta concret si nu doar o parere generala.
20#
Răspuns la discuția Amenda parcare
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista PV de amendare si PV de constatare, exista doar Proces Verbal de contraventie.
[ link extern ]
Articolul 15
(1) Contravenția se constată printr-un proces-verbal încheiat de persoanele anume prevăzute în actul normativ care stabilește și sancționează contravenția, denumite în mod generic agenți constatatori.
(2) Pot fi agenți constatatori: primării, ofițerii și subofițerii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne*), special abilitați, persoanele împuternicite în acest scop de miniștri și de alți conducători ai autorităților administrației publice centrale, de prefecți, președinți ai consiliilor județene, primari, de primarul general al municipiului București, precum și de alte persoane prevăzute în legi speciale.
(3) Ofițerii și subofițerii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne constată contravenții privind: apărarea ordinii publice; circulația pe drumurile publice; regulile generale de comerț; vânzarea, circulația și transportul produselor alimentare și nealimentare, țigărilor și băuturilor alcoolice; alte domenii de activitate stabilite prin lege sau prin hotărâre a Guvernului.