Restrictiile excesive si taxele arbitrare aplicate de unele companii aeriene la bagajele de mana trebuie sa fie rezolvate, au aratat deputatii europeni intr-o dezbatere ce a avut loc in aceasta saptamana. Astfel, cei mai multi deputati au cerut Comisiei sa includa dispozitii care sa garanteze o cantitate rezonabila a bagajelor de mana permise, in viitoarea revizuire a drepturilor pasagerilor aerieni, preconizata inaintea verii.
Newsletter avocatnet.ro: „Viitorul digital" și „10 de azi" Primești gratuit suplimentul de weekend despre impactul tehnologiei și cum să folosești AI, plus sinteza „10 de Azi" (L-V) cu cele mai importante știri și noutăți legislative. Rămâi informat, zi de zi și weekend de weekend!
"Trebuie sa protejam consumatorii impotriva practicilor comerciale abuzive care sunt stabilite de companiile aeriene pentru a obtine venituri suplimentare", a declarat Georges Bach (PPE, LU).
"Pasagerii au nevoie de informatii clare in prealabil. Controalele bagajelor de mana trebuie sa se faca la ghiseul de check-in, nu la poarta, pentru a permite transportul cumparaturilor facute in aeroport", a adaugat Said El Khadraoui (S&D, BE).
Comisarul De Gucht a recunoscut ca restrictiile impuse bagajelor de mana variaza foarte mult, dar "Comisia considera acest lucru ca fiind reflectarea diversitatii intr-o piata foarte competitiva", a spus el, adaugand ca nu a fost in favoarea unei reglementari suplimentare.
"UE a pierdut mult din increderea cetatenilor - aici e sansa de a face ceva pentru consumatori", a raspuns Wolf Klinz (ALDE, DE).
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Noul AI Act generează confuzie în mediul de afaceri, companiile neștiind exact dacă și cum li se aplică aceste reglementări. Multe firme utilizează deja sisteme AI (chiar și fără să realizeze) și se expun riscurilor legale semnificative, cu amenzi care pot ajunge până la 35 milioane EUR sau 7% din cifra de afaceri globală, pe lângă potențialele daune reputaționale.
La curs, alături de Alin Popescu, fondator avocatnet.ro
și specialist cu peste 25 de ani de experiență în consultanță și antreprenoriat tehnologic, veți învăța să identificați sistemele AI utilizate în companie, să evaluați riscurile, să implementați măsuri de conformitate și să transformați obligațiile legislative într-un program structurat în 20 de pași.
Comentarii articol (0)