avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate

Activitate

acum ca a intrat in vigoare noua lege a mamelor, pot sa intru in concediu crestere copil pana la 2 ani, cu 3400 ron, daca am ales 1 an ca optiune initiala? ar fi pentru 3 luni. multumesc.
Buna seara,
Daca am optat pentru 1 an pentru ingrijire copil, dupa care am fostin concediu fara plata 3 luni pentru ingrijire copil, dupa care acum lucrez, am dreptul inca sa reintru in concediu fara plata de ingrijire copil pana acesta implineste 2 ani?
As vrea si eu sa gasesc informatii in legislatie sau surse profesionale depre francize. Am in vedere sa cumpar o franciza si imi este teama ca nu stiu in ce ma bag. Multumesc.
Discuție centrala bloc
Buna ziua,
la scara noastra avem centrala pe scara, pentru toti vecinii,mai putin unul, insa nu face fata pana la noi la ultimul etaj (apa nu este suficient de calda). Pe de alta parte, aceasta centrala, nu poate satisface reglajul de caldura pe apartamente. Interbarea este daca:
- se poate obtine o reducere pentru apa calda care este rece, dar care invarte apometrul de apa calda
- se iau in calcul repartitoarele de caldura, daca ne punem doar noi sau un numar mic de vecini de pe scara.

Multumesc.
Răspuns la discuția cumparare spatiu comun
nu stiu unde gasesc acest al doilea topic. aveti un link va rog?
daca sunt in anul de fara plata de concediu pentru ingrijire copil, angajatorul ma poate da afara la revenirea din concediu? sau schimba postul?
buna ziua,

sunt interesata sa cumpar un spatiu comun din blocul in care locuiesc.
cum se procedeaza?

multumesc.
Discuție impozite, taxe
daca sunt angajat la o firma si in acelasi timp sunt si pfa pentru o activitate independenta:
- ca persoana fizica pot sa nu platesc asigurarile aferente muncii in cadrul pfa ( oricum sunt asigurat datorita contractului celalalt)
- ca pfa, am ceva facilitati fiscale, ca tanar intreprinzator, sau pentru ca angajez persoane care mai au alte locuri de munca
am un bebelus care are pana in august pasaport valabil, temporar, emis anul trecut.
mai exista in acest caz, legea, ca inainte cu 6 luni de expirare, nu se mai poate utiliza pasaportul pentru iesiri din tara?
daca, pe parcusul celui de-al doilea al copilului, cu acordul partilor, cim este intrerupt, se mai beneficiaza de stimulent? dar in cazul demisiei sau al concedierii?