avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate Tordoi DAD Consult S.R.L.

Activitate Tordoi DAD Consult S.R.L.

Răspuns la discuția Taxa de poluare auto
Are si motor banuiesc, deci are cilindree, norma de poluare, etc. Dati detalii...Sau prin instanta fara taxa.
Răspuns la discuția Somatie de plata
urmeaza si motivarea. de acolo aflati mai multe. Incercati la arhiva instantei.
Răspuns la discuția titlu executoriu
In opinia mea , actul legislativ care esaloneaza plata salariilor se aplica in cazul celor care nu au obtinut o sentinta in sensul prezentat de dvs. Eu consider ca, executorul ar trebui sa ceara punerea efectiva in aplicare a sentintei/deciziei definitive investiote cu formula executorie, iar daca statul prin organele fiscale ce ar tebui sa respecte acea hotarare nu se conformeaza, trebuie sa raspunda( prin functionarii sai, prin cei care refuza sa respecte si sa aplice o hotarare a instantei, etc.)
Pentru asta cred ca ar trebui solicitat in scris de catre executor aplicarea acelesi sentinte.
Discutati si cu executorul sa vedeti opinia lui.
Răspuns la discuția tittlu executoriu
actiunea oblica e la indemana creditorului, dar parerile sunt impartite.
Răspuns la discuția Licitatie imobil
Institutia executarii silite este complexa, fara asistenta de specialitate va este greu, chiar imposibil, sa deslusiti ce se intampla.
Subscriu recomandarii dnei Cazacu, aveti nevoie de o persoana licentiata in drept si cu experienta practica in domeniu.
Atentie insa la urmatorul aspect: daca sunt prescrise acele sume, ei vor propune sa achiti doar debitul, spunand ca iti ofera o reducere, in sensul renuntarii de catre ei la e cere penalitatile.Este o capcana. Daca faci plata acelei facturi, chiar si partial, ei pot invoca in instanta renuntarea ta la beneficiul prescrierii facturilor, situatie in care ei vor avea castig de cauza si vor reveni cu pretentii in ceea ce priveste si dobanzile legal;e si penalitati, etc.Se prevaleaza de art.1111 C. civ. care suna cam asa:"debitorul unei datorii, pentru care se plateste dobanda sau rendita, nu poate fara consimtamantul creditorului,sa impute plata ce face pe capital cu preferinta asupra renditei sau dobanzii.Plata partiala facuta pe capital si dobanda, se imputa mai intai asupra dobanzii".
Vei primi de la ei o instiintare de plata in care, pe la subsol asa, se face referire la art. 1111 C. civ.
Asa ca lasa-i sa latre, ca nu au sanse in instanta.
Răspuns la discuția somatie plata
Debitorul are la dispozitie 10 zile de la comunicare sa formuleze cerere in anulare.
Daca acest fapt nu se intampla, ordonanta ce contine somatia de plata se poate investi. Daca statul nu va achita de buna voie suma respectiva, va puteti adrresa unui executor judecatoresc.
Răspuns la discuția taxe la vinzare cumparare
COMPLETARE: in mesajul meu ma refeream doar la taxele impuse vanzatorului, respectiv impozitul pe tranzactie imobiliara, impozite pe proprietate datorate pana la momentul tranzactionarii.In rest, cheltuielile notariale revin cumparatorului!
Răspuns la discuția taxe la vinzare cumparare
Orice tranzactie cu bunuri imobile(case, terenuri) este impozitata cu 2% din valoarea de tranzactionare a imobilului daca acesta este in proprietatea vanzatorului de cel putin 3 ani, si cu 3% daca acesta este detinut de mai putin de 3 ani. In rest, la notar se platesc toate taxele in momentul tranzactionarii(taxe, onorarii, etc) si acestea sunt in sarcina vanzatorului, daca partile nu stabilesc altfel.

In alta ordine de idei, chiar daca nu este foarte des intalinita aceasta situatie in randul pers fizice, puteti totusi sa faci o vanzare/cumparare in forma autentica pentru cladire, ulterior sa procedati tot asa si pentru teren. Cine cumpara casa, poate sa nu cumpere si terenul, acesta ramanand pe vechiul proprietar.
Răspuns la discuția competenþã
Trebuie sa va adresati instantei competente, adica celei de unde isi are domciliul compania de telefonie, daca prin contract nu se prevede altceva(ceea ce e greu de crezut).