avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate MARGARETA STANCIU

Activitate MARGARETA STANCIU

Daca cererile dvs. sunt inregistrate, trebuia sa primiti raspuns in 30 zile.Daca aveti dovada inregistrarii lor puteti sesiza ANPC-ul si depuneti si dovada depunerii cererilor pt esalonare.
Succes!
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Cititi cu atentie motivarea sentintei de divort, pensie,incredintare.De regula pensia de intretinere se plateste de la data introducerii actiunii pina la majoratul copilului.
La politie, va poate face plingere pt abandon de familie , daca timp de 2 luni nu achitati pensia de intretinere.Seful de post cred ca face un abuz, si nu cred ca exista plingere depusa.
Dvs. ar trebuii sa solicitati Instantei de judecata micsorarea pensiei de intretinere, raportat la situatia dvs. actuala.depuneti acte in acest sens:actele medicale.
Referitor la angajatorul dvs., atata vreme cit medicul va recomanda si va prescrie concediu medical, nu va dati demisia, pt ca banii de concediu medical nu-i plateste angajatorul, ci statul.Daca va obliga sa demisionati, posibil sa nu fi avut niciodata contract de munca!
Sanatae si succes!
Modalitatile de executare Art. 530 NCC
(1) Obligatia de intretinere se executa in natura, prin asigurarea celor necesare traiului si, dupa caz, a cheltuielilor pentru educare, invatatura si pregatire profesionala.
(2) Daca obligatia de intretinere nu se executa de bunavoie, in natura, instanta de tutela dispune executarea ei prin plata unei pensii de intretinere, stabilita in bani.
(3) Pensia de intretinere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau intr-o cota procentuala din venitul net lunar al celui care datoreaza intretinere. Dispozitiile art. 529 alin. (2) si (3) raman aplicabile.


Incercati si cereti, daca nu este inca o practica, faceti-o dvs. sa fie!
Succes!
Răspuns la discuția mostenire sau donatie
Ati afirmat ca , copilul Y a fost adoptat cu puteri depline de o familie din sat.In cazul decesului bunicului(fostul tata a lui Y), acesta nu mai are nici un drept asupra averii acestuia, deoarece a fost adoptat cu acte perfect valabile de actuala familie.
Singurul mostenitor al bunicului este X, ( indiferent daca este bolnav), care mosteneste averea bunicului.
Răspuns la discuția Efectuare succesiune
Toate le aflati daca solicitati o consultanta la un birou notarial!
Răspuns la discuția Casatorie cu cetatean roman
Incheierea unei casatorii la Ambasada Romaniei

Doriti sa va casatoriti la Ambasada?

Ambasadorul poate incheia casatorii atat intre doi cetateni romani, cat si intre un cetatean roman si un cetatean strain, daca legea statului acelui cetatean nu se opune. Oficierea casatoriei va avea loc dupa trecerea unui termen de 10 zile de la data depunerii cererii insotite de celelalte acte mentionate in cele ce urmeaza.

Incheierea casatoriei intre doi cetateni romani

Pentru a se putea casatori la Ambasada, cetatenii romani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- barbatul sa fi implinit varsta de 18 ani, iar femeia sa fi implinit varsta de 16 ani;
- sa nu fie deja casatoriti;
- sa prezinte documente de identitate valabile (pasapoarte sau carti de identitate).

Acte necesare :

1. Declaratia de casatorie (11.5.c), semnata de viitorii soti la sediul Ambasadei. Din declaratie rezulta: vointa de a se casatori; faptul ca indeplinesc cerintele prevazute de art. 4-10 din Codul familiei, cu privire la indeplinirea conditiilor de fond si lipsa impedimentelor la casatorie; declaratia ca au luat cunostinta reciproc de starea lor de sanatate; numele purtat in timpul casatoriei;

2. Pasapoartele sau cartile de identitate valabile, originale si fotocopii;

3. Certificatele de nastere, originale si fotocopii;

4. Declaratie scrisa personal, semnata la sediul Ambasadei privind situatia casatoriilor anterioare, insotita, cand este cazul, de:
- copia sentintei de divort sau a hotararii de anulare a unei casatorii anterioare, definitiva si irevocabila;
- certificatul de deces al fostului sot;
- certificatul de casatorie anterior, cu mentiunea desfacerii casatoriei;

5. Certificate medicale (prenuptiale), originale, in care sa se precizeze daca viitorii soti sunt sau nu apti pentru a incheia casatoria; aceste certificate sunt valabile 14 zile de la data emiterii.

N.B. Actele prezentate de solicitanti care sunt redactate intr-o limba straina este necesar sa fie insotite de traducerea corespunzatoare in limba romana, efectuata de un traducator autorizat, legalizata de un notar si, daca este facuta intr-o tara a Uniunii Europene, prevazuta cu apostila Conventiei de la Haga (in Luxemburg eliberata de Ministerul Afacerilor Externe, in Germania de Ministerul de interne de Land, in Franta de Prefectura etc). Traducerea se poate de asemenea efectua direct la Ambasada. Pentru traducere, taxa consulara este de 40 euro/pag, iar legalizarea traducerii este de 30 euro pentru fiecare document.

2. Incheierea casatoriei intre un cetatean roman si un cetatean strain

Sotul strain va prezenta in plus:

1. Certificatul de celibat, eliberat de autoritatile competente ale statului al carui cetatean este sau de catre misiunea diplomatica ori oficiul consular competent al acelui stat in Luxemburg;

2. Certificatul de cutuma privind conditiile de forma si de fond cerute de legea sa nationala pentru incheierea casatoriei, eliberat de autoritatile competente ale statului al carui cetatean este, fie de catre misiunea diplomatica sau oficiul consular competent al acelui stat in Luxemburg.

Precizari:

- in ziua primirii declaratiei de casatorie, consulul va dispune afisarea acesteia in holul Ambasadei, astfel incat orice persoana sa poata face opozitie la casatorie in termen de 10 zile. Opozitia se face in scris, precizand motivul care impiedica incheierea casatoriei si dovezile pe care se sprijina.
- termenul legal in care se poate incheia casatoria este de 10 zile de la data cand a fost inregistrata declaratia de casatorie. Dupa expirarea termenului de 10 zile, casatoria se poate incheia numai pana la limita de valabilitate a certificatelor medicale care este de 14 zile, conform instructiunilor Ministerului Sanatatii nr. Xii/C.1/2758 din 24.07.1971.
- in cazul in care unul dintre soti nu cunoaste limba romana sau in cazul incheierii casatoriei intre surdo-muti se va incheia impreuna cu interpretul autorizat un proces verbal in care va fi consemnat faptul ca sotii si-au dat consimtamantul in cunostinta de cauza.
- cei doi soti vor semna in registrele de stare civila pentru exactitatea datelor inscrise, cu numele pe care au convenit sa le poarte in timpul casatoriei. Rectificarea sau completarea ulterioara a actelor de stare civila se poate face numai in temeiul unei hotarari judecatoresti.
Ce nu intelegeti din Decizie?Inculpatul a fost condamnmat la 8 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a acesteia.Termen incercare 2 ani si 8 luni.
Răspuns la discuția ar. 155 ind. 1 C.pr.civ
Veti primi acasa o incheiere prin care vi se comunica motivul suspendarii!
Răspuns la discuția consultanta - agentie imobiliara
grupa 68
Răspuns la discuția Cateva intrebari
Astea sunt chestiuni pe care le puteti clarifica cu un contabil!