avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate stefma

Activitate stefma

am o casa la curte cumparata cu credit bancar, deci ipotecar, si doresc sa bransez casa la conducta de gaze.Printre multele acte cerute se afla si un acord al bancii pentru lucrare. Am cerut bancii respectivul acord si mi s-a spus ca nu a mai fost cerut pana acum un asemenea acord pentru gaze. Intrebarea este daca intr-adevar este necesar acest acord pentru gaze (nu fac nici o modificare la constructie). acordul il cere primaria
am 3ha teren dat in arenda. Eu personal nu am cerut niciodata subventii pentru agricultura. In cazul acesta ma incadrez in randul celor care trebuie sa plateasca impozit pe venit (primesc 10% din ceea ce se realizeaza pe teren- f. putin) ?
Discuție despagubiri
pentru a obtine o autorizatie pentru constructie gard pe un teren intravilan ni se cere o declaratie notariala ca suntem de acord sa ne retragem un numar de metrii de la drum, fara sa fim despagubiti cu valoarea terenului expropiat. Mentionez ca drumul este un drum de tara pe camp, neamanajat, neasfaltat. (nici pe departe sa treaca pe acolo vreun drum important) este normal ceea ce se intampla si mai ales fara despagubiri pentru teren?
pentru Autorizatia de constructie imprejmuire teren trebuie si Aviz mediu.Intre actele pentru Aviz mediu se cere Plan de incadrare in zona 1:2000 marcat si Plan de situatie 1:200. Vreau sa stiu ce reprezinta cele doua planuri si daca nu cumva ele sunt cuprinse in cadastru (am facut si cadastru de curand si am obtinut si Certificatul de urbanism)
pentru construirea unui gard provizoriu trebuie autorizatie de constructie de la primarie?
emiterea autorizatiei de constructie gard (primarie Bragadiru) este conditionata de o declaratie notariala ca ne retragem de la drum 4 m (pentru latirea drumului care are deja 8m si este pe un camp)) fara nici o despagubire, adica expropiere. Va rog sa imi spuneti daca aceasta conditionare la fel si expropierea este sau nu un abuz al primariei
am un teren intravilan , construibil si vreau sa stiu ce forma de imprejmuire pot sa fac care nu necesita aprobari de la primarie.
daca am depus dosar de pensionare anticipata si nu am inca decizia exista riscul sa nu mai vina ? Ce inseamna in contextul actual inghetarea pensiilor anticipate de la 1 iunie?
vreau sa vand un imobil, cumparat in baza legii 112 (case nationalizate) in februarie2000. Deci au trecut 10 ani de la cumparare perioada in care nu a fost si nu este revendicat de nimeni. Ce acte, documente , sunt necesare la notar pentru vanzarea imobilului. Precizez ca este intabulat.
unde trebuie sa ma adresez pentru a obtine un Act de proprietate pe baza Contractului de constructie a apartamentului din anul 1976