avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate magnectical

Activitate magnectical

Buna seara tuturor.
As dori sa ma lamuriti daca intradevar este nevoie de acest atestat de inspector de personal pentru transmiterea revisalului sau este suficenta acea decizie de numire a angajatorului.Multumesc.
Pentru o firma suspendata din 2010, care a fost platitoare de tva dar in urma suspendarii s-a anulat inregistrarea la Tva din oficiu cf legii se depune declaratia 392 A sau 392 B? Multumesc.
O salariata care are CIM supendat, fiind in concediu ingrijire copil 2 ani se casatoreste si isi schimba numele .in cazul acesta se face modificarea la cim dupa ce inceteaza susp. sau in timpul susp., si exista un termen de transmite in revisal?( deoarece ea si-a schimbat numele dar nu a anuntat pe nimeni?)
Răspuns la discuția declaratia 394
Se foloseste varianta folosita in semestrul 1/2011, insotita de discheta-la sectorul 5.
Am inteles ca la sectorul 4 394 se primeste doar salvata pe CD. O zi buna.
Răspuns la discuția 300 si 394
Declaratiile 100 si 300 pe un CD si 394 am depus pe discheta la sectorul 5.Nu-mi exprim parerea si pt alte sectoare.(ex: la sect.4 394 se primeste doar pe cd......).CD-ul cu declaratiile 100 si 300 ramane la ei, pe cand discheta/cd la 394 se da inapoi.
Deci, cred ca separat.......
Răspuns la discuția Pot profesa ca si contabil?
Cu aceasta specializare vei putea ocupa posturi la nivelul studiilor medii intr-o mare varietate de domenii: comert (vanzator, receptioner, gestionar, mercantizor, merceolog, agent vanzari etc.), marketing (referent, asistent cercetari marketing etc.), statistica, contabilitate (nu ai drept de semnatura pe bilant), finante (posturi pentru studii medii), operator ghiseu bancar,secretariat, etc.

Buna ziua.
Avem un mijloc fixe complet amortizat care nu mai functioneaza si dorim sa il scoatem din uz, ca materiale nerecuperabile pe baza unui proces verbal de casare, urmand a-l arunca la gunoi.Este corect procedeul sau este obligatoriu sa vindem la o firma specializata?Aceeasi intrebare as avea si pentru obiectele de inventar.
Ar fi cumva si o implicare fiscala-tva , venituri?Multumesc.

Răspuns la discuția D392
Da.
Este vorba de livrari.achizitii de bunuri sau servicii.Conteaza doar valoarea facturilor emise/primite si evidenta fz./client ca platitori sau nu de tva.
Răspuns la discuția Impozite firme inactive
Din cate stiu aceasta speta se refera la societatile care, desi sunt inactive, au emis facturi altor societati- in cazul acesta firma inactiva plateste impozitul aferent si tva .
Răspuns la discuția REF. DECL.100
Avand in vedere ca in baza de date a anaf sunteti inregistrat ca neplatitor de tva , nu cred sa fie vreo problema, mai ales ca este vorba de declaratia 100 , nu 300- decontul de tva.
Si in declaratia 100 nu va inreg. ca plat de tva , doar declarati impozitul , asta e rostul declaratiei,nu?