avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate rolex

Activitate rolex

O persoana de 61 ani incadrada in gradul 1 de handicap cu un stagiu de cotizarede 20 ani poate primi o pensie de boala sau nu ?
In cadrul unui proces la Legea 10/2001 o persoana a obtinut 5 parcele in intravilan in suprafata de 0,72 ha. ce erau libere de sarcini conform expertizei judiciare. 10 ani mai tarziu fara a fi citat in proces, fara ca proprietarul sa fie introdus in cauza printr-o sentinta judecatoreasca aceste parcele sunt atribuite altui solicitant. In dosarul acestuia din urma exista o solicitare a instantei de judecata catre OCPI Botosani spre a se comunica daca pe aceste parcele s-au eliberat titluri de proprietate. Raspunsul OCPI Botosani a fost ca nu sunt emise titluri de proprietate iar instanta s-a pronuntat ca atare. Sesizand ANCPI Bucuresti careia i-am reclamat situatia spunand ca aceste parcele sunt si INTABULATE raspunsul a fost ca s-a raspuns catre judecatorie pentru titluri de proprietate si nu pentru situatie de publicitate imobiliara.
Sentinta judecatoreasca definitiva si intabularea nu constituie un titlu de proprietate in sensul celor cerute de judecatorie ?
In cadrul unei licitatii publice pentru concesionarea pasunilor aflate in domeniul privat si administrate de Consiliul local 2 consilieri au infiintat o cooperativa agricola si au participat la licitatie obtinand un contract de concesiune pe 10 ani pentru 100 ha pasune pentru care primesc subventiile Apia fiecare vand numai 2 vaci.
Intrebarea e daca ne aflam sau nu in fata unei incompatibilitati si ar trebui cercetati de ANI ? Mai pot exista ilrgalitati in cadrul licitatiei ?
Am solicitat la orimarie o copie dupa contractul de concesiule a unei pasiuni din domeniul privat a primariei cu o societate comerciala in baza legii 544/2001. Mi s-a raspuns ca nu se poate elibera. Intrebarea e daca aceste contracte sau clasifivate sau se doreste a se acoperi o eventuala frauda ?
Se poate cere ececutarea solicitarii pe cale judecatoreasca. daca da care este valoarea taxei de timbru ?
Un proprietar a primit in 2004 prin sentinta judecatoreasca o parcela de teren agricol intravilan printr-o sentinta a tribunalului irevocabila investita cu titlu executoriu care a fost intabulata ulterior pe numele sau la OCPI. In prezent a aflat ca o alta persoana a primit aceeasi parcela prin sentinta judecatoreasca la judecatorie pe fond fara ca proprietarul sa fie inclus in cauza fara sa stie si sa/si formeze apararile si sa prezinte sentinta sa ca se afla in fata unei autoritati de kucru judecat. Intrebarea este daca proprietarul poate sa formuleze recurs fiind in termen pe motiv ca nu a fost parte in proces. Daca nu poate care este modalitatea de a notofica instanteti ca nu s-a respectat procedura de citare si de introducere in cauza ?
Am concesionat o pasune de la primarie in anul 2010 de 20 ha iar acum cativa sateni au reclamat ca nu s-a efectuat corect licitatia.
care erau in anul 2010 etapele si documentele necesare pentru a parcitipa la licitatie pentru un PFA ?
trandafir2 a scris:

rolex a scris:
Inmatricularea s/a facut conform Registrului Comertului la 3 zile dupa semnarea contractului de concesiune.

La 3 zile dupa semnarea contractului s-au depus actele la Registrul comertului sau au fost eliberate actele de la registrul comertului ?



data inmatricularii este cu 3 zile dupa semnarea contractului. eliberarea certificatului de inmatriculare s- a facut dupa 4 xile de la semnarea cntractului
In cadrul unei licitatii orivind concesionarea unor terenuri agricole de catre o primarie, sociatatea care a castigat licitatia nu era inmatriculata. Inmatricularea s/a facut conform Registrului Comertului la 3 zile dupa semnarea contractului de concesiune.
Intrebari
1. Poate fi ceruta anularea unui astfel de contract in instanta ?
2. Constituie fapta penala un astfel de caz ? Este de conpetenta parchetului sau a DNA -uli ?
3. Cine ar fi principalii vinovati ?
In textul legii 247/2995 la capitolul privind modificarea legii 1/2991 se stipuleaza urmatoarele
10. La articolul 6, dupa alineatul (2) se introduc doua noi alineate, alineatele (2^1) si (2^2), cu urmatorul cuprins:
"(2^1) In situatia in care anumite suprafete sunt revendicate de doua persoane, dintre care una este fostul proprietar, caruia i s-a preluat terenul prin masurile abuzive aplicate in perioada anilor 1945 - 1990, si cea de a doua, persoana careia i s-a atribuit teren din cel preluat de la fostul proprietar in limita resurselor de teren existente, inclusiv a rezervelor create, se va restitui terenul in natura ambilor solicitanti. In cazul in care resursele sunt insuficiente, se va atribui in natura terenul persoanei care detinea actele de proprietate in anul 1990, iar cei care au fost improprietariti cu asemenea terenuri vor fi despagubiti in conditiile legii.
(2^2) Diferentele intre suprafetele inscrise in titlurile de proprietate, in registrele agricole, in cererile de intrare in cooperativa, in actele de donatie catre stat, in arhivele statului din perioada 1945 - 1990 si situatia de fapt la data punerii in posesie se corecteaza in favoarea fostilor proprietari."

Fostul proprietar caruia i s-a preluat la stat terenuri extravilane in baza Decret 81/1949 a solicitat fostul amplasament care a fost impartit altor persoane in baza Legii 18/1991. O alta parte din teren a fost trecut in domeniul privat al comunei.
In baza articolului de mai sus se poate solicita vechiul amplasament cel care a fost deha distribuit sau cel trecut in domeniul privat al comunei de catre fostul proprietar ?
In cazul unui contract de concesiune privind un teren agricol proprietatea privata a primariei acesta nu se poate incheia daca acest teren face obiectul unui dosar in instanta. Care este actul normativ care stipulraza aceasta interdictie ?