avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate ionfliundra

Activitate ionfliundra

Ce se intampla daca mostenitorul paratului decedat refuza sa depuna la dosarul cauzei certificatul de deces si actele de stare civila pentru dovedirea calitatii de mostenitor ?
Buna ziua . In urma unei hotarari judecatoresti definitiva una din parti trebuie sa-mi platesca cheltuieli de judecata . Cum trebuie sa procedez pentru a intra in posesia banilor ? Va multumesc !
Buna ziua. Am un proces civil de rectificare a vecinatatilor titlului de proprietate deschis in februarie 2011 si mi s-a respins actiunea dupa cinci ani de judecata motivandu-se necompetenta instantei in temeiul legii 219/2012. Va intreb daca se poate aplica legea retroactiv in acest caz . Multumesc.
Buna ziua ! Am un proces civil de fond funciar al carui fond s-a judecat dupa vechiul cod. Va rog sa-mi spuneti daca recursul se va judeca tot dupa vechiul cod sau dupa cel nou ? Va multumesc !
Discuție Buna vecinatate
Detin o gospodarie, la tara, in curtea careia ,langa gardul de la drumul comunal , creste un stejar de peste 50 de ani. Crengile stejarului se intind deasupra drumului comunal , in proiectie pana la santul vecinilor de peste drum de gospodaria mea. Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca vecinii sa-mi ceara taierea crengilor orientate spre drumul comunal invocand caderea frunzelor in santul si langa gardul lor,
Am un proces civil cu obiectul rectificare titlul de proprietate la care un vecin s-a constituit intervenient in interes personal si a actionat in proces penal expertul topo, nefiind de acord cu expertiza acestuia. Va rog sa-mi spuneti daca procesul civil se suspenda pana la rezolvarea procesului penal si daca pot si eu sa intervin in procesul penal . Va multumesc !
Cine poate obliga comisia judeteana de fond funciar sa participe la un proces unde este citata in calitate de parata, alaturi de comisa si primaria comunala ?
Răspuns la discuția Probleme de procedura
av_silvia_margineanu a scris:

Poate sunteti mai explicit. Va referiti cumva la autoritate de lucru judecat?


Am un proces de fond funciar in care am cerut anularea partiala a T.P. al unui vecin pentru suprapunerea cu titlul meu de proprietate. Cu ocazia expertizei am constatat ca ambele T.P. sunt scrise gresit. Al meu are o vecinatate gresita iar al paratului are doua vecinatati , nr. parcelei, categoria si suprafata gresite. Pentru a corecta aceasta situatie eu am deschis un alt proces de rectificare a titlului meu de proprietate.Paratul din primul proces s-a inscris ca intervenient in nume personal si a cerut instantei suspendarea acestui proces pana la solutionarea primului proces.Instanta a aprobat cererea paratului invocand art. 244 , pct. 1. Instanta a hotarat suspendarea cauzei de rectificare T.P. pana la solutionarea irevocabila a cauzei de anulare partiala a T.P. Considerand aceasta solutie ca fiind netemeinica si ilegala am actionat cu recurs la tribunal unde s-a dat urmatoarea solutie : " Asadar, tribunalul va aprecia ca pentru o justa solutionare a cauzei ce formeaza obiectul dosarului de anulare partiala a T.P. se impune fie conexarea celor doua cauze, fie solutionarea cu prioritate a dosarului de rectificare a T.P. Pentru aceste considerente, tribunalul in temeiulart, 312 C.pr.civ. va admite recursul, va desfiinta incheierea si va trimite cauza spre continuarea judecatii la aceeasi instanta de fond." La instanta de fond judecatorul a spus ca nu se pot conexa cele doua dosare pentru ca s-a pronuntat anterior ca au obiecte diferite si a hotarat continuarea judecatii separate a celor doua dosare.
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez daca un judecator , de la o judecatorie , nu tine seama de o decizie a tribunalului, definitiva si irevocabila ?
Pe parcursul unui proces civil avand ca obiect suprapunere de terenuri am constattat ca ambele titluri de proprietate sunt scrise gresit. Intrebarea este daca se poate continua procesul judecandu-se doua titluri de proprietate gresite. Va multumesc!