avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Activitate Corbeanca

Activitate Corbeanca

Cheltuielile de deplasare se suporta de angajator in baza unui ordin de serviciu de la domiciliul angajatorului(unde are sediul) la sediul societatii/institutiei/autoritatii . Nu se deconteaza cheltuielile de la domiciliul angajatului, nici pentru plecare nici pentru venire . Pentru a beneficia de cheltuieli de deplasare respectiv cheltuieli diurna (daca face-ti dovada ca deplasarea in interes de serviciu a depasit 12 ore) in ordinul de serviciu se scrie plecare -zi/luna/an angajator; sosire: zi/luna/an -institutie. Altfel dati socoteala cu banii fie auditului intern fie Curtii de conturi.
Pentru anul 2011 nu s-a mai luat in calcul Planul de ocupare al functiilor publice avand in vedere aparitia OUG 63/2010 . A fost emis un Ordin al Presedintelui ANFP in acest sens. Primarul hotareste cum se ocupa postul de conducere de secretar, nu ANFP . Aceasta institutie pune in aplicare solicitarea conducatorului institutiei unde se regaseste postul vacant, in sensul ca organizeaza examenul/concursul, restul emana de la primar.
Răspuns la discuția concurs notar
Acest raspuns il aflati numai daca va adresati institutiei care coordoneaza activitatea Notarilor Publici din Bucuresti/judetul dvs. Nu cunosc titulatura: Birou/Agentie/Asociatie cautati pe site-uri cu notarii.
Legea 284/2011. B.Reglementari specifice f.p. art.5 alin.(1) Functionarii publici care absolva studii universitare de licenta in domeniul de activitate....incadrati pe functii cu nivel de studii inferior, se numesc, in conditiile legii, intr-o functie publica de executie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzatoare studiilor.
alin. (2) In situatia in care salariul de baza stabilit in conditiile alin.(1) este mai mic decat cel avut anterior promovarii, functionarul public isi mentine salariul de baza avut anterior promovarii in clasa.Coroborati cu prevederile art. 2 din Legea 285/2010. In anul 2011...., personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functii similare din institutia/autoritatea in care acesta este incadrat. Daca nu aveti functie similara plecati de la prevederile art. 16 din Legea 330/2009. Adica la salariul detinut de dumneavoastra anterior promovarii se aplica o crestere de maximum 5% iar incadrarea va fi
a) consilier/expert/inspector clasa I gradul profesional asistent gradatia in functie de transa de vechime si clasa de salarizare care se stabileste in functie de (stat/teritoriale/locale) la care se adauga clasele raportate la gradatie in cazul in care a-ti absolvit studii superioare sau,
b) referent de specialitate clasa II gradul profesional asistent gradatia in functie de transa de vechime si clasa de salarizare care se stabileste in functie de (stat/teritoriale/locale) la care se adauga clasele raportate la gradatie in cazul in care a-ti absolvit studii superioare de scurta durata.
Răspuns la discuția Incadrare in functie
Buna ziua. Dumneavoastra cum aveti prevazut, postul in Statul de functii? Studii medii sau studii superioare. Angajarea o face-ti in functie de cum este postul prevazut in Statul de functii nu cum are persoana studiile.
Daca spuneti ca primarul va "sustine" iar dvs. indepliniti conditiile specifice pentru ocuparea acelui post, procedati altfel . Organizati examen de promovare in functia functia publica de conducere de secretar oras si a-ti scapat de persoane din afara sistemului. cititi art. 140-143 din HGR nr. 611/2008 actualizata.
Răspuns la discuția comisia de disciplina
Daca secretarul UAT este presedintele comisiei , va puteti adresa comisiei de disciplina de la nivel de Institutia Prefectului . Depuneti o petitie la Registratura pe care scrieti Comisia de disciplina a judetului.... Daca nu, in prima faza conducatorului institutiei dupa care actiune in instanta.
Răspuns la discuția reevaluarea mijloacelor fixe
Reevaluarea mijloacelor fixe se face in baza unui act administrativ al conducatorului. Se stabileste o comisie formata din cel putin 5 membrii din care unul este desemnat presedinte. Nu dvs, aveti aceasta calitate. A mai fost pe forum o intrebare asemanatoare . Acolo o sa gasiti mai multe pareri ale colegilor.
Răspuns la discuția promovare - functionar public
Nu. Mai poate promova daca termina o alta facultate. Eventual poate ocupa prin concurs un post prevazut pentru clasa II . Gradul profesional poate fi in functie de vechime pe care in specialitate saudaca este inscrisa in carnetul de munca dupa ce a terminat acel colegiu.
Draga Kyandra. Nu stiu daca intrebarea ta mai este de actualitate. La data postarii nu am putut sa iti raspund. La nivelul comunei noastre a fost infiintat Clubul sportiv institutie sub coordonarea Consiliului local cu personalitate juridica. La data punerii in aplicare a prevederilor OUG 63/2010 a trebuit sa tinem cont de numarul total de salariati alocat pentru comuna noastra. Atunci, am fost nevoiti sa renuntam la posturile vacante din cadrul Clubului sportiv , Consiliul local le-a alocat un numar de doua posturi care sunt unul pentru director care era functie ocupata si un post de referent contabil in acest moment vacant. Mentionez ca acest club are mai multe sectii la ora actuala, functioneaza pe baza de conventii prestari servicii inclusiv contabila are o asemenea conventie. La data respectiva mi-am expus punctul de vedere dar nimeni din conducerea primariei nu m-a luat in seama. Intr-o discutie anterioara faceam referire la acest lucru. Cred ca cel mai bun lucru este sa intrebati atat la Institutia Prefectului... cat si la Directia judetena de sport ... Aflati punctul lor de vedere in scris si in functie de raspuns puneti in aplicare hotararea consiliului local P.S. Tocmai am citit Legea 13/2011 si vezi nr. crt. 13 .Numarul total de posturi UAT se calculeaza la nr. de locuitori.