avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate Justitiarul711

Activitate Justitiarul711

Amendamentele pot fi facute de catre consilieri fara acordul primarului. Este dreptul lor.
Este ok daca va prezentati doar unul dintre proprietari.
Răspuns la discuția Cum pot afla date despre tata?
Adresati-va cu o cerere la serviciul de evidenta a persoanelor de care apartineti. Veti scrie punctual in cerere ce anume doriti sa stiti despre tatal dvs.( domiciliul, nr. de telefon, data nasterii). Veti avea asupra dvs. certificatul dvs. de nastere, buletinul si o taxa de 2 lei de verificare persoana. Daca ecesta este in viata va trebui sa-si dea consimtamantul. Succes!
Esti. Atata timp cat esti in posesia unui certificat romanesc de casatorie e clar ca esti casatorit. Iar daca nu figurezi in Registrul National nu iti ramane decat sa formulezi o cerere la serviciu de evidenta persoanelor de la locul de domiciliu pentru a fi inregistrat. Pana la recunoasterea sentintei de divort esti luat ca fiind casatorit in fata autoritatilor romane. Dupa inscrierea divortului pe actul de casatorie care se afla in pastrarea Primariei Sector 1 Bucuresti te poti considera divortat. Daca recunoasterea divortului a fost facuta aceasta trebuie sa figureze inscrisa pe marginea actului de casatorie romanesc. Daca nu este la fel faceti o cerere insotita de documentele doveditoare prin care solicitati inscrierea. Aveti aceasta obligatie legala.
Daca copilul dvs. este minor nu aveti nevoie de act de spatiu. Dovada se face cu cartea dvs. de identitate, pentru copii pana in 18 ani. Daca dvs. aveti in buletin adresa mamei si copilul va avea in actul sau adresa dvs., adica implicit a mamei dvs.
Răspuns la discuția Titlu de calatorie
Da.
Cereti pensie de urmas la casa de pensii din Turcia.
Intrebati la ambasada/consulat. Normal ca trebuie sa aveti rezidenta in statul respectiv.
De preferabil sa le traduceti in tara in care aveti nevoie, intrucat actele trebuie ulterior legalizate de un notar. Anexa 9 este de fapt o adeverinta de celibat, din care rezulta daca ati mai fost sau nu casatorit si daca in prezent indepliniti conditiile romane de a va casatorii. Sveti nevoie si de actul de identitate valabil, de certificatul de nastere, dupa caz daca ati mai fost casatorit sentinta de divort. Intrebati la starea civila din Grecia de ce alte acte mai aveti nevoie. La noi se da si o declaratie pe proprie raspundere. Intrebati.