avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Activitate Justitiarul711

Activitate Justitiarul711

Dupa inscrierea certificatului de nastere la ambasada/consulat, solicitati un pasaport de CRDS (cetatean roman cu domiciliul in strainatate). Nu are nevoie de buletin daca nu locuieste in Romania.
Dinu de la cine? Va trebui sa motivati, eventual sa aveti declaratia celui de la care doriti sa preluati numele. Pe diploma de studii nu vi se schimba numele intrucat la data dobandirii dvs. aveati numele de Apostol. Schimbarea de nume dureaza cam 3 luni.
In actele romane se preia doar numele si prenumele asa cum rezulta ele din traducere.
Daca vine cu masina da se poate dar daca vrea sa vina cu avionul nu poate, are nevoie de un titlu de calatorie pe care il solicita de la ambasada/consulat.
Nu, nu puteti.
Răspuns la discuția Prenume gresit pe C.I.
Mergeti urgent la serviciul care a eliberat cartea.
In schimb daca nu vrea CL nu aproba propunerea primarului si HCL-ul nu poate fi emis.
Din pacate multe primarii nu respecta acest mod de calcul, de aceea ar trebui sa vedeti HCL -ul prin care s-au fixat salariile la nivelul UAT-ului dvs.
Ce motive temeinice aveti pentru a va casatori? Fara acordul parintilor nu se poate. Trebuie sa va adresati instantei de tutela. Mai bine mai asteptati pana impliniti 18 ani. La ce atata graba?
Parintii se pot duce la ambasada/consulat unde pot da declaratia in limba romana din care sa rezulte ca va primesc in spatiu. Poate doar unul dintre ei (daca ambii sunt trecuti in contract) sa dea declaratia. Va prezentati la evidenta persoanelor cu declaratia si contractul pe spatiu in original, certif. de nastere /casatorie, chitanta de 7 lei, si gata. La salubritate e normal sa platiti daca ati fost gasit in locuinta.