avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan - Radu Ursu

Activitate Bogdan - Radu Ursu

Răspuns la discuția dosar penal
Împotriva hotărârilor definitive pot fi introduse căi extraordinare de atac (reviziuire, contestație în anulare), însă acestea pot fi admise doar în cazuri expres și limitativ prevăzute de Codul de procedură penală.
Desigur, instanța de judecată analizând materialul dosarului de urmărire penală poate admite cererea de confirmare formulată de parchet, însă această soluție poate fi și desființată. Dacă existau șanse de împăcare ar fi trebuit să o faceți până acum, este bine totuși să vă prezentați la termenul indicat.
Răspuns la discuția Cod caen
Cod CAEN 4673

4673 Comert cu ridicata al materialului lemnos si al materialelor de constructii si echipamentelor sanitare si de incalzire Aceasta clasa include: -comertul cu ridicata al lemnului neprelucrat -comertul cu ridicata al produselor rezultate din prelucrarea primara a lemnului -comertul cu ridicata a vopselelor si lacurilor -comertul cu ridicata al materialelor de constructii: -nisip, pietris, etc. -comertul cu ridicata al tapetului si produselor pentru acoperit pardoselile -comertul cu ridicata al sticlei plate -comertul cu ridicata al echipamentelor sanitare: -cazi de baie, chiuvete, toalete si alte articole sanitare din portelan -comertul cu ridicata al cladirilor prefabricate
Răspuns la discuția Plangere contraventie rutiera
În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei conform art.118 alin. 4 din OUG 195 din 2002.Termenul de 15 zile începe să curgă de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti.
Neprezentarea, în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Răspuns la discuția permis de conducere
Bună ziua,

Eliberarea unui nou permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă se realizează la expirarea valabilităţii documentului iar în cazul pierderii, furtului, schimbării numelui, al deteriorării se eliberează un alt permis de conducere a cărui valabilitate nu poate depăşi valabilitatea administrativă a documentului înlocuit.
Conform art. 9 din legea 290/2004 privind cazierul judiciar amanarea aplicarii pedepsei se inscrie in cazierul judiciar un interval de timp de 2 ani de la data ramanerii definitive a hotararii. Astfel nu se pune problema reabilitarii, nefiind vorba de o condamnare. Aceasta notare va fi eliminata din evidenta cazierului daca au trecut 2 ani de la data pronuntarii hotararii definitive de amanare a aplicării pedepsei şi nu s-a dispus revocarea sau anularea amânării aplicării pedepsei conform art. 88 sau 89 din Codul penal.
Mi-e greu să cred faptul că un coleg avocat ar fi procedat astfel. Ați căutat acest domn avocat pe Tabloul Avocaților cu drept de exercitare a profesiei? Înțeleg că nu ati semnat cu acesta un contract de asisteță juridică. Să nu avem de-a face cu un caz de exercitare fără drept a profesiei, așa zisa avocatură clandestină. Tabloul avocaților îl puteți consulta aici: [ link extern ]
Răspuns la discuția Pot schimba avocatul din oficiu?
Buna seara,
In cazul in care avocatul desemnat din oficiu nu se prezinta, puteti solicita inlocuirea acestuia. In toate cazurile, avocatul din oficiu are obligatia de a-si asigura substituirea atunci cand nu se poate prezenta la unul dintre termene.
Răspuns la discuția termen recurs
In termen de 5 zile de la pronuntare.
Conform art. 60 alin. (1) lit. c) din Codul muncii, concedierea nu poate fi dispusă „pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat la cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere”.