avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate vasile2013

Activitate vasile2013

Răspuns la discuția Permis conducere
Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr.268 din 2010 permite examinarea si in orasul in care este stabilita resedinta. Pentru a nu aparea niciun fel de problema verificati si la nivelul serviciului public comunitar Arad.
[ link extern ] /

Conducerea cu permisul expirat este contraventie. Dreptul de a conduce continua sa existe chiar daca valabilitatea administrativa a permisului a expirat.
Permisul se anuleaza in cazul infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Este important ce obligatii a mai stabilit instanta in hotararea de condamnare si pe parcursul termenului de supraveghere.

In functie de aceste aspecte va puteti prezenta pentru sustinerea examenului pentru permis de conducere in termen de 1 an de la momentul ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.
Răspuns la discuția Anulare permis
6 luni de la momentul platii amenzii penale persoana se poate prezenta pentru sustinerea examenului pentru obtinerea permisului. Aceasta in conditiile in care permisul a fost anulat
Platiti-va analizele/rezultatele la probele de sange la Serviciul de Medicina Legala, ca sa nu asteptati mult pana vor veni,,,luati legatura cu politistul care se ocupa de dosarul dumneavoastra...pedepsele sunt variate pe aceasta infractiune...avand in vedere circumstantele pe care le-ati enumerat mai sus, este posibila si o amanare a aplicarii pedepsei in faza de judecata cu termen de supraveghere...in acest caz, permisul nu se anuleaza...
Cum arata un raspuns la interogatoriu, luat unei persoane aflata in strainatate si care urmeaza sa fie depus in cadrul unei procuri speciale certificate de avocat (art.356 Cod Proc. Civila)?

Pe interogatoriu, face mentiunea avocatul ,,certific raspunsurile,, sau acesta depune un alt inscris?

Va multumesc
Va recomand sa va uitati pe prevederle art.103 din OUG 195/2002 si de asemenea prevederile art.196 alin.1 Cod Penal.
Dupa ramanerea definitiva a hotararii iar avocatul a solicitat si la fond si la apel, cheltuielile de judecata pe cale separata, va promova aceasta actiune numai la instanta de apel?

O sa trebuiasca sa ii platesc taxa judiciara pentru aceasta actiune?
Răspuns la discuția Taxa auto eliminata definitiv?
Inca nu a fost promulgat actul normativ si se pare ca inca nu se va intampla
Verificati in legea 1 din 2011 ca liceul sa aiba personalitate juridica si astfel sa aiba si capacitate de a putea formula cererea impotriva acestuia.

Vedeti si in fisa de evaluare cine este trecut la antet.

Ca sa va asigurati puteti chema in judecata si liceul si eventual puteti chema si functionarul/functionarii care au contribuit la elaborarea actelor, art.16 din legea 554/2004.