Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Vicky1

Activitate Vicky1

Buna ziua.
Am si eu o nelamurire.
Actualul angajator nu mi-a platit concediul medical adus in luna octombrie pe motiv ca nu am lucrat la ei 6 luni, eu fiind angajata din luna mai.
Este corect acest lucru? Au spus ca asta e legea.
Mentionez faptul ca am lucrat tot anul acesta si chiar am adus o adeverinta de la vechiul loc de munca.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Buna seara.
In cazul in care se obtine un ordin de protectie impotriva tatalui agresiv, fostul sot si acesta cere sa isi vada copilul, mai are acest drept?
Copilul a fost martorul acestor acte de violenta, amenintari si insulte.
Buna ziua.
Fostul sot vine in fiecare zi in ultimele 6 zile in fata usii apartamentului unde eu stau cu un copil minor si face scandal ca el vrea inapoi in casa. Si la sfarsitul fiecarei episod spune ca va reveni a doua zi.
El nu mai locuieste aici de 5 ani, dar apartamentul este proprietate comuna.
La politie tot el a fost cel care a depus plangere ca e agresat in conditiile in care s-a automutilat, vorbim de un scandal din data de 19.04 cand eu am si plecat cu copilul de acasa si am dormit pe la rude.
Eu nu am fost lasata sa depun nici o plangere spunandu-mi-se sa astept pana se va intoarce dosarul de la parchet dupa circa o saptamana si abia atunci voi putea da si eu o declaratie despre cele intamplate.
Ieri am discutat telefonic cu el si imi cere sa semnez la notariat ce acte doreste el ca daca nu va fii rau pentru mine.
Ce solutii am in acest caz?
Copilul este foarte speriat de tot ce se intampla si eu nu stiu ce sa fac sa fim in siguranta.
Buna ziua.
As dori sa depun cerere pentru obtinerea unui ordin de protectie impotriva fostului sot si nu stiu ce fel de probe trebuie sa am.
Multumesc
Buna ziua.
As dori sa stiu daca eu depun cerere pentru ordin de protectie fata de fostul sot, fiind la mijloc si un copil minor traumatizat de actele violente ale tatalui, acesta lucrand in politie, va ramane fara serviciu ca urmare a ordinului de protectie sau nu?
Care este procedura cea mai rapida?
Am fost agresata de fostul sot in fata apartamentului proprietate comuna si unde el nu mai locuieste de 5 ani.
Am mers la IML pentru certificat, am reusit sa reintru in apartamentul proprietate comuna printr-o firma de deblocari deoarece a schimbat yalele sa nu mai pot intra cu copilul in casa si am stat o noapte in alta parte.
Nu stiu cum trebuie procedat sa fiu in siguranta si eu si copilul minor de 6 ani.
Copilul este foarte speriat si plange, eu sunt total bulversata de situatie.
Cei de la politie au spus ca nu ne pot ajuta ca este proprietate comuna.
Fostul sot a fost primul care a depus plangere la politie spunand ca el este cel agresat si batut si cand am ajuns la politie mi s-a spus ca nu pot inainte nici o plangere, deoarece trebuie sa astept o saptamana pana se intoarce dosarul de la parchet. si doar atunci imi vor da un numar de inregistrare util in cadrul cererii pentru ordin de protectie.
As dori sa stiu daca exista si o alta cale.
Va multumesc frumos pentru orice sfat.
Buna seara.
As dori sa stiu daca cel care are deja poprire pe salariu pentru neplata pensiei alimentare din trecut este obligat si in prezent la plata pensiei alimentare datorate copilului.
Buna seara.
As dori sa stiu daca mai pot merge in luna iunie la un executor pentru pensia alimentara a copilului, avand in vedere ca urmeaza ca judecatoriile sa fie inchise pe timpul verii.
Si as dori sa stiu daca are vreun sens sa merg acuma sa incep demersurile, sau sa astept luna septembrie.
Multumesc.
Buna ziua.

Ieri a venit fostul sot in fata apartamentului unde locuiesc cu copilul si am fost agresata si eu si copilul.

Avem vanatai pe maini si zgarieturi.

Putem merge la IML Bucuresti la orice ora pentru constatarea vanatailor?

Stiti cumva ce taxa trebuie platita?
Multumesc mult pentru raspuns.

Au fost mesaje de amenintare care de cand am depus o plangere la politie si a fost chemat acolo de cateva ori s-au transformat in mesaje de dragoste.

Isi bate joc. Spune ca acum numai e vorba de hartuire ci de dragoste. Si apoi incepe sa rada.

I-am spus in repetate randuri ca nu ma intereseaza si ca doresc liniste si sa fiu lasata in pace.

Nu are program de vizitare pentru copil ba chiar a incercat sa il ia cu forta de la gradinita fiind nevoita sa sun iar la 112 si sa imi schimb si programul la serviciu pentru a putea ajunge exact cand se deschide gradinita pentru a evita o trauma pentru copil.

Copilul a plans si spunea ca ii este frica atunci cand l-a vazut deoarece l-a vazut violent si in fata lui si in fata echipajului de politie a spus ca va veni sa sparga usa apartamentului.