avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Activitate penesmaria

Activitate penesmaria

Buna ziua!
Daca tatal beneficiaza de stimulent de insertie pentru un copil( in august 2018 implineste 3 ani), iar mama a nascut un alt copil si indeplineste conditiile de acordare a CCC, pot beneficia amandoi de aceste drepturi?
Va multumesc frumos!
Multumesc frumos pentru raspuns. Mama nu indeplineste conditiile pentru acordarea concediului de crestere a copilului.
Urmare celor spuse de dvs eu voi putea opta intre concediu crestere copil si stimulent.
Buna ziua.
Suneti-mi si mie va rog (in calitate de tata) daca pot beneficia de stimulent de insertie in situatia urmatoare.
In anul 2014-2015 am urmat fara intrerupere cursurile facultatii iar in mai 2015 prietena mea a nascut. Din iulie 2015, dupa nasterea copilului, eu realizez venituri salariale supuse impozitului. pot beneficia de stimulent de insertie? daca da, ce se intampla cu perioada din mai ( de cand s-a nascut bebelusul) si pana in iulie cand m-am angajat? se pierd banii? sau mai intai solicit indemnizatie, mi se suspenda contractul si apoi imi reiau activitatea pentru a beneficia de stimulent?
Buna ziua! Copilul meu in luna iulie implineste 2 ani. Mentionez ca, mi-am reluat activitatea si beneficiez de stimulent de insertie. Tot in luna iulie copilul a primit gradul de handicap mediu. Intrebarea mea este daca beneficiez pana la varsta de 3 ani de stimulent de insertie.
Va multumesc!
Buna ziua! Doream sa va intreb daca poate beneficia sotul meu de stimulent de insertie. Mentionez ca, ambii parinti indepliesc conditiile pentru a beneficia de stimulent de insertie. Pana la aceasta data am beneficiat eu, insa doresc sa intru pentru o perioada de timp in concediu fara plata si as vrea sa beneficieze in continuare de stimulent sotul meu. Se poate?
Buna ziua!
Spuneti- mi, va rog, cum sa procedez in urmatoarea speta? In februarie 2015 am nascut gemeni. Mentionez ca am lucrat si beneficiez de ICC. In anul 2013 mi-am deschis si un PFA!. Ce venituri se iau in calcul pentru stabilire ICC? Si veniturile de la Pfa( un PFA in care incasez banii de la Apia) si veniturile de unde am fost angajata? Ma incurca PFA la ICC?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Spuneti-mi, va rog frumos, daca sunt broker de asigurari beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului? Mentionez ca, momentan beneficiez de indemnizatia de maternitate. Daca beneficiez, de ce acte am nevoie?
Va multumesc frumos!
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cand trebuie suspendat contractul de munca in conditiile in care:
- primul copil este nascut pe 13 decembrie 2012
- al doilea copil este nascut pe 07 mai 2014.
Sunt in CCC pt primul copil si stau in concubinaj, iar sotul meu nu lucreaza.
vreau sa intru in CCC pentru al doilea copil dar angajatorul imi suspenda contractul cu data de 14 noiembrie pe motiv ca trebuie sa stea tatal o luna acasa. Spuneti-mi va rog, nu trebuie suspendat CIM cu data de 14 decembrie?
Multumesc!
Buna ziua!
Spuneti-mi va rog, cum se procedeaza atunci cand vrei sa te reintorci in ccc? Am fost o perioada in CCC, am intrerupt CCC, mi-am reluat activitatea fara sa beneficiez de stimulent. ( Am optat pt 2 ani si mi-am reluat activitatea mai devreme de 1 an). Trebuie sa depun din nou dosar la primarie? Imi trebuie adeverinta de la AJPIS cu perioada in care am beneficiat de CCC? Sau se reia CCC doar cu decizia de suspendare CIM pe care o prezint la AJPIS fara sa mai depun dosar la primarie?
Mutumesc anticipat!
Discuție cic 1 si cic 2
Buna ziua!
Pana in februarie 2014 am fost in concediu crestere copil. In luna iunie 2014 mi s-a nascut cel de-al doilea copil.Mentionez ca sotia mea nu a lucrat niciodata. Din februarie pana in iunie mi s-a eliberat Anexa 2 de catre angajator. Pentru a avea stagiul complet de cotizare imi trebuie Decizia de la Ajpis din care sa reiasa ca m-am aflat in concediu crestere copil?
Multumesc anticipat!