avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Activitate ivanvintilica

Activitate ivanvintilica

La o asociatie de proprietari la penalizarea restantierilor, se tine cont si de valoarea fondului de rulment pe care acestia il au ?
Sotia mea a esit la pensie pentru limita de varsta si are acum o pensie de 800 ron, pentru o perioada de aproximativ 13 ani lucrati in Romania.Dupa aceasta perioada a lucrat si inca mai lucreaza in Italia unde este rezidenta si cu contract de munca 7ani si 7luni. Intrebarea este ce face cu aceasta perioada si cum poate fi ea folosita la recalcularea pensiei. Ea are 69 ani. Va multumesc.
Discuție Testament
Am fost casatorit legitim pana la decesul sotiei. Sotia are o fiica din prima casatorie, care a purtat numele tatalui natural . Ea s-a casatorit ,dar dupa cativa ani s-a despartit ,dar a ramas cu numele sotului si al baietelului lor. Eu cu sotia mea am facut cat aceasta era in viata cate un testament autentificat la notar, ca dupa decesul nostru apartamentul sa ramana mostenire ei. Testamentele sunt facute pe numele care a ramas dupa despartirea de sot al fetei. Poblema este ca fata a luat cetatenie spaniola, obligata fiind sa renunte la cea romana si de asemenea sa renunte la numele dupa sot si sa isi ia atat numele tatalui natural cat si numele mamei pe care l-a avut inainte de la parintii ei. Intrebarea este, ce se intampla cu testamentele pe care eu si fosta mea sotie, decedata le-am facut si aici ma refer la schimbarea numelui si cetateniei fetei ?
Am 70 ani si sunt pensionar. Am lucrat in tara si in Italia o perioada de timp. Am facut un contract pe perioada cat am lucrat in strainatate cu Casa de Pensii si am platit lunar contributia. As dori sa stiu daca Casa dePensii imi poate elibera ,contra cost daca e necesar, o adeverinta cu cu stagiul meu de contributii, pentru ca ceva nu este in regula.
Cum se fac plati la intretinere la bloc in aceasta perioada cu pandemie ? Asociatia are cont bancar afisat pe listele de intretinere , dar pe care unii locatari nici nu il iau in seama, dorinta lor fiind sa plateasca direct in caserie si daca se poate sa nu poarte nici manusi nici masca de protectie.
Discuție Mostenire
Am fost casatorit, avem un copil ,am lasat testamente autentificate la notar pentru partea fiecaruia dupa deces, pentru copil. Sotia a decedat si eu m=am recasatorit cu acte in regula. Ce drept la mostenire are actuala mea sotie ?
Discuție Munca in UE
Am lucrat peste 10 ani cu contract de munca in Italia. Cum pot intra posesia documentelor care atesta vechimea in munca si contributia la fondul de asigurari ? Doresc sa fac o recalculare a pensiei pe care o am pentru limita de varsta in Romania cu perioada lucrata in Italia.
Un proprietar nou venit intr-o asociatie de proprietari, ce acte trebuie sa prezinte conform lg.196/2018, conducerii asociatiei ?
Răspuns la discuția Salariul
Primaria.
Discuție Salariul
Cat de corect este la o intrprindere bugetara salariul de baza sa fie salariul minim brut pe economie plus sporul de vechime. Se mareste salariul minim brut pe economie. societatea nu mareste la randul ei ,pentru ca cumulul celor doua depaseste salariul minim brut pe economie, stabilit de guvern la nivel national.