avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate zuzumama

Activitate zuzumama

Avocatul a depus "revizuire apel" care s-a respins ,cererea ca fiind inadmisibila.
Multumesc.
Refuz executor judecătoresc.
Buna ziua,am o situație în care executorul judecatoresc refuza sa pună in aplicare o hotărîre definitiva.
Am o hotărîre definitivă la o granituire dar s-a constatat ca coordonatele sunt inversate.
Expertul judiciar a transmis o nota prin care corecta coordonatele dar se refuza in continuare executarea granituire,mentionez ca expertul judiciar a întocmit un plan cadastral si exista si măsurători analogice fata de puncte fixe.
Ce se poate face in acest caz?
Buna ziua ,as dori si eu un sfat cu privire la o situație.
Am o hotărîre definitivă la o granituire cu punere in executare dar executivul refuza sa il execute motivînd ca nu il poate pune in executare caci coordonatele sunt gresite.
Este adevarat ca coordonatele sunt inversate dar măsurătorile sunt corecte (expertul judiciar a explicat in scris ca este o greseală de redactare si celelalte schițe sunt corecte).
Avocatul nostru a depus cereri de revizuire dar a fost respinse.
Ne aflam intr-un impas,ne putînd face granituire chiar daca am plătit expertul de 2 ani.
Ce se mai poate face?
Va multumesc.
Buna
Am un apartament in oraș,mama mea are o casa la țara pot sa fac schimb de proprietate fără a necesita un contract de vânzare ?
Am o hotărîre judecătorească definitivă la o granituire.
Vecinul cu care eram in proces a introdus executarea silită a granituire obligindu-ma sa plătesc taxa de executare la executorul din oras lucru pe care l-am facut la începutul lunii decembrie, anul trecut.
Mi s-a comunicat sa astept ca mi se comunica prin posta data la care vă avea loc granutuirea ,eventual sa comunic data si cadastristului a fi si el prezent pentru a face cadastru tarlalei.
Problema este ca a trecut cîteva săptămani si nu au venit .Am intrebat la executor cind vor veni la care ei mi-au raspuns ca le pun termene,ca vor veni cind vor voi ei.
Întrebarea mea este care este termenul la care se răspunde la cererea de executare a granituiri din momentul plății taxei (procedurii),sau trebuie ales un alt executor.
Va multumesc.
Am un proces de granituire faza de apel .Vineri a fost a 8 -a infatisare ,care s-a aminat .Apelul dureaza de 2 ani.Este normal sa dureze atita? Se poate amina atita timp?
Buna ziua.Am o problema referitor la vecinatatile unui teren.Anul trecut am cumparat un teren intravilan linga proprietatea mea.Acest teren a fost obiect de litigiu solutionat in justitie acum 10 ani existind o hotarire judecatoreasca definitiva in favoarea vinzatorului.
Adevarata problema este aceasta :pozitia vecinilor a fost trecuta gresit in hotarire acest lucru a fost observat de cadastrist .La primarie s-a cerut o rectificare a hotiriri judecatorest lucru care l-am rezolvat in luna decembrie.
Dupa ce l-am predat la primarie am asteptat 40 de zile ca sa ni se rezolve situatia prin emiterea dovezi cu pozitia corecta a vecinilor.
Primaria sustine ca aceasta dovada are un traseu lung,adica de la primarie dovada (40 zile) va ajunge la oficiul de cadastru(30 zile cel putin) de acolo la prefectura(30 zile cel putin) si inapoi la primarie(10 zile posta) ; deci trebuie sa merg dupa dovada cam dupa 4 luni cel putin.
As dori sa stiu daca procedura este cea reala si daca se poate urmari faza pe care se afla cererea (nr inregistrare) pentru ca mi s-a spus ca nu se poate urmari ca sint documente interne si nu sint pentru public.
Va multumesc.
Discuție cadastru
Daca suprafata masurata in cadastru nu corespunde cu realitatea cum se poate contesta?Cumparatorul poate sa faca alt cadastru cu un alt cadastrist pentru dovada?Mentionez ca am cerut o schita cu dimensiunile terenului cumparat (latime,lungime) si o poza a schitei si am constata o diferenta de 10 m in latime.Am vorbit cu cadastristul responsabil si am convenit sa revina pentru masuratori dar am aflat ca a depus actele la oficiu.Cumpar un tren de 2500 mp marginit de un canal si am solicitat expres sa se noteze in cadastru latimea zonei de protectie chiar daca pierd din suprafata totala ca suprafata reala sa fie cea corecta.Care ar fi calea de a afla inainte de definitivare?
Am platit un avans si urmeaza sa platesc restul la finalizare actelor de cadastrare.
Va multumesc.
Discuție Cumparare teren
Buna ziua.Vrea sa cumpar un teren agricol in sat.Am dat si un avans pentru el.Problema este in felul urmator:terenul,conform vinzatorului este un teren intravilan de 2500 mp avind o hotarire judecatoreasca in acest sens care confirma ca este intravilan de 2500 mp.In realitate la primarie nu este pe numele vinzatorului nici un teren intravilan de 2500 mp ci teren extravilan conform celor de la taxe si impozite.Masuratorile arata ca nu exista suprafata de 2500 mp si este marginita de un canal apartinind ANIF craiova lucru care nu apare in hotarirea judecatoreasca si existenta lui este negata de vinzator,chiar daca sa dovedit printr-o notificare.Acest teren in 1984 aparea ca extravilan si nu exista o hotarire de consiliu sa fie scos din circuit,deasemenea pe acest teren nu se poate face o constructie sau infintata o plantatie deoarece aflindu-se la marginea unui canal al ANIF este interzis pe o distanta de 20 de metri de el (ordinul 227/2006),acesta fiind latimea lui.Daca acest teren ar fi intravilan ordinul 227 ar mai fi valabil?
Intre ce exista la primarie si ce spune vinzatorul ce este real?Vinzatorul insista ca avind hotarire judecatoreasca totul este in regula si legal dar primaria nu are cunostinta de acest lucru.Ce pot face in acest caz?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Incalcare proprietate
Cadastrul pentru terenul intravilan a fost facut dupa schitele primariei.Eu ma afla partea de vest a vecinei in cauza .Vecinului din partea estica expertul a masurat cu 1,5 m mai lat decit cel din schita.De ce a ignorat un cadastru aceptat de ambii vecin in cazul in care nu exista nici o problema intre vecini (in acest caz veciunul din est are latimea mai mare in fata si scade spre curtea interioara?Acest lucru s-a stiut la cadastrare si sa ajuns la intelegere.In expertiza s-a stabilit ca proprietatea cadastrata are lipsa teren si vecinul din est are surplus de teren,acest fapt se vede clar in expertiza .In acest caz eu cum sa procedez ?