avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandraAleAle

Activitate AlexandraAleAle

Calatorie copil-parinte singur
Buna ziua.
Doresc sa va intreb daca pt. calatoriile externe, la întoarcerea dintr-o tara străină, membra Ue catre Romania trebuie hotararea judecatoresca definitiva de autoritate exclusiva? Vreau sa stiu daca trebuie tradusa din romana in engleza si legalizata. ( la iesirea din Romania stiu ca trebuie). Nu stiu daca autoritățile straine o solicita pt ca am auzit diverse variante.
Mulțumesc.
Da, exact la fel ma gandeam si eu sa fac.
Problema dansului a fost ca acel cuvant "definitiv" e scris de mana.

E vb de o hotărâre pt autoritate parinteasca exclusiva. Am vrut sa ii fac pașaportul micutei dar degeaba... reveniți cand vor fi colegi mai cu experienta mi s-a zis.

Teama mea e sa nu patesc la fel la aeroport sau in chestiuni mai urgente.



E=mc² a scris:

Atâta timp cât poarta stampila instanței și este trecută mențiunea definită prin neapelare nu prea mai aveți ce face decât să faceți sesizare împotriva funcționarului care pune la îndoiala legalitatea înscrisului.

Buna seara.
Am o hotărâre definitiva primita de la judecatoria sectorului 5 București.
Nu s-a facut apel, e de imediat 1 an de zile in vigoare.
Astazi am avut nevoie de ea la o autoritate publica si m-am lovit de refuzul lor de a-mi procesa cererea deoarece hotărârea este legalizata prin scris de mana, pe langa 2 stampile ale judecatoriei. Mi s-a menționat ca de mana as fi putut scrie si eu (falsificare) si ca e nevoie de o stampila care sa ateste ca aceasta hotărâre e definitiva
Dna avocat mi-a răspuns surprinsa ca toate hotărârile judecatoriei 5 arata la fel si nu ar trebui sa am nici un fel de probleme si ca rost de altceva nu imi poate face, evident.
Acum va rog daca puteti sa ma lamuriti cum e cirecta aceasta legalizare?
O sa am nevoie de acest act mult si bine.
Va mulțumesc!
Buna ziua!
Am avut o relație cu un barbat din București in urma careia a rezultat 1 copil. Din cauza neînțelegerilor si a agresiunilor, abuzurilor psihice (la agresiuni fizice nu s-a ajuns) am plecat cu copilul inapoi la Tg. Mures.
De atunci primesc constant telefoane pline de injurii si mai nou cu amenintari cu moartea din partea tatalui copilului! Am înregistrarile telefoanice ale acestor amenintari.
Mentionez ca eu locuiesc in Tg. Mures iar el in Bucuresti. Dar teama mea este constanta deoarece acesta detine autovehicul si in zilele de astazi distanta este ceva relativ. Nu am fost, nu suntem casatoriti. Am facut si 2 plângeri penale la politie.
Se poate obtine ordin de protecție cu ajutorul unui avocat???
Mulțumesc!
Buna ziua!
As dori niste sfaturi in legatura cu hartuirea psihica.
Speta este urmatoarea:
L-am cunoscut pe subsemnatul acum 1 an si in urma relatiei a rezultat 1 copil. Am locuit la el la Bucuresti in acest an dar din cauza ca nu ne oferea conditii propice de viata respectiv pt. cresterea si intretinerea unui copil, din cauza ca refuza sa isi caute un loc de munca stabil si a multiplelor certuri si neintelegeri am ales sa iau copilul si sa ma intorc la orasul de domiciliu, Tg. Mures.
De cand am venit, de 2 luni ma suna constant (uneori cu pauza de cateva zile, alteori de 20 de ori pe zi) si nu am cuvinte sa descriu felul in care vorbește, a si recurs la amenintari, imi jigneste parintii in moduri in care nimeni nu a mai facut-o vreodata, pe mine la fel.
Am deschis deja proces pt. custodia copilului si ma vad nevoita sa ii raspund (o mai fac 1 data sau de 2 ori pe zi ca nu mai suport).
As vrea sa stiu ce e de facut cu hartuirea aceasta? Am început de vreo luna buna sa înregistrez convorbirile. Am fost la politie si am depus plangere dar din pacate nu vad sa se miste ceva... As putea sa deschid proces pt. hartuire? Care ar fi durata acestui proces si care ar fi rezultatul? Am martori, inregistrari... Cumva trebuie sa ii pun capat deoarece simt ca ajung la capatul puterilor si nu mi se pare drept ca cineva sa treaca prin asa ceva.
Multumesc!
Buna seara!

Am deschis proces pt. custodia copilului având în vedere separarea de tata. Nu am fost căsătoriti.
Eu ma lupt pt custodie exclusiva dar nu stiu care sunt sansele.
As dori sa stiu, in cazul în care se declara custodie comuna, care sunt situațiile/deciziile ce pot surveni de-a lungul timpului cand voi avea nevoie de acordul lui in ceea ce privește copilul? Stiu de ex. ca am nevoie pt pasaportul copilului, iesirea din tara a copilului... Ma ameninta in mod continuu ca nu va fi de acord cu nimic.
Mulțumesc mult!
Buna ziua!
Am si eu niste nelamuriri/intrebari legate de Dreptul Familiei.
Sunt cetățeanca romanca cu domiciliul in Târgu Mureș si sunt însărcinata cu un barbat care are domiciliul in Bucuresti. Mentionez faptul ca NU suntem căsătoriti. Traim împreună in Bucuresti doar ca eu, cel putin deocamdată, nu mi-am schimbat buletinul nici nu am flotant.
Întrebarea mea este care va fi domiciliul din certificatul de naștere al copilului?
Si in cazul unei separari dintre mine si acest bărbat, acest domiciliu din certificat poate influenta in vreun fel un eventual proces de tutela in caz de neînțelegere intre noi? Aceeasi intrebare o am legat si de numele de familie al copilului? Ce ma sfatuiti sa trec in certificat? Numele lui sau al meu? Poate avea vreo influenta acest nume?
Mulțumesc frumos!
Discuție Infiintare PFA
Buna ziua,

As dori sa imi infiintez si eu un PFA.
Buletinul meu este de Targu Mures iar eu m-am mutat de cateva luni in Bucuresti. Din cauza situației pe care o cunoastem cu totii legata de Covid nu am reusit sa imi schimb buletinul sau sa imi fac viza de flotant.
Intrebarea mea este daca se poate face PFA in Bucuresti cu buletin de Tg. Mures data fiind situatia?!
Locatia nu este o problemă, locuiesc la casa socrilor.

Multumesc!
Buna ziua!
As dori sa stiu daca printre dvoastra de afla un avocat specializat pe divorturi internationale (Romania-Tunisia).
E un caz mai complicat.
Ofer mai multe detalii in privat si as dori o eventuala colaborare.

Multumesc!
Discuție Divort
Buna ziua,

As dori sa stiu daca este pe aici sau cunoaste cineva un avocat care m-ar putea ajuta intr-un proces de divort internationa (inafara comunitatii europene). Mentionez ca eu sunt romanca iar subsemnatul este cetatean tunisian. Divortul este deja pe rol dar doamna avocat la care am apelat bate pasul pe loc de 2 ani (in februarie 2016 a avut loc prima actiune). Intr-adevar este un proces complicat deoarece domiciliul paratului este necunoscut dar imi este greu sa cred faptul ca nu exista nici o posibilitate, fie ea cat de mica. Nu am reusit sa obtinem nici macar primul termen si deja sunt disperata. Va mulțumesc frumos!