avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate goldfish

Activitate goldfish

Discuție un sfat va rog
bunicul meu a fost dizident politic si pt asta a fost inchis 1 an. in baza carei legi trebuie sa cer despagubirile, cu cine sa ma judec si ce suma ar putea obtine?

multumesc
am cumparat un imobil pe legea 112, revendicatorul l-a revendicat dar actiunea i-a fost respinsa irevocabil in schimb a castigat terenul de sub casa si curtea.
acum imi cere o chirie pe terenul de sub casa, imensa si daca i-am zis sa-l cumpar mi-a cerut un pret exorbitant.
ce pot face eu ca sa achizitionez terenul de sub casa, dar la un pret real, nu cel exorbitant cerut de revendicator????
daca am pierdut imobilul prin proces de revendicare - comparare de titluri si daca contractul meu de vanzare-cumparare(incheiat in baza legii 112) nu este anulat in hotarare dar a fost preferat al revendicatorului, drept pt care am pierdut si am fost evacuat din casa. pot eu in aceste conditii sa cer despagubiri ministerului finantelor cf legii 1/2009????????
ma judec cu revendicatorul in recurs - infatisarea a 3 a, pt un imobil cumparat de parinti in baza legii 112. in fond si apel a castigat revendicatorul.

ce pot sa fac daca revendicatorul a venit cu executorul, au intrat in imobil si executorul i-a facut punerea in posesie cu imobilul pt care inca ne judecam.

sa fac vreo contestatie la executare? e posibil sa faca executarea in baza unei hotarari definitive date in apel dar fara sa fie irevocabila inca??? am vreo sansa cu contestatia? facand executarea noastra, revenicatorul, acestuia ii vor creste sansele sa castige recursul???

ce pot eu sa fac acum???:((#-o:(
Răspuns la discuția carte de identitate
multumesc si cam cat dureaza eliberarea cartii de identitate noi???
daca stie cineva sa-mi zica ce acte imi trebuiesc ca sa imi reanoiesc cartea de identitate(care acum mi-e expirata) si cam in cat timp este gata???

multumesc
Discuție impozite
am un litigiu, pentru care sunt nevoit sa cer o parte din impozit inapoi. impozitul este incasat de consiliul local al primariei sector 6. este suficient sa chem in instanta pt asta primaria sectorului 6? consiliul local al sectorului 6 face parte din primaria sectorului 6. nu este suficient ca am chemat primaria sectorului 6?
pentru aceasta infractiune, poate mama minorului sa depuna plangerea impotriva tatalui care il terorizeaza?
Discuție cadastru
buna ziua! detin un teren in afara Bucurestiului si am nevoie de sfatul dvs. Un vecin de pe o latura a terenului, imi cere semnatura pe motiv ca trebuie sa isi faca cadastrul iar acest vecin incearca sa ia de la toti vecinii lui de teren, o hartie semnata de fiecare dintre noi, prin care sa recunoastem ca nu ne-a incalcat proprietatea.
este firesc cand faci cadastrul, sa ceri semnatura de la toti vecinii ca nu le-ai incalcat proprietatea, ce se petrece? cumva si-a gasit mai mult teren decat in acte si oare din acest motiv cere hartia cadastristul???

multumesc
mi-au fost confiscate -preluate abuziv niste terenuri in Bucuresti in baza legii 58/1974. am chemat in instanta primaria municipiului bucuresti si mi se zice sa fac dovada ca ea este cea care a preluat imobilul. legea spune ca imobilele in accea situatie, erau preluate de stat, dar unde sa gasesc care anume institutie a statului le-a preluat?