Bună ziua, chiar e nevoie sa analizați cu un avocat toate variantele. Cea mai simplă, dar nu nepărat ideală soluție e să faceți testamente reciproce. In felul acesta se reduce partea moștenită de copii la rezervă - jumătate din cota succesorală. Dacă apartamentul este proprietate comună a soților, copii dezmoșteniți vor avea dreptul în urma succesiunii primului soț decedat la 3/16 din apartament. Dacă mai există bani sau alte bunuri, apartamentul ar rămâne în siguranță la soțul supraviețuitor. Însă chiar nu e genul de problemă pe care să o lăsați pe seama unui răspuns pe un forum. Discutați problema în detaliu cu un profesionist.
Bună ziua! Cu siguranță poate în mod concret, nu neapărat legal. Pentru a vă spune că o astfel de actiune de refuz de reînscriere a copilului la gradiniță este nelegală trebuie identificată în concret prevederea legală încălcată și cine trebuie sesizat pentru încălcarea respectivă (instanță, altă autoritate). Așa cum v-a spus și d-na av. mai sus, pentru asta e necesară o consultație. Ce trebuie să rețineți este că identificarea normei respective vă poate ajuta in discuțiile cu grădinița daca refuzul de care vă temeți se va materializa, dar dacă gradinița continuă să refuze reînscrierea cel mai probabil nu veți avea suficient timp să schimbați ceva până la începerea viitorului an școlar. Ca idee o gradiniță nu are dreptul să refuze un copil , chiar dacă are diverse probleme/ cerințe speciale, cu atât mai puțin poate refuza un copil care nu are nicio problemă. Depuneți cererea de reînscriere în termen si cu tot ce trebuie și cand apare problema în concret (sau mai devreme dacă vreți) apelați la un avocat. La nivel intuitiv banuiesc că nu veți avea probleme având în vedere că grădinița privată este supusă unui proces de acreditare și reevaluare periodic și nu cred că își doresc mai mult deranj.
Bună ziua, trebuie introdusă o cerere în instanță pentru ca judecătorul să vă stabilească un program de vizitare sau să dispună pe orice alte cereri ați avea, în mod provizoriu până la divort.
Bună ziua, cereti explicatii bancii cu cele două desfășurătoare în mână. Trebuie să întelegeți de unde apare diferența si apoi vedeți ce e de făcut. Adrese scrise, acțiune în instanță... de văzut de ce fel
Bună ziua,
Trebuie vazute actele, contractul initial, plătile, cand trebuiau sa fie facute cand au fost facute etc. Dacă ati platit cu intarziere e legal sa ceara penalitatile. Dacă au si calculat corect e alta poveste. Ei au preluat creditul de la BCR deci nu contează ca nu ați semnat cu ei.
Vreti să spuneți că cei doi copii pe care i-ati adoptat dvs sau macar unul dintre ei avea frați/surori adoptabili și au fost separați pentru ca AJPIS să nu plătească indemnizația? Sau că dvs ați vrut să adoptați frați și numai frați și cei de la adopții nu s-au conformat? Ce vreți dvs presupune modificarea legii or asta nu se poate face decât în Parlament sau ca urmare a admiterii unei excepții de necontituționalitate. Având în vedere că indemnizația are ca scop evident să se încerce eviitarea separării fraților, un scop legitim pare greu de realizat ce doriți dvs.
Bună ziua! Aveți dacă puteți dovedi că cel care venea pe drumul comunal v-a creat impresia că nu va opri și dvs ați acționat pentru a evita un accident.
Bună ziua!
Orice act administrativ poate fi atacat conform legii conteciosului administrativ. Trebuie văzut în concret cum și cu ce șanse poate fi atacată decizia la care faceți referire.