avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Activitate Dragos Dragos Mihailescu

Activitate Dragos Dragos Mihailescu

Răspuns la discuția Drept comun sau somatie de plata
in cazul in care aveti un contract cu societatea reclamata ati putea merge pe OUG 119/2007. Ati putea cere penalizari de intarziere conform contract. in cazul in care nu exista contract mergeti pe OUG 5/2001 - somatia de plata. Mergeti cu somatie de plata si se va discuta pe fond in cazul in care debitorul va arata ca marfa nu este calitativ corespunzatoare. in cazul in care el va putea proba si va dovedi ca are dreptate, atunci vi se va admite actiunea in parte. asadar, mergeti fara probleme pe una din solutiile de mai sus.
Răspuns la discuția faliment firma
Depinde de contractul de inchiriere pe care l-ati facut. In principiu daca contractul va permite va puteti continua activitatea cu firma noua in acel magazin pana cand contractul va expira. Firma noua nu are nicio legatura cu firma veche. Dar daca se dovedeste ca in mod intentionat ati ajuns la faliment, urmarirea recuperarii datoriilor se poate extinde si pe averea personala a asociatilor societatii falimentare.

Succes
Răspuns la discuția taxa timbru
Da, asa e, gresiti dumneavoastra
Răspuns la discuția taxa timbru
la intrebarea dumneavoastra vizavi de termen, raspunsul este da sunteti in termen, termenul de prescriptie fiind de 3 ani. Dar termenul de 3 ani curge de la ultima recunoastere a soldului facuta de debitor. Taxa de timbru judiciar 39 de lei si timbru judiciar de 0,15 lei....dar nu o sa gasiti decat de 0,5 lei :)). Somatia de plata vreti sa o faceti in baza OG 5/2001 sau in baza OUG 119/2007?
Răspuns la discuția Somatie de plata !
Avand in vedere ca hotararea dateaza din 2007, in mod sigur a ramas definitiva si irevocabila. Aceasta hotarare trebuie investita cu formula executorie pentru a putea fi pusa in executare.
Pentru a putea face o analiza mai corecta asupra spetei ar trebui sa ne spuneti in ce conditii a fost emis BO. Sincer vorbind in afara de faptul ca plangerea penala il va speria putin pe administrator, in rest nu se va intampla nimic, deorece in mod sigur va lua Neinceperea Urmarii Penale. Dupa cum v-as spus si "ianliana" daca faceti plangerea penala ar fi bine sa o faceti pentru infractiunea de inselaciune. Ce valoare are Biletul la Ordin?
As fi tare curios sa stiu ce a motivat judecatoarea pentru repunerea pe rol a creantei....
Răspuns la discuția Investita sau nu?
Are sus scris "NOI, PRESEDINTELE ROMANIEI" ? Daca exista o puteti executa. Daca nu, trebuie investita cu formula executorie. Faptul ca scrie ca este " executorie" inseamna ca are titlu executoriu, dar mai tb investita si cu formula executorie
Răspuns la discuția conciliere?
Concilierea este o norma imperativa a dreptului comercial si este prevazuta de art 720 indice 1 Cod Proc. Civila. Concilierea este o incercare de rezolvarea conflictului inaintea ajungerii cauzei in instanta. aceasta poate fi facuta printr-o invitatie la conciliere.
Model :
Subsemnatul.....cu domiciliul in ....legitimat cu .... formuleaza prezenta :
CONVOCARE LA CONCILIERE DIRECTA
convocam la data de la ora de in locul....pentru a solutiona litigiul cu privire la..
Prezenta convocare constituie ultima procedură de a rezolva pe cale amiabilă litigiul ivit şi este în conformitate cu prevederile art 720 indice 1 Cod proc.civ. privind solutionarea litigiilor prin conciliere directa dupa care, vă vom acţiona în judecată, în scopul .....
Răspuns la discuția Bilet la ordin depus "gresit"
Imi cer scuze, am folosit gresit "infraciunea". Graba strica treaba....era vorba de o fapta. Am vrut probabil sa fac o constructie pe baza faptului ca fapta poate deveni penala la infractiunea de inselaciune. In fine, pentru aceasta "prostie" imi cer scuze.