avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Activitate CALIN MARIUS CHEREGI

Activitate CALIN MARIUS CHEREGI

In mod clar este de 3 ani : doar intre asigurator si asigurat este de 2 ani. A se vedea Francisc Deak.Contracte Speciale
Răspuns la discuția actiune in regres
Desigur. Pe baza unei expertize tehnice judiciare de specialitate. Pv face dovada veridicitatii doar pana la proba contrara.
Răspuns la discuția Rog sfat
Trebuie sa va formulati o aparare din moment ce ati primit deja citatia. Insistati pe faptul ca aveati rca valabil si nu puteti fi obligat la plata pt. ca tocmai de aceea ati incheiat asigurarea sa va protejeze in caz de accident. Nu au decat sa achite cei d ela asigurari. Mai multe amanunte depind de speta concreta. Din c eoras sunteti, etc?
Avand in vedere ca intrebarea se referea expres la asiguratorul RCA, este evident ca teoretic se pot pretinde despagubiri in limita maxima legala prevazuta de Normele RCA in vigoare la data producerii accidentului(care nu a fost mentionata), actualmente Ordinul CSA nr. 5/2010. O astfel de solicitare in fata instantei este perfect legala urmand ca desigur sa se acorde sumele dovedite cu mijloace legale de proba si proportional cu prejudiciul.
Efectuarea inspectiei de risc este evident in sfera de diligenta a asiguratorului prin prepusii sai(singurii culpabili prin omisiune) pentru c aun potential client nu are de unde sa cunoasca procedura emiterii unei polite facultative care tine exclusiv de reglementarile interne ale asiguratorului. Este opinia constanta a instantelor de judecata in spete similare. Nu aveti cum sa pierdeti un eventual proces.
Răspuns la discuția Dauna totala RCA
Foarte pertinenta si corecta precizarea d-lui Tudor ! Si eu apreciez ca nu ar fi convenabila pentru dvs. incadrarea in dauna totala. Atentie la eventualele repere avariate "ascunse" care nu se pot constata decat la o verificare competenta la un service de calitate.Bafta.
Răspuns la discuția nemultumit valoare dauna totala
Propuneti(printr-o adresa scrisa) celor de la firma de asigurare efectuarea unei expertize tehnice extrajudiciare de comun acord. In caz contrar doar instanta de judecata va poate descurca avand in vedere pozitia dominanta a asiguratorului.Din pacate.
Contractul de asigurare are o natura juridica mixta: comerciala pentru asigurator si civila pentru asigurat/pagubit persoana fizica. Doar actiunea in regres a asiguratorului este comerciala in sensul limitativ al Deciziei de indrumare nr. 23/2007 in rest orice pretentie fata de asigurator care are ca izvor un fapt juridic ilicit ramane una civila. Pe de alta parte existenta unui dosar de daune este apreciata in practica judiciara ca o echivalenta a concilierii. DEsigur ca o expertiza judiciara se impune.

Bafta !
In acceptiunea mea practica este profund ilegala si poate chiar discriminatorie.
Nu mai pierdeti timpul. Adresati-va direct instantei de judecata. Nu este necesara nici macar concilierea cu asiguratorul pt. ca pt. dvs. ca persoana fizica litigiul are caracter civil fiind fundamentata pe raspunderea civila delictuala preluata de asigurator. Puteti solicita in instanta inclusiv interogatoriul societatii de asigurare.

Multa bafta.