avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Activitate Dragos Stefan

Activitate Dragos Stefan

Buna ziua,

Care este durata timpului de lucru maxima zilnica a unui contract cu timp partial? Spre ex., se poate repartiza programul de lucru 1 zi pe saptamana 10 ore/zi, sau trebuie sa lucreze maxim 7 ore/zi si 3 ore in alta zi?

Multumesc,
Buna ziua,

Nu sunt casatorit si voi avea un copil. Daca sunt dat in judecata pentru pensie alimentara si am o suma mare de bani in cont din vanzarea unui imobil, acea suma poate fi poprita pentru pensie? Sau doar sumele din salariu se popresc? Multumesc.
Mulțumesc pentru răspuns. Dar nu ar trebui să dovedească că mi l-a cerut înapoi? Pentru că asta chiar nu s-a întâmplat. Și mai mult decât atât, nu trebuie să dovedească că este proprietarul bunului? Așa pot să dau și eu oricui un bun spre folosință și dacă mi se năzare, peste câtva timp să-i fac plângere la poliție pentru abuz de încredere sau furt, deși nu l-am cerut înapoi.
Daca cineva mi-a dat spre folosinta timp de 2 ani un bun care era in incredintarea lui (valoarea de piata fiind de noua undeva la 500 lei), ulterior m-am certat cu persoana respectiva si timp de peste 6 luni nu am mai vorbit cu ea si nu am mai avut contact cu ea, si mi-ar face abia acum reclamatie pe motiv de furt, desi nu mi-a solicitat bunul inapoi, poate dovedi ca este furt?
Asa oricine poate spune despre oricine daca are un bun de-al sau ca i-a furat ceva, ma gandesc.
Eu nu am nicio problema sa inapoiez bunul daca mi l-ar cere.
Dar daca prin absurd ar reusi sa obtina marturie de la tertul care i-a incredintat bunul ca i l-a vandut? Poate sa ma acuze de furt?
Mentionez ca nu exista acte pentru acel bun, nici de inchiriere, nici de achizitie, poate tertul sa aiba factura. Dar eu am conversatii pe Facebook prin care mi-a zis ca pot sa ma folosesc de bun.
Multumesc pentru pareri.
Buna ziua,

Cum se trateaza reducerea saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile in Revisal?
Se suspenda sau nu contractele de munca in Revisal?
Mai ales daca ziua respectiva nu e fixa in fiecare saptamana?
Daca exista salariati care in acea zi sunt in concediu medical sau alte cazuri de suspendare de drept?

Multumesc,
Bună ziua,

Doresc să achit anticipat un credit ipotecar Prima casă și să solicit radierea ipotecii din CF.
Cum se procedează? Este necesară depunerea unei cereri și la Fondul de garantare având în vedere că creditul este garantat 50%și de către statul român sau e suficient doar la bancă? De asemenea, există un termen în care aceștia sunt obligați să radieze ipoteca și ce pot face dacă taraganeaza?

Mulțumesc.
Buna ziua,

Daca o salariata este in crestere copil (c.i.m suspendat), iar pe perioada suspendarii trebuie sa se constate radierea unei sanctiuni disciplinare, facem decizie de radiere sau asteptam revenirea salariatei la lucru?
Discuție Sulta
Buna seara, dacă unul dintre soți cere atribuirea unui bun imobil și vrea să îl despăgubească pe celalalt soț, celalalt soț poate să nu fie de acord și să ceară vânzarea bunului în schimb?
Răspuns la discuția Litigiu firma
Inca nu. Dar inca nu a trecut termenul de 14 zile in care s-au angajat sa mi-i returneze.
Vreau sa stiu la ce sa ma astept in caz ca nu mi-i vor inapoia.
Discuție Litigiu firma
Buna ziua,

Am luat un produs pe factura de persoana juridica pe care l-am returnat in termenul stabilit de vanzator.
La termeni si conditii, comerciantul spune in felul urmator:

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:
Cumparator:
persoana fizica / persoana juridica sau alta entitate juridica ce emite o comanda;

In cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.

Stiu ca in acest caz nu pot apela la ANPC in caz ca vanzatorul nu-si va onora promisiunea de returnare a banilor, dar daca este sa ajung in instanta, cat ar putea dura un asemenea proces si care sunt sansele de castig?
Am factura plus mesajele de la vanzator prin care confirma ca au primit produsul returnat precum si promisiunea ca vor reveni cu factura storno si returnarea banilor in contul furnizat.

Multumesc.