avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters77883

Activitate ContSters77883

Puteti contesta doar acte concrete de executare silita. Nu conteaza daca ati garantata imprumutul respectiv cu ceva sau nu, deoarece debitorul raspunde pentru datoriile sale cu toate bunrile sale prezente si viitoare. Creditorul Dvs. (banca) poate cere revocarea actelor de transfer de proprietate pe calea actiunii oblice.

Probabil ar fi o idee buna sa consultati un avocat cu toata detaliile cazului -- poate ca gaseste el ceva in dosar, ce va poate ajuta in mod concret.
Răspuns la discuția datorie firma
Da, se poate extinde si la administrator: De exemplu banca, pe calea actiunii oblice, va chema in garantie ca administratorul firmei pentru firma.
Răspuns la discuția care sunt consecintele
Putem avea urmatoarele cazuri:

1. Proprietarul dovedeste in mod credibil, ca a platit suma respectiva, iar municitorul a acceptat-o si in schimb s-a obligat la excutarea lucrarii respective: In acest caz munictorul poate fi obligat sa termina lucrarea sau sa plateasca reparatii ... INSA proprietarul va avea probleme mult mai mari, pentru ca daca dodeveste toate cele amintite, dovedeste si faptul ca munictorul a lucrat fara forme legale, adica la negru. Asa ceva poate fi foarte scump;

2. Proprietarul nu poate (sau nu vrea) sa dovedeasca toate cele amintite la #1: In acest caz povestea se termina de la sine aici.
Nu prea inteleg la ce fel de suma si la ce fel de infractiune va referiti, insa cele 60 de zile se socotesc de la fapta penal.
Răspuns la discuția Divorturi
Va propun sa formulam in modul urmator: Concubina a castingat in momentul in care s-a mutat impreunta cu tata Dvs.

Daca doriti sa impiedicati, ca tata Dvs. si concubina sa casatoreasca, trebuie sa va spun ca aveti sanse foarte slabe -- in cazul in care avocatul tatalui Dvs. se pricepe, el va obtine divortul.
Jurnalul de Vanzari si Jurnalul de Cumparari sunt instrumente de evidenta a TVA-ului colectat si cea deductibil, in cazul Dvs (link-ul nu a functionat), deci:

1. Facturile emise inainte sa devenit platitor de TVA nu trebuie trecute in Jurnaulul de Vanzari;
2. Facturile emise dupa ce ati devenit platitor de TVA trebuie trecute in Jurnalul de Vanzari. Daca factura respectiva este cu TVA, o treceti in mod normal, daca este vara TVA, trebuie sa o treceti atat in Jurnalul de Vanzari cat si in Jurnalul de Cumparari acolo unde vedeti livrari intracomunitare sau taxare inversa.
Răspuns la discuția Documente studii
Termenul este trecut pe adeverinta, din cate stiu eu, si este in mod normal 6 luni.

La ce fel de dosar va referiti?
Răspuns la discuția Achizitie marfa ue
In acest caz suntem in prezenta unei achizitii intracomunitare, deci, in cazul in care intreprinderea individuala este platitoara de TVA:

1. Trebuie depus declaratia pentru modificarea perioadei fiscale (pentru a depunde declaratia 300 lunar);
2. Trebuie sa completati si depuneti declaratia 390 pana la data de 15 a lunii urmatoare.

In cazul in care intreprinderea individuala NU ar fi platitoara de TVA:

3. Furnizorul o sa factureze cu TVA;
4. Nu se pune problema declaratiilor;
5. Daca cifra anuala de afaceri depaseste 35000 Euro la cursul de aderare, trebuie sa depuneti o declaratie/cerere in acest sens la Finante, pentru a deveni platitor de TVA (deci se vor aplica #1 si #2).
Răspuns la discuția declaratia 390
Da, trebuie.
Răspuns la discuția Procura la iesirea din tara?
Din cate ma amintesc, nu am spus nimic. Dupa verificarea pasapoartelor mi-sa cerut permisul de conducere si actele masinii. Era o masina de firma (fara ca acest lucru sa fie evident vizibil) si cu toata ca era masina de firma nu mi-au cerut procura.