avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate Irina Carina

Activitate Irina Carina

este de recomandat alipirea terenului inainte de obtinerea autorizatiei pentru a nu aparea probleme la edificarea c-tiei. nu se stie ce vedere ingusta poate avea inspectorul si are pretentia ca numarul parcelei obtinut dupa alipire sa coincida cu cel din autorizatie. cert este ca nu se poate intabula o ctie pe 2 numere cadastrale.
Răspuns la discuția drept de superficie
poate va avantajeaza un contract de vanzare cumparare pe o anumita suprafata echivalentul terenului de sub constructie, zona de protectie a fundatiei, acces. si intrati in indiviziune dupa construire faceti dezmembrare cu iesire din indiviziune
atentie pentru dezmembrare aveti nevoie de certificat de urbanism si trebuie sa verificati daca primaria aproba o asemenea dezmembrare.
Răspuns la discuția stanjen si iugar
u.b.i.k. a scris:

1. Nu cred ca terenul este in devalmasie ci in coproprietate, fiecare proprietar avand o cota parte ideala din bun.
2. Daca toti proprietarii sunt de acord se poate face documentatia cadastrala insotita de un proces-verbal de buna vecinatate si declaratiile vecinilor si se poate modifica suprafata inscrisa in CF, de aceasta data in urma unor masuratori si cu o schita care sa arate configuratia terenului si sa identifice limitele acestuia in sistem stereo 70.
3. Daca ceilalti proprietari nu sunt de acord, puteti face partajul si odata cu acesta documentatia amintita mai sus.


punctul 2 nu mai este posibil procesul verbal de vecinatate nu se ma intocmeste decat pantru suprafete mai mari cu pana la 5% restul merge pe instanta. conform ordinului 785/2011
Răspuns la discuția teren mai putin decat in acte
cum arata planul de cf, trbuie consultat planul care a stat la baza intocmirii cartii funciare. consultati acest plan si dimensiunile de pe el. solicitati unui topograf o ridicare topografica care sa aibe ca scop verificarea suprafetei. cu planurile de cf si ridicarea in care se constata minusul puteti merge in instanta. esential este sa consultati planurile (planurile le gasiti la OCPI-ul din judetul d-voastra)
Răspuns la discuția constructie casa
solicitati un certificat de urbanism pentru imobill in cauza sa vedeti care sunt solicitarile Primariei, exista localitati care au stabilite anumite reguli de urbanism si care nu permit retragerea sau din contra impun retragerea constructiilor la o anumita distanta.
Răspuns la discuția achitare expertiza
nici expertul nu ia banii in avans. el primeste notificare consulta dosarul convoaca partile intocmeste raportul si in urma depunerii raportului incaseaza onorariul provizoriu. plata de catre una din parti se face in avans pentru a garanta ca nu se va renunta si expertul a munciti gratis. in cea ce priveste durata executiei unei expertize, este destul de mare pentru ca numarul expertilor este relativ redus si noi suntem un popor procesoman.
Răspuns la discuția labirint
exista un contract de intretinere cu uzufruct viager inscris in Cf si un testamnet . batranii voiau ca fiul si nora sa-i mosteneasca.
primul mort este fiul in urma cu aprox 2 ani si mai apoi batranul
da, sora respectiv fiica mosului este in viata si la fel si batrana.
fiul si nora nu au copii.

Multumesc
se poate face indreptare a erorii materiale gratuit si cu termen de o zi . nu sunt probleme. Poteti discuta si cu cei de la cartea funciara pe a va convinge.
Discuție labirint
O problema cine o poate rezolva?
doi batrani parinti a doi copii. la un moment dat batranii hotarasc sa se ''predea '' fiului si norei, nesansa face ca fiul sa moara in urma cu cativa ani. acum se pune problema realizarii sucesiunii in urma batranului care si el a decedat cu putin timp in urma. Intrebarea este cat revine norei. (nora si fiul nu au mostenitori). Multumesc pentru orice raspuns.
Atentie constructia este din 2004. . Deci este nevoie de AC si Proces verbal la terminarea lucrarilor